Strokovni izpit - ZUP

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Gost

Strokovni izpit - ZUP

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Živjo vsem skupaj

V kratkem bi šla rada delat strokovni izpit ZUP (Zakon o splošnem upravnem postopku). Zanima me, če ga je kdo delal? Kolikokrat? Vaše izkušnje? Je bilo težko, lahko?

Predvsem me zanima kje ste delali izpit? Jaz razmišljam, da bi šla na Pravno fakulteto? Sem videla, da imajo izpitni rok naslednji mesec.....

Hvala že vnaprej za informacije.
Lep dan, Mateja.
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

Na PF majo te izpite ja - letos je ze blo na PF v MB, so pa se dodatni termini :wink: Sosolka je sla delat, pa je rekla da ni problema nardit.

Pises test in potem se ustno odgovarjas pred komisijo :) Ni panike - sem mela ta test na izpitu pol pa se mi ni zdel nekak tezki - vecinoma se obkrozuje, vcasih so baje se kaksna vprasanja za dopisat. Literaturo pa lahko najdes TUKAJ

Good luck :)
I love SISLEY& RW
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

če se ti ne mudi ne hodi, ker ga bodo v zelo kratkem ukinili :wink:
Houd de wereld tegen
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

A res? Kako ukinili? Zakaj pa? To pa nisem slišala....

Ne bodo ga več izvajali na Upravni akademiji v Ljubljani, ampak so ga pa zato izdatno preusmerili na druge ustanove, fu, pf v ljubljani in še potem kje drugje......

hvala, lp, mateja
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Nam je profesor, ki je zraven pri ZUPu (na PF izvaja izpit), povedal, da se zdaj izpit iz ZUP ukinja in da ga bo nadomestil nov izpit oziroma izobraževanje za uslužbence državne uprave, ki ne bo enako za vse, ampak bo odvisno od delovnega mesta, ne bo pa več veljalo kot del pravosodnega izpita. Za nas, ki bomo predvidoma diplomirali naslednje leto, je rekel, da več ZUPa ne bo.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Za ker ZUP te pa zanima - ker je različen a ga delaš s srednješolsko izobrazbo al pa z visoko ....

Stane cca 130€, majo ga na FU, FDŠ... Za ostale pa ne vem. Organizira se nekje 1x na mesec. Pač pišeš izpit, notr kako odločbo al pa sklep in potem zagovarjaš pred komisijo. Knjiga od Jerovška zadošča...
aquarius
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a aquarius »

ZUP (Zakon o splošnem upravnem postopku) se NE ukinja, ukinili (pred slabim mesecom) so Uredbo o upravnem poslovanju!.
Mislim, da je naslednji rok za ZUP na Pravni fakulteti 12.6- preveri.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Mi mamo zdl na faksu izpit iz ZUP-a, sam nam je profesorca povedla, da to ne velja, ker je v okviru študija, da mormo kasnej nardit na novo, če hočmo met priznanga.
Se pa baje razlikuje glede na stopnjo izobrazbe. Drgač mi je pa kolegica povedla da je ful na izi, da ni tko težko, sam naučit se je treba, pa tista predavanja, k jih tud organizirajo so kul. Baje je prek zavoda zastonj.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
mojchkyca
Sramežljivka
Sramežljivka

Strokovni izpit - izpit ZUP

Neprebrana objava Napisal/-a mojchkyca »

Verjetno bo še za ktero zanimivo - brezveze se je ukvarjat z izpitom na fakulteti. Na http://www.zup.si imajo priprave in izpit. Pa niso neki zateženi člani komisije, na pripravah je predavateljica super, res podrobno razloži kaj je treba da greš lahko potem na izpit, pa še gradivo kar tam dobiš.
Malo je edino nerodno ker se moraš vozt skoraj do Maribora ampak je z avtoceste takoj najdeš.
Res boljše to kot da izpit zup delaš na kteri fakulteti tam so navajeni dosti študentov tu pa je bolj sodobno - še kavico sem dobila.
Aja, pa najprej nisem bla sigurna če to potrdilo isto velja kot na fakulteti pa je isto.
Odgovori