In kot sem tudi že prebrala v nekaterih postih-fantu lahko rečeš oboje-rada te imam in ljubim te
Zame je v tem velika razlika. Mi je pa neumno, ko slišiš nekatere si po parih tednih govorit ljubim te 
Zame je v tem velika razlika. Mi je pa neumno, ko slišiš nekatere si po parih tednih govorit ljubim te 
vsi smo bili majhni, (skoraj) vsi smo bili prepričani, da pri 12ih vemo, kaj je to prava ljubezen in da je tisti fant iz osemga razreda res najboljši in najlepši in najbolj zlat in si samo z njim želimo ostati za vedno in tut dejansko bomo za vedno skupi ker to pa je res to in pika
samo takrat še niso bili smsi in msnji tok razžirjeni, da bi vsi videli naša prepričanja in misli 
~NIA~ napisal/-a:fantu lahk rečem oboje.. tud če mu rečem 'rada te mam' ga pač useen ljubim. Kr ''ljubim te'' se mi sliš ful čudno.. mogoče ker nism navajena in kr besede ni v narečju in pol.. to rečem manjkrat kot rada te mam.
medtem ko frendu/ici nemorš rečt da ga/jo ljubiš, ampak sam 'rada te mam'.
sploh pa dejanja več štejejo kot besede..

ivanjščica napisal/-a:Načenjam temo, ki me na nek način ''preganja'' že dolgo časa. Npr. ko nekomu rečeš, da ga imaš rad/a - to dejansko pomeni, da gojiš do tega fanta oz. punce določena čustva. Me pa res zelo moti to, da nekateri ( in ni jiih malo ) ti dve izjavi, če lahko tako rečm, preprosto enačijo, ne vidijo razlike v tem. Ampak razlika vendar je, in to opazna, vsaj js tako mislim. Rad lahko imaš tudi prijatelja, ljubiš pa le eno osebo, mar ne? Ne vem, mogoče pa js malo kompliceram, ampak res so me marsikdaj že zmedle besede npr. dobrih prijateljev ( tukej zdej mislim na prijatelje in ne na prijateljice ), ko mi je kdo od njih rekel, ali pa napisal, da me ima rad. Vse lepo in prav; seveda mi te besede sežejo v srce in mi veliko pomenijo, pa vendar...Ob tem se (ne)hote tudi vprašam, kaj ta oseba prazaprav čuti do mene... Je to samo prijateljstvo al se zadaj ''skriva'' kaj več?
Rad/a te imam vendarle zveni...drugače, mar ne?![]()
Kaj vi mislite o tem? Dejte mal povedat, prosim.
ampak v tistem trenutku se mi to ni zdelo prav, mela sm ga rada še pa še ampak pr 15.letih res še nism razmela kaj ljubim te sploh pomeni..

sam sem mu razlozla kako js gledam na to, zato pa tut men njegov ''ljubim te'' sploh ne pomeni tolko - ker vem da ga je prvic reku pri 15ih, pa se potem eni punci, ki mu sploh ni tolk pomenla...
pred tem jih pa ne nameravam govorit, pa ce me custva se tako prevzamejo, recem rada te mam in malo opisem kako zelo...
), js pa njemu dosti manj - mogoce enkrat na dan..pac mam drugacne potrebe po izkazovanju ljubezni...