No pred kratkim pa sem se vrnil iz Avstralije, naravnost sokiran
Take prijaznosti, kot sem jo dozivel tam nisem dozivel se nikoli... Ze na letalu dozivim prvo presenecenje.. Avstralci neverjetno vljudni... Pridem na njihovo letalisce, tamkajsnji carinik mi ob pregledu vize pove neko avstralsko salo, me vprasa od kot sem, cel nasmejan, mi zazeli vse lepo.. V casu bivanja v Avstraliji dozivim svasta i svega, bi lahko rekli
Prodajalci v trgovini me vsakodnevno sprasujejo, hey how are you, how was your day, ljudje se me na ulici niti dotaknejo ne, pa recejo sory sory, vcasih slisis sory, pa sploh ne ves kaj so ti naredili
Najbolj sokira me mestni avtobus, ko 15 letne najstnice (ko pomislim na slovensko mularijo omg) izstopijo pri zadnjih vratih in ena punca na glas rece, hvala sofer za voznjo, lep dan
In se ogromno je bilo teh anekdot v Avstraliji, ko sem bil vsak dan dobesedno sokiran. Potem pa se spomnem na Ljubljano, kdaj sem nazadnje dozivel kaj takega, ko te prodajalci niti ne pogledajo v oci, ljudje se na Copovi skoraj pobijejo med sabo, med nami pa vlada zavist.. Kaksne so vase izkusnje? Smo evropejci res tako hladni? 

Stalno trobljenje na cesti, nadiranje raznih delavcev, vzvišenost, pogosto preveč nergajoči in zateženi, polni predsodkovitd...

Prijaaaazni, tolk prijazni, da bi ti zadnje gate dali, če bi blo treba. Ampak te tud pustijo pri miru, ne gnjavijo ko sto mater (okej, razen ko so res amortus nažgani)...ampak meni tako omiljeni ljudje...da mi ne reče več kdo besede o hladnih skandinavcih