Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

js sm se pa zdj resno odlocla..nasledn mesec preneham z njimi..bomo pac zibali :D :D joke.nwm no..mal sm ze v dvomih glede vsega, glede na to da jih jemljem ze celih 5 let
Zadnjič spremenil *LooBika*, dne 13. Okt. 2008 11:16, skupaj popravljeno 2 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ŽuŽa napisal/-a:Jst sm zdj nehala in mi moj tko reče veš zdej pridejo kmal ene zdrave tabletke k nam ( :D ) in jst tko njemu da nobene niso zdrave pa da majo use lahko stranske učinke...ampak ne on še zmer naprej svoje tumpa da te pa ne bodo tko škodljive.

a zdej uporablata kondom al kej druzga?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*LooBika* napisal/-a:js sm se pa zdj resno odlocla..nasledn mesec preneham z njimi..bomo pac zibali :D :D joke.nwm no..mal sm ze v dvomih glede vsega, glede na to da jih jemljem ze celih 5 let

Ja in, če jih jemlješ že 5 let? Če imaš nizkohormonske in nobenih stranskih učinkov, nočeš zanositi, potem ne vidim smisla v prenehanju. To ti bo rekel tudi vsak ginekolog, razen tistih iz stare šole, kjer kt povzročajo neplodnost ipd. sranje. Kar seveda ni res pri novejših kt.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

^^ ampak ni priporočljivo jemat kt dlje od 5-6let. po toliko letih naj bi ženska imela leto ali 2 pavze in nato nadaljevala. to ti bodo rekli tudi tisti ginekologi, ki so lani diplomirali in ne samo uni k grejo drug let v penzijo!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

MsN napisal/-a:
*LooBika* napisal/-a:js sm se pa zdj resno odlocla..nasledn mesec preneham z njimi..bomo pac zibali :D :D joke.nwm no..mal sm ze v dvomih glede vsega, glede na to da jih jemljem ze celih 5 let

Ja in, če jih jemlješ že 5 let? Če imaš nizkohormonske in nobenih stranskih učinkov, nočeš zanositi, potem ne vidim smisla v prenehanju. To ti bo rekel tudi vsak ginekolog, razen tistih iz stare šole, kjer kt povzročajo neplodnost ipd. sranje. Kar seveda ni res pri novejših kt.

ti pa si kdo da to zanesljivo veš? glede na to, da imamo, kot omenjaš, polno novih tabletk, se verjetno še sploh ne ve kakšne so posledice dolgoletnega jemanja. tudi sama sem na tabletkah, ampak si ne zatiskam oči pred tem, da lahko grejo stvari tudi narobe, zdaj ali pa čez nekaj let. ampak sem se pač pripravljena spoprijet s posledicami. vsaka zase ve kaj je dobro zanjo, in vsaka zase ima določeno mnenje o tabletkah, neka laična mnenja so tukej brez pomena. razen če si pač kakšna strokovnjakinja na področju ginekologije. v tem primeru se ti pa opravičujem.
Gost

Nisem strokovnjakinja, me pa to področje izjemno zanima in sem na to temo prebrala že ogromno mnenj ginekologov, o tem sem se pogovarjala tudi z obema svojima ginekologoma, in ko gre za nizkohormonsko kontracepcijo, pavze niso potrebne. Takšno je strokovno in teoretično mnenje - seveda pa se vsaka ženska odloča po lastni presoji in glede na svoje zdravstveno stanje ter želje.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

nasplosno ginekologi pravijo, da pavze sploh niso potrebne. Ja, zdej me boste sigurno vse napadle...tudi prav.

Jaz bom tudi nehala s KT, bova pa prakticirala metodo umika (ce se pa slucajno kaj prime, pa nic zato).
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

^^Meni je ginekolog tudi povedal, da če s KT nimam težav ne vidi razloga za prekinitev jemanja.

Kolegičina mati, ki je po poklicu babica pa je rekla, da je pavza tako ali tako nesmiselna, če ti tabletke ustrezajo. Je pač šok za telo prekinitev jemanja in ponovno jemanje KT.
Njena hči je jemala tabletke 10 let, prekinila in si želela privoščit pol leta pavze, da se telo spuca, preden bi probala zanosit, pa je zanosila že prvi teden po prenehanju jemanja KT in je s sinkotom vse v najlepšem redu.

KT tako zelo različno vplivajo na punce, da konec koncev res ne moremo in ne smemo posploševat. ;)
Imaš, da me vikaš!
Gost

missy* napisal/-a:nasplosno ginekologi pravijo, da pavze sploh niso potrebne. Ja, zdej me boste sigurno vse napadle...tudi prav.

Zakaj bi te napadle, če pa je to dejansko res? Zdaj ali oni lažejo ali nimajo pojma ali nimajo dovolj znanja, da bi ocenili, da dolgotrajno jemanje ni ok, to ni naša stvar, zaenkrat je ginekolog bolj izobražen kot povprečna uporabnica kt, ki se torej lahko zanese zgolj na lasten občutek in prepričanje ter na ginekologovo mnenje.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

nevem, ponavadi se na tem forumu samo napada ;)

kako je s KT, ko nimas zdr. zavarovanja?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

ŽuŽa napisal/-a:Jst sm zdj nehala in mi moj tko reče veš zdej pridejo kmal ene zdrave tabletke k nam ( :D ) in jst tko njemu da nobene niso zdrave pa da majo use lahko stranske učinke...ampak ne on še zmer naprej svoje tumpa da te pa ne bodo tko škodljive.

Hehe, lepo da spremlja. :P Mene je tut moj zadnič klicu, da je slišu za tele smrtne primerke in samo preverja če prou ve, da js nimam teh tabletk. :D

missy* .. Pomoje jih moraš plačat.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Živjo, punce!
Zanima me, tiste k jemljete KT, a ktero kdaj boli predel, mal višje od leve dojke ( sej tm ni srca, ane? :? )? In če je to kej povezan s to trombozo ...
Ker mene to boli kar pogosto, ja... Hvala za odg.!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Mene tam (v predelu srca?) včasih stiska, ampak je to baje zaradi bolečin v hrbtenici.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

^^ a ja? Ker to se dogaja že lep čas, enkrat skorej nič ne boli, drugič mal bolj ... po pa včasih še tak nenavaden utrip srca, kot bi me stiskal ... Res ne bi vedla, kaj to je.
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

Js jih bom samo vrgla nekam... Sm jih komej začela jest in potem en dan mam M, naslednji dan zgine, zdej jo mam pa že 8 dni skupej... A je to normalno a nej grem do ginekologinje?
Zaklenjeno