Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

MsN napisal/-a:
lolika11 napisal/-a:Bolj KT kot pa non stop zapravlat za kondome, ki na koncu še niso 100%.

No, slab argument, ni kaj. Kondomi niso tako zelo dragi in so ob pravilni uporabi precej zanesljivi v boju proti nosečnosti. In mogoče je komu jemanje kt kot jemanje bonbonov, brez posledic, brez stranskih učinkov, je pa tukaj še ogromno deklet, ki se niti malo ne zavedajo, kako zelo velik vpliv imajo kt na njihovo telo. In ugotoviš kaj takšnega, ni noben kondom predrag.

Poleg tega pa ni nobena zaščita 100% (razen vzdržnost :) ), torej tudi tabletke niso. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

skinny napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:zanimivo, kar naenkrat ogroooooooomno primerov pljučne embolije.

To je res ja :? . Ne vem zakaj so se punce komaj sedaj, po smrti 2 punc, odločile, da spregovorijo.
Čudno.

Pomoje je še več primerov, ki niti ne bodo nikoli prišli v javnost.

Jaz pa sem mislila, da se to ( skoraj ) nikomur ne more zgoditi. :?

ker jih pomojem prej nihče nebi poslušal.
drgač je pa vsa zaščita relativna.Midva sva tud uporabljala prej, preden sem začela jemat KT kondome, pa sta se nama dva, kljub pravšnji uporabi, razletela na deset delov :? KT so tud pokazale svoje zobe, tko da pač zdej bova brez pa naj bo kar more bit.
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Ne vem, samo jaz se useeno bolj varno počutim s KT, kot pa s kondomom... Če so mele 2 težave s KT še ni rečen, da jih bomo vse druge tut. Pač, za mene je to bol :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

lolika11 napisal/-a:Ne vem, samo jaz se useeno bolj varno počutim s KT, kot pa s kondomom... Če so mele 2 težave s KT še ni rečen, da jih bomo vse druge tut. Pač, za mene je to bol :)

Ja pa saj edina težava kt niso samo strdki in posledično smrt. To je verjetno redko - zelo pogosta pa je cela lista ostalih problemov, ki lahko precej vplivajo na počutje ženske. In takrat jemanje kt res ni vredno ...
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *daddy's girl* »

jullia_ napisal/-a:
*daddy's girl* napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
S tem se pa js ne strinjam, ker JE razlika med Lekadolom in KT in res ne morš enačit tega. Sama sem proti hormonski kontracepciji in bom kr citirala Leilani. "use so isto sranje".

Preberi navodila, ki so Lekadolu priložena, pa boš mogoče spremenila mnenje.
Seveda je razlika med posameznimi farmacevtskimi sredstvi, ampak že Pikovit ima možne stranske učinke.

EDIT: Moja mami je za božične praznike pristala v bolnišnici zaradi hude alergične reakcije na Nalgesin. A boste zdaj vse raje zobe stisnile ob glavobolu ali menstruacijskih krčih, kot da bi vzele protibolečinsko tableto? Se mi zdi da ne, kljub temu, da tveganje obstaja.
Ne, ne bom spremenila mnenja in ja pri VSEH zdravilih so možni stranski učinki. Ampak je razlika, če boš ti vzela Lekadol enkrat na pol leta al pa KT vsak dan ne vem kolk let. Sploh je pa alergična reakcija nekaj drugega, kot če se ti pojavi nek stranski učinek pri pravilni uporabi. Če bi tvoja mami vedla, da je alergična na nevemkatero substanco, ki jo vsebuje Nalgesin, najbrž ne bi vzela tablete. In ja, jaz osebno raje stisnem zobe kot pa posežem po analgetiku.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Nihče ni rekel, da ni razlike. Ampak ti se nisi strinjala s trditvijo, da imajo vsa zdravila stranske učinke in da ti načeloma lahko že Lekadol škodi. Zdaj si pa sama z drugimi besedami povedala isto. Kaj potem sploh nasprotuješ.
Nihče ne trdi, da je Lekadol ravno tako nevaren kot KT, ampak ti si oporekala že sami trditvi, da ti Lekadol lahko škodi. Razen če jst narobe razumem stavek "S tem se pa js ne strinjam".
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

jullia_ napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
S tem se pa js ne strinjam, ker JE razlika med Lekadolom in KT in res ne morš enačit tega. Sama sem proti hormonski kontracepciji in bom kr citirala Leilani. "use so isto sranje".

Preberi navodila, ki so Lekadolu priložena, pa boš mogoče spremenila mnenje.
Seveda je razlika med posameznimi farmacevtskimi sredstvi, ampak že Pikovit ima možne stranske učinke.

EDIT: Moja mami je za božične praznike pristala v bolnišnici zaradi hude alergične reakcije na Nalgesin. A boste zdaj vse raje zobe stisnile ob glavobolu ali menstruacijskih krčih, kot da bi vzele protibolečinsko tableto? Se mi zdi da ne, kljub temu, da tveganje obstaja.
Ne, ne bom spremenila mnenja in ja pri VSEH zdravilih so možni stranski učinki. Ampak je razlika, če boš ti vzela Lekadol enkrat na pol leta al pa KT vsak dan ne vem kolk let. Sploh je pa alergična reakcija nekaj drugega, kot če se ti pojavi nek stranski učinek pri pravilni uporabi. Če bi tvoja mami vedla, da je alergična na nevemkatero substanco, ki jo vsebuje Nalgesin, najbrž ne bi vzela tablete. In ja, jaz osebno raje stisnem zobe kot pa posežem po analgetiku.

Kakor komu paše. Jaz osebno bom pač zaenkrat raje vsak dan vzela eno KT, kot pa da
- se vsak mesec pred menstro sekiram al bo al ne bo (btw, take stresne situacije so prav tako so zdravju škodljive, povzročajo krvne strdke in še kaj drugega)
- moram zarad bolečin med menstro jemat tablete proti bolečinam (pa smo spet pri kemiji), čeprav tudi jaz znam stisnit zobe, ampak ko je prehudo pač moraš nekaj vzet.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Peterca18 napisal/-a:se vsak mesec pred menstro sekiram al bo al ne bo (btw, take stresne situacije so prav tako so zdravju škodljive, povzročajo krvne strdke in še kaj drugega)

Potem se pa pač ne sekiraš in obremenjuješ :D Saj ni težko. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Tiavanna napisal/-a:Meni so mal smešne izjave v stilu "rajš jemljem KT kot da se cel mesec sekiram a bom dobila menstro". Ker za rečt, si pri KT lahko bolj v dvomih, ker ni nobenih indikatorjev, da je šlo karkoli narobe, pri kondomu pa recimo takoj veš, če je počil. No, razen če so te izjave mišljene v stilu "seksam samo s KT, čene pa brez zaščite", kar je še bolj žalostno.

Men pa to ni popolnoma nč smešn - prej realnost. Ker kondomov pač ne uporabljam. In jz vem, zakaj jih ne uporabljam. Kaj mi torej preostane?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

pomojem da bi blo čisto kul da bi lahko dvignil paket recimo 20 al pa 30 kondomov na mesec, ostalo pa pač doplačaš sam. v angliji recimo maj v zdravstvenih domovih da vzameš kolko želiš. se mi pa vseeno zdi, da je vsaka pomoč od države fajn, pa da je še tak minimana. kr veliko ljudi nima denarja, al pa jim je škoda.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

kaj če bi novi vladi predlagali kakšno tako idejo? :D
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

rammsteingirl napisal/-a:kaj če bi novi vladi predlagali kakšno tako idejo? :D

hehe...me zanima kakšnen bi bil Pahorjev nasmešek :) ....drugače pa pustimo politiko.
meni je kolegica rekla da pač so ji doma rekli naj neha jemat tablete(zarad tega kar je blo po TV)...ampak ona pač se sama odloča in je rekla da bo jedla.
spet druge govorice ki jih slišim so da punce govorijo da to ni nič takega...da je sam lari fari...pač da ima TV kaj za povedat.
itak vsaka jemle na svojo odgovornost...tak da je BV to komentirat.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

MsN napisal/-a:To je res, ampak meni se 3,40 eurov za 12 kondomov ne zdi veliko.

Kje se jih da tolko kupit za tolko mali eurčkov ? ? :eek:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

p!ka napisal/-a:
MsN napisal/-a:To je res, ampak meni se 3,40 eurov za 12 kondomov ne zdi veliko.

V Sparu, kondomi Safex.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

MsN napisal/-a:
p!ka napisal/-a:

V Sparu, kondomi Safex.

če ze Durex only :D
Zaklenjeno