In kot sem tudi že prebrala v nekaterih postih-fantu lahko rečeš oboje-rada te imam in ljubim te

~NIA~ napisal/-a:fantu lahk rečem oboje.. tud če mu rečem 'rada te mam' ga pač useen ljubim. Kr ''ljubim te'' se mi sliš ful čudno.. mogoče ker nism navajena in kr besede ni v narečju in pol.. to rečem manjkrat kot rada te mam.
medtem ko frendu/ici nemorš rečt da ga/jo ljubiš, ampak sam 'rada te mam'.
sploh pa dejanja več štejejo kot besede..
ivanjščica napisal/-a:Načenjam temo, ki me na nek način ''preganja'' že dolgo časa. Npr. ko nekomu rečeš, da ga imaš rad/a - to dejansko pomeni, da gojiš do tega fanta oz. punce določena čustva. Me pa res zelo moti to, da nekateri ( in ni jiih malo ) ti dve izjavi, če lahko tako rečm, preprosto enačijo, ne vidijo razlike v tem. Ampak razlika vendar je, in to opazna, vsaj js tako mislim. Rad lahko imaš tudi prijatelja, ljubiš pa le eno osebo, mar ne? Ne vem, mogoče pa js malo kompliceram, ampak res so me marsikdaj že zmedle besede npr. dobrih prijateljev ( tukej zdej mislim na prijatelje in ne na prijateljice ), ko mi je kdo od njih rekel, ali pa napisal, da me ima rad. Vse lepo in prav; seveda mi te besede sežejo v srce in mi veliko pomenijo, pa vendar...Ob tem se (ne)hote tudi vprašam, kaj ta oseba prazaprav čuti do mene... Je to samo prijateljstvo al se zadaj ''skriva'' kaj več?
Rad/a te imam vendarle zveni...drugače, mar ne?![]()
Kaj vi mislite o tem? Dejte mal povedat, prosim.