Strokovni izpit - ZUP
Strokovni izpit - ZUP
Živjo vsem skupaj
V kratkem bi šla rada delat strokovni izpit ZUP (Zakon o splošnem upravnem postopku). Zanima me, če ga je kdo delal? Kolikokrat? Vaše izkušnje? Je bilo težko, lahko?
Predvsem me zanima kje ste delali izpit? Jaz razmišljam, da bi šla na Pravno fakulteto? Sem videla, da imajo izpitni rok naslednji mesec.....
Hvala že vnaprej za informacije.
Lep dan, Mateja.
V kratkem bi šla rada delat strokovni izpit ZUP (Zakon o splošnem upravnem postopku). Zanima me, če ga je kdo delal? Kolikokrat? Vaše izkušnje? Je bilo težko, lahko?
Predvsem me zanima kje ste delali izpit? Jaz razmišljam, da bi šla na Pravno fakulteto? Sem videla, da imajo izpitni rok naslednji mesec.....
Hvala že vnaprej za informacije.
Lep dan, Mateja.
Na PF majo te izpite ja - letos je ze blo na PF v MB, so pa se dodatni termini
Sosolka je sla delat, pa je rekla da ni problema nardit.
Pises test in potem se ustno odgovarjas pred komisijo
Ni panike - sem mela ta test na izpitu pol pa se mi ni zdel nekak tezki - vecinoma se obkrozuje, vcasih so baje se kaksna vprasanja za dopisat. Literaturo pa lahko najdes TUKAJ
Good luck

Pises test in potem se ustno odgovarjas pred komisijo

Good luck

I love SISLEY& RW
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Nam je profesor, ki je zraven pri ZUPu (na PF izvaja izpit), povedal, da se zdaj izpit iz ZUP ukinja in da ga bo nadomestil nov izpit oziroma izobraževanje za uslužbence državne uprave, ki ne bo enako za vse, ampak bo odvisno od delovnega mesta, ne bo pa več veljalo kot del pravosodnega izpita. Za nas, ki bomo predvidoma diplomirali naslednje leto, je rekel, da več ZUPa ne bo.
Houd de wereld tegen
Za ker ZUP te pa zanima - ker je različen a ga delaš s srednješolsko izobrazbo al pa z visoko ....
Stane cca 130€, majo ga na FU, FDŠ... Za ostale pa ne vem. Organizira se nekje 1x na mesec. Pač pišeš izpit, notr kako odločbo al pa sklep in potem zagovarjaš pred komisijo. Knjiga od Jerovška zadošča...
Stane cca 130€, majo ga na FU, FDŠ... Za ostale pa ne vem. Organizira se nekje 1x na mesec. Pač pišeš izpit, notr kako odločbo al pa sklep in potem zagovarjaš pred komisijo. Knjiga od Jerovška zadošča...
Mi mamo zdl na faksu izpit iz ZUP-a, sam nam je profesorca povedla, da to ne velja, ker je v okviru študija, da mormo kasnej nardit na novo, če hočmo met priznanga.
Se pa baje razlikuje glede na stopnjo izobrazbe. Drgač mi je pa kolegica povedla da je ful na izi, da ni tko težko, sam naučit se je treba, pa tista predavanja, k jih tud organizirajo so kul. Baje je prek zavoda zastonj.
Se pa baje razlikuje glede na stopnjo izobrazbe. Drgač mi je pa kolegica povedla da je ful na izi, da ni tko težko, sam naučit se je treba, pa tista predavanja, k jih tud organizirajo so kul. Baje je prek zavoda zastonj.
Strokovni izpit - izpit ZUP
Verjetno bo še za ktero zanimivo - brezveze se je ukvarjat z izpitom na fakulteti. Na http://www.zup.si imajo priprave in izpit. Pa niso neki zateženi člani komisije, na pripravah je predavateljica super, res podrobno razloži kaj je treba da greš lahko potem na izpit, pa še gradivo kar tam dobiš.
Malo je edino nerodno ker se moraš vozt skoraj do Maribora ampak je z avtoceste takoj najdeš.
Res boljše to kot da izpit zup delaš na kteri fakulteti tam so navajeni dosti študentov tu pa je bolj sodobno - še kavico sem dobila.
Aja, pa najprej nisem bla sigurna če to potrdilo isto velja kot na fakulteti pa je isto.
Malo je edino nerodno ker se moraš vozt skoraj do Maribora ampak je z avtoceste takoj najdeš.
Res boljše to kot da izpit zup delaš na kteri fakulteti tam so navajeni dosti študentov tu pa je bolj sodobno - še kavico sem dobila.
Aja, pa najprej nisem bla sigurna če to potrdilo isto velja kot na fakulteti pa je isto.