Ločena starša na maturantskem plesu..

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
kAtz
Komunikatorka
Komunikatorka

Ločena starša na maturantskem plesu..

Neprebrana objava Napisal/-a kAtz »

Zdravo! Imam en velik problem in bi vas lepo prosila, da mi pomagate.

Moja starša sta ločena 5 let. Drug drugega ne preneseta, v javnosti se ne pozdravljata, isto je z bratom. Očeta ne more videti in ga skor ne priznava več. Jaz sem z očetom v zelo dobrih odnosih, in ga vedno pogrešam. Rada hodim na obiske, kosila, le da ne maram njegove žene/ moje mačehe, ker se pač ne zna obnašati. :box:

Zdaj pa problem. Čez 1mesec imam maturanstki ples. Namen imam povabiti vso družino- mamo,brata, mojega fanta, ter očeta. A problem je v tem, da oče mati in brat pri isti mizi ne bodo mogli sedet, saj se živi ne morejo videt. Jaz bi očeta zelo rada imela na maturancu, saj mi veliko pomeni. Pred kratkim se je zgodilo celo to, da je brat prišel do mene in me vprašal če sem nora, da hočem očeta tam, glede na to v kakem odnosu sta on in mama z njim. Pa da ne ve, kako bo to izgledalo, ter da naj ne pričakujem da bo veselo! In končal stavek tako, sicer je pa tvoj maturanc, sama se odloči kaj boš..

Premlevam to vsak dan, pa ne vem kaj naj naredim. Očeta si želim na maturancu, a če bo prišel se bom edina jaz pogovarjala z njim, ker ga ostali sovražijo! Pa tud ne vem kako bo izgledalo ko bodo vsi skupaj za eno mizo..

Lepo prosim za pomoč, res nevem kaj na naredim! ;(
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Js bi ga povabila. :) Če sta mami in brat skregana z njim, to še ne pomeni, da bi tut ti mogla bit in če si želiš, da pride, ga povabi. Še prej pa vsem povej, naj se probaja vsaj ta večer vsi normalno en do druzga obnašat, ker ti veliko pomeni, da so vsi tam.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

joj nč ti nisem fouš :?

sam konc koncev morta tud tvoja starša razumet, da je to tvoj maturanc, da bi ti velik pomenil, če bi bla oba tam, pa da kljub temu, da se onadva med sabo ne razumeta, maš ti vsakega od njiju rada....tko da bi vsaj en večer v letu lahko preživela za isto mizo, brez da bi se pobila med sabo...

:bussi:
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrvica »

Uh, razumem da ti je tezko. Ne vem kako bi se jaz pocutla v tvoji kozi. Ampak vem pa, da bi hotla da pridejo vsi, ce bi mi pac to pomenilo tolko kot tebi. Meni sicer te stvari nikoli niso bile nevem kako pomembne in ljube, ampak pac ko sem bila tam jih je bilo vseeno lepo videt.
Tako da, ce mene vprasas ... definitivno povabi vse. Ampak vsem trem pa povej, da bi ti najvec pomenilo, ce bi se kulturno obnasali. Da bi med sabo prijateljsko kramljali, jih ne bos prepricala, zato je pomojem najboljse da se s tem cim prej sprijaznis. Pa saj verjetno tudi oce ve, da ce bo prisel, se mama in brat z njim ne bosta pogovarjala. Ce bi bilo to njemu neprijetno, bi povabilo verjetno odklonil. Minimum ki ga od njih lahko zahtevas je, da se obnasajo letom primerno in ne zganjajo kaksne zgage. Ce te imajo radi bodo razumeli kaj to pomeni tebi in bodo pac mirno sli skozi vecer. Upam.
Pa vso sreco ti zelim. :)
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

predlagam, da se z vsemi pogovoriš in jim razložiš kaj je tvoj namen. šele potem jih vabi.

morda pred maturantskim plesom naredite kakšno skupno večerjo, da se malo navadijo en na drugega! :D

aja, pa če je mogoče, povabi očeta s partnerko, mamo s partnerjem ter brata s punco...tako se jim ne bo potrebno ukvarjati med seboj...

ampak situacije ti pa ne zavidam in ne privoščim... :?
*ClaUdYka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Fikšinci :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *ClaUdYka* »

Hjoj, mave podoben problem.
Jaz mam tudi maturanski ples čez 1 mesec.. in seveda, sta tudi moja dva starša ločena. :(
Le da je pri meni malo olajševalna okoliščina to, da se brat pač razume z obema, in da pride tudi moja botra, ki se tudi z obema mojima staršema razume.

Mene le skrbi kako bo mama imela tisti večer odnos, ker se z očetom ne razumeta - sploh ne, in ker bo prišel tudi očim.

Upam, da se bo izteklo dobro.

Tebi pa svetujem, da se sedeš z mamo in se pogovorita. Reči ji, da naj te malo posluša, pa ji povej kako se počutiš. Da jo pač prosiš, ker je tvoj maturanski kerega želiš obdržat v lepem spominu, da se obnašata lepo drug do drugega, in da naj poskuša to naredit tudi brat.
Upam, da bo pomagalo, in da se boš mela fajn!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

V prvi vrsti se pogovori z vsemi. Šele potem vabi, kot je rekel Jochie.

Če boš vidla, da ne gre pa ti svetujem, da nikar z glavo skozi zid. Mati, fotr in brat (sklepam, da je starejši) imajo kup zamer med sabo, najbrž utemeljenih in bo trajalo, da jih bodo preboleli. Trpat vse te ljudi skupaj, po možnosti za mizo z drugimi (vsaj pri nas smo sedeli po 8 ali 10 za mizo) pa bo sadistično za družino, ostale za mizo in mazohistično zate. Boljše pogrešat očeta na plesu kot ga met pokvarjenega in v slabem spominu.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
kAtz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kAtz »

Jochie da bi na večerjo šli? Ja itak.. Mama je tk alergična na fotra, da če vidi, da je fotr u Merkatorju,. gre ona rajš npr. u špar ko je fuul daleč stran.. Sm nucala dougo dougo cajta da sm jo priprajla do tega, pa še zdaj je cela bleda, ko se kje vidita, ona pa tud kr obstane..

Drgač pa mačehe niti najmanj ne želim videt tam, ker se kleštra stara pri svojih 55 ne zna obnašat, nima bontona in očitno ne ve, da če je mojga fotra oženla, je dobla zrawn tud vso njegovo preteklost- otroke. Ona se pa obnaša do nas, kot da smo ji konkurenca.. :lol: Pa sm bla ful prijazna do nje, ker nism mela kaj proti nje, ampak se je počasi pokazalo kk je to ko se pred fortom dela najboljšo, ko je pa sama je pa swinja...

Ja, brat pride s punco, mama nima partnerja, moj fant bo tam, mačehe pa nočem, ker mi nebo kvarla maturanca ko je sam enkrat u življenju.[/b]
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

posedi vse skupi in povej kaj želiš. konec koncev sta tvoja mama in oče odrasla in naj se tistih par ur zadržita ker se gre za njuno hčero!blo bi mal grdo da očeta ne bi povabla, ker je tut on tvoj starš. tko da če je tvoja mami saj mal materinska bo razumela kok ti to pomen. tist večer bosta pa ja zdržala in se kulturno obnašala, naj se mal ozreta nate, ne samo na svoje nerešene probleme, ker bo tist večer namenjen tebi!
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

...
Zadnjič spremenil Poison Girl, dne 22. Mar. 2010 22:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

poison girl, zdi se mi, da te s tem klicem prosi za odpuščanje....
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objava Napisal/-a Devilish »

Mam čist enako situacijo..Čez 2 tedna mam maturanca, pa hočem povabit mamo pa tud očeta in mačeho.In sem se zmenla pri ravnatelju oz. pri tistemu ko nas uči plesne da bom mela 2 mizi..In da bojo lahko usak za svojo mizo:) Probaj se tk zmenit, mogoče bo pa šlo;)
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

sem mela popolnoma isto situacijo.. končalo se je tako, da oče ni prišel na maturantskega :( vem, da je to naredil iz ponosa ampak vseeno..lahko bi pomislil malo tudi name, ker bi mi res ogromno pomenilo, če bi bil tam.

poskusi se pogovorit z njim in mu dopovedat, koliko bi ti pomenilo to.. mogoče pa ti le prisluhne
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
redlolla
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: here on earth

Neprebrana objava Napisal/-a redlolla »

no...moji starši so tudi ločeni in sm mela tui jst precej dileme povabit mamo al ne (sm verjetno ena redkih ki živi pr tatu) :D

in sm se pol odločla d je ne povabim...k pač se mi nekako ni zdelo fer do žene od tatu (besede mačeha ne maram) k sm ji prej delala že ful problemov...

mi ni nikoli blo žou da je nisem povabla...sicer pa moja mama itak ni neki ljubitelj takih dogodkov in dvomim d bi sploh pršla.. :?

je pa res d sm si jst ful želela met mamo zravn...sam pač sm totalno nesebičen človek in sm to svojo željo potlačla čeprow je biu moj maturantski...n bi prenesla d bi se ceu večer postrani gledli in bli pole jezni name...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Moja starša sta tudi ločena, a na srečo se razumeta, tako da na maturantskem plesu z njima ni bilo problema. Je bil pa en drug problem. Moja babica (mamina mama) mojega atijane more niti videti, z mamo pa živiva pri njenih starših. Zato sem res imela problem koga bi povabila, ker sem želela, da pridejo vsi. Potem pa je babica nekako "rešila" situacijo, ko je rekla, da ona ne bi šla, tako da potem onadva z dedkom nista šla. Pa to ni bila rešitev, samo izhod v sili. Verjetno je mislila, da je bolj prav, da je tam ati, čeprav to pomeni, da nje in dedka ne bo. Tako da smo potem na maturantskem plesu bili jaz, moj fant (in hkrati tudi soplesalec), mama, ati in bratranec. Jaz osebno bi sicer bila bolj vesela, če bi bili vsi tam ... Tako da mislim, da je prav, da povabiš očeta, ne gledo na to, kako se (ne) razume z mamo in bratom. Navsezadnje je tvoj oče in tega ne more spremeniti nič. Pri nas je sicer tudi običaj ples s starši ... Nekako si ne predstavljam, da bi plesala z nekom drugim (mamo ali dedkom), če pa imam očeta (drugače je, če bi bil npr. mrtev).
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Odgovori