Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Mar. 2024 12:23

Valentinovo. Čisto so skomercializirali ljubezen.

- - - - -

Kaj tebi pomeni “kvalitetno preživet čas s partnerjem”?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Mar. 2024 10:07

ko mi ne poje hrane vmes, ko dojim ali ko mi ne stresa cukra(ne maram cukra v svoji pijači, sploh okus kave uniči) v moj kapučin vmes, ko smo na pijači in jaz dojim in mi hkrati se skor cel kapučin popije.

Drugače pa karkoli, da se ali pogovarjava ali kaj počneva skupaj in da ni ekranov zraven.

ponavljam + Mnenje o zasebnih vrtcih kot so valdorfski, montessori, kaki cerkveni, kaj 4., kar ne poznam od zasebnih..?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 14. Mar. 2024 11:34

What ? :D tale odgovor h me je pa čist zmedu

kvalitetno preživet čas z njim mi je ko kaj skupaj ustvarjava, ko skupaj bereva knjigo, ko imava dolge pogovore ob kavi na najini terasici, sprehodi z roko v roki, namakanje skupaj v banji, ko se muckava, ko ustvarjava skupaj v kuhinji, ko brainstormava za posel... nevem se mi zdi da kar konkretno kvalitetno skupaj preživljava čas vsakodnevno

Luškano vprašanje ponavljam + ti je ok če si s partnerjem 24/7 ali ti je boljše da se po par ur na dan ne vidita da imata vsak svoja pota ?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 14. Mar. 2024 13:33

Ko popijeva kavo skupaj zjutraj in se pogovoriva o dnevu, ki naju čaka, ko greva lahko kdaj na večerjo sama in se odkopiva od “starševskih skrbi”, pa full mi je dobro, če si lahko vzameva kak vikend kdaj zase in greva na morje, se sprehajava…

Mi je ql, da nisva skos skupaj. Je ql, da imava vsak svoje zadeve.

Mnenje o vrtcih?
Zasebni so pomoje full dragi in si ga itak ne bi mogla privoščit verjetno, čeprav tudi polna cena javnega vrtca ni majhna!
Drugače mi je pa ql, da imamo več možnosti in lahko starši izbiramo. Odvisno pač od vzgoje, ki jo želimo za svoje otroke in tudi ostale stvari seveda.

- - - - -

Rad/a vrtnariš?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 14. Mar. 2024 14:38

Če sem pri volji in imam čas, ja, me sprošča. Kdaj je pa pač samo nujno zlo in mi je odveč.

Ti?
Če imaš svoj vrt - kaj od sadnja in zelenjave pridelaš?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 14. Mar. 2024 18:23

Živim v bloku, nimam vrta.

Zadnji kupljen kos oblačila/obutve?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Mar. 2024 18:35

Nazadnje sem si kupila štiri zgornje dele, tope s 3/4 rokavi.

Ponavljam.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Mar. 2024 20:48

v-e-s-n-a napisal/-a:Mnenje o vrtcih?
Zasebni so pomoje full dragi in si ga itak ne bi mogla privoščit verjetno, čeprav tudi polna cena javnega vrtca ni majhna!
Drugače mi je pa ql, da imamo več možnosti in lahko starši izbiramo. Odvisno pač od vzgoje, ki jo želimo za svoje otroke in tudi ostale stvari seveda.

Rad/a vrtnariš?

Nene, za zasebne je znano, da imajo vsi ali večina isto ceno kot javni vrtci. Zdaj se ravno politiki dajejo, ali bi ukinili financiranje za zasebne vrtce in bi bili plačljivi, ali pustijo tako kot je, ma najverjetneje bo ostalo financirano, tako kot je zdaj.

Imam 3 prijateljice z vrtčevskimi otroki in ravno nobena nima jih v javnih vrtcih. Ena ima v Waldorfskem, pravi, da je polna cena malo nižja kot v javnem vrtcu oz pač razred, ki ga plačuje je malo cenejši kot bi bil v javnem vrtcu. Tadruga ima otroke v tujejezičnem vrtcu, tretja v zasebnem športnem vrtcu... Pri vseh plačuješ vrtec glede na svoj razred...

-------------------------------------------------------------------

Ničesar si nisem kupila odkar sem rodila in tudi že prej dolgo ne nič.
Miislim, da sem sredi nosečnosti 2 modrca za dojenje, 1 pajkice za nosečnice... Mi pa včasih mama kakšen kos obleke kupi. Zdaj odkar sem rodila mi je en bel pulover.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 14. Mar. 2024 21:44

Aja, glede vrtcev, nisem vedela da dejansko ni neke razlike. Se nisem nikoli full preveč v to spučšala in bila vesela, da smo sploh dobili željenega. Obakrat. Sem zadovoljna.

Nazadnje sem si pomoje decembra kupila ene škornje in pulover.

Zdaj bo naslednji nakup kopalke.

- - - -

Kakšne kopalke kupuješ oz. ti pristajajo? Enodelne, tanga, brazil, enobarvne, ali divji vzorci in odštekane barve? Kaj ti je ql?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Mar. 2024 21:55

Hm, ful redko kupujem kopalke, mislim, da razen enih imam še vse iz srednje šole. Sem se pa tudi v zadnjih 4 poletjih kopala 2 dneva vse skupaj. Aja ene mislim, da sem kupila med nosečnostjo, ma se ne spomnim več niti kakšne so, vem samo, da niso enodelne.

Najraje od vseh kopalk imam navadne bikinke na vrvice, nič podložene in najbolj komot. Dokler sem imela še košarico C, so mi bile čisto ok, zdaj odkar sem bila noseča imam D, ne vem, a rabim kaj več opore, ali bodo še vedno kul oz. verjetno večjo št bom rabila zgornjega dela.

Sovražim recimo une podložene, pa da imaš 5 litrov vode na vsaki joški, ko prideš iz vode.
Za enodelne nisem, imam sicer postavo, ko pomoje ful dolgih nog nimam, maščobe mi gre taprvo na noge, če mi gre, trebuh imam pa naravno zelo raven in mi tja maščoba ne hodi, tako, da na mojo postavo ne paše tolk da bi trebuh skrivala in noge poudarjala z enodelnimi kopalkami.
Dokler sem pa še hodila na Hr, z bivšim, sem večinoma nosila samo spodnji del kopalk in bila zgoraj brez. Nosim ali enobarvne (oranžne, fluorescentno zelene)ali mornarsko (modre in bele) črtaste.

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 15. Mar. 2024 9:03

Najraje imam navadne bikinke za zavezat, drugace se mi pa zdi, da mi pasejo kake enodelne ali dvodelne, ki trebuh pokrijejo, ampak imajo tak izrez, da dekolte lepo poudarijo, ker imam fajn joske :D Barve pa ne prevec pisane ali prezivih barv, pac kar bi dobro zgledalo na zelo bledem duhcu.

Ponavljam o kopalkah
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Mar. 2024 14:32

Rada imam retronstil kopalk. Trenutno imam enodelne črne, črne dvodelne s kar visokim pasom ter enodelne rdeče.

Kaj imaš trenutno obuto?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 15. Mar. 2024 15:42

Gleznarje z malo pete.

Kaksne cevlje najvec nosis ta prehodni cas?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Mar. 2024 18:05

Gležnarji. (Nosim 'ta tanjše'/nepodložene).

Ponavljam.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Mar. 2024 18:12

Sem praktično celo zimo in jesen nosil ene superge, potem pa slučajno opazil, da so ob robu že strgane. Razlog za to je, da mi v njih noga/gleženj še najmanj trpi, in potem ni neke dodatne bolečine, ker je že ples precejšen napor :roll:

Potem me pa šokira, ker so tudi moje bele superge, ki sem jih zelo čuval, strgane na istem mestu. No saj, "simptomatika hoje" bi rekli medicinsko.

Ne vem, cenejše/grše superge, ki sem jih nekoč kupoval, so mi zdržale precej dlje časa. :roll:

Gležnarje pa imam neke "seksi", vendar so kot že rečeno za nogo manj udobni, in sem jih nosil samo v snegu/ledu/dežju... česar pa ni toliko

Ponavljam.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov