Uuu, tema prav za mene ...

Včasih se mi že meša od vprašanj, ki mi žrejo živce. Od čisto enostavnih, kot npr.
Kdaj prideš domov? Kdaj greš nazaj? Ali imaš vse? Nisi česa pozabila?, do standardnih, kar se tiče faksa:
Kaj študiraš? Zakaj ravno to? Se ti ne zdi, da to ni ravno perspektivno? Nikjer ne boš dobila službe. Zakaj nisi šla študirat medicine? (kot da se sploh kdaj razmišljala o tem

- NOT!)
Hodiš na predavanja? Je težko? Za kaj uporabljaš laptop? (Za domače naloge ... ddddddddd!) Ali pa vedno, ko pridem domov, pa povem kaj o mojih cimrah, moram še enkrat vsakemu posebej razlagati, kaj študirajo ...
Pa letošnje poletje so tudi zaznamovale prave cvetke:
Kako ti je šla matura? Kam greš na dopust? Kdaj greš? Kasneje, ko nisem šla nikamor, pa še:
Zakaj nisi šla? Pa saj si dovolj zaslužila ... Ja seveda sem, imam pač druge razloge za ne-dopust.
Zdaj pa se že začenjajo standardna novoletna vprašanja:
Kje boš za novo leto? Kaj boš komu kupila za darilo? (še jaz bom komu zatežila s tem, da dobim kak idejo

)
Še bolj mi pa gre na živce, ko začne kdo "opevati" kakšno drugo sošolko/prijateljico in potem govori stvari, za katere vem, da niso čisto takšne, kot on/a pravi. Potem pa pridejo vprašanja v smislu:
Zakaj ona zapravi manj denarja kot ti? Zakaj ne moreš biti bolj varčna? Zakaj ti ne moreš nečesa storiti tako, kot to stori on/a? Grrrrrrrrr ... Že zdaj, ko samo naštevam ta vprašanja, mi gredo kocine pokonci ...