*daddy's girl* napisal/-a:jullia_ napisal/-a:*daddy's girl* napisal/-a:Peterca18 napisal/-a:Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
S tem se pa js ne strinjam, ker JE razlika med Lekadolom in KT in res ne morš enačit tega. Sama sem proti hormonski kontracepciji in bom kr citirala Leilani. "use so isto sranje".
Preberi navodila, ki so Lekadolu priložena, pa boš mogoče spremenila mnenje.
Seveda je razlika med posameznimi farmacevtskimi sredstvi, ampak že Pikovit ima možne stranske učinke.
EDIT: Moja mami je za božične praznike pristala v bolnišnici zaradi hude alergične reakcije na Nalgesin. A boste zdaj vse raje zobe stisnile ob glavobolu ali menstruacijskih krčih, kot da bi vzele protibolečinsko tableto? Se mi zdi da ne, kljub temu, da tveganje obstaja.
Ne, ne bom spremenila mnenja in ja pri VSEH zdravilih so možni stranski učinki. Ampak je razlika, če boš ti vzela Lekadol enkrat na pol leta al pa KT vsak dan ne vem kolk let. Sploh je pa alergična reakcija nekaj drugega, kot če se ti pojavi nek stranski učinek pri pravilni uporabi. Če bi tvoja mami vedla, da je alergična na nevemkatero substanco, ki jo vsebuje Nalgesin, najbrž ne bi vzela tablete. In ja, jaz osebno raje stisnem zobe kot pa posežem po analgetiku.
Kakor komu paše. Jaz osebno bom pač zaenkrat raje vsak dan vzela eno KT, kot pa da
- se vsak mesec pred menstro sekiram al bo al ne bo (btw, take stresne situacije so prav tako so zdravju škodljive, povzročajo krvne strdke in še kaj drugega)
- moram zarad bolečin med menstro jemat tablete proti bolečinam (pa smo spet pri kemiji), čeprav tudi jaz znam stisnit zobe, ampak ko je prehudo pač moraš nekaj vzet.
Ko bom velika, bom Lara Croft.