Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
borboletta
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a borboletta »

MsN napisal/-a:
Dita- napisal/-a:men je zlo žal če ste se v tej temi o tem že pogovarjale, ampak v nahitrm preletu 280 strani tega nism našla, če sm pa zgrešila se pa opravičujem...
A se je kateri zgodil to, da ji je po jemanju tabletk full libido padu? Jz jem logest in premišljujem da bi jih zamenjala?

Jaz sem jemala logest in, ce primerjam z yasminelle, ki jih imam zdaj, mi je vec do seksa kot prej. Je pa res, da vsega niso krive le kt, lahko je pac kaj drugega v tvojem zivljenju, kar libidu preprecuje, da pride do pravega izraza. Neprestano ne more biti na visku, ne :)

ojoj!!! Prov te dneve, tedne se soočam s tem problemom. Moj pravi d mu je OK, d ga ne moti pretirano, da je men libido padu...me razume in podpira. Ma moti MENE!!!!! :cry: in tudi kadar si ga želim, se nama zatakne pri temu, da nisem zadosti vlažna!? Prešla sem iz Lyndinette na Yasminelle, teža je ista, razpoloženje tudi, sam to me zdej zajebava. Res ne vem kaj nej nrdim, najrajši bi se nehala zastruplat s tem, sam pol bom pa čez pou leta pisala pod temo nosečnost!? Ne gre z njimi niti brez... :(
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a perpetua »

Jaz sem iz Logesta prešla na Yarino. Zdaj jemljem tretjo škatlico. Po prvi škatlici se mi je zdelo, da je vse kul, mislila sem da so izginili učinki zard katerih sem menjala logest - posušena sluznica, pomanjkanje libida pa Yarino sem vzela tudi zato ker naj bi odvajala vodo - ker sem mela res probleme s tem. Po pet litrov vode na dan sem spila pa šla samo dvakrat na wc in mi je pol ginekologinja rekla, da naj te tablete vzamem, da pomagajo proti zadrževanju vode.
Zdaj so se pa očitno pokazali pravi učinki, za katere upam, da bojo izginili čim prej. Na prvi dan menstruacije prejšnji teden sem mela grrooozne bolečine, kot še nikoli v življenju (tudi pred jemanjem tabletk), spustilo se mi je veliko mozoljev, razpoloženje je pa takšno kot aprilsko vreme. Upam, da se bo to popravilo, malo mi je čudno, da so se učinki pokazali šele po dveh škatlicah, ker ko sem začela z logestom so se stranski učinki pokazali takoj po nekaj dneh :? . Voda pa očitno še vedno tiči v telesu :)
Tako, malo sem opisala svojo izkušnjo z menjavo tablet, bi pa bilo najbolše če bi jih sploh nehala jemat...samo bom še en čas vztrajala :D.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

borboletta napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Dita- napisal/-a:men je zlo žal če ste se v tej temi o tem že pogovarjale, ampak v nahitrm preletu 280 strani tega nism našla, če sm pa zgrešila se pa opravičujem...
A se je kateri zgodil to, da ji je po jemanju tabletk full libido padu? Jz jem logest in premišljujem da bi jih zamenjala?

Jaz sem jemala logest in, ce primerjam z yasminelle, ki jih imam zdaj, mi je vec do seksa kot prej. Je pa res, da vsega niso krive le kt, lahko je pac kaj drugega v tvojem zivljenju, kar libidu preprecuje, da pride do pravega izraza. Neprestano ne more biti na visku, ne :)

ojoj!!! Prov te dneve, tedne se soočam s tem problemom. Moj pravi d mu je OK, d ga ne moti pretirano, da je men libido padu...me razume in podpira. Ma moti MENE!!!!! :cry: in tudi kadar si ga želim, se nama zatakne pri temu, da nisem zadosti vlažna!? Prešla sem iz Lyndinette na Yasminelle, teža je ista, razpoloženje tudi, sam to me zdej zajebava. Res ne vem kaj nej nrdim, najrajši bi se nehala zastruplat s tem, sam pol bom pa čez pou leta pisala pod temo nosečnost!? Ne gre z njimi niti brez... :(

Glede vlaznosti ti lahko predlagam veliiiiiko sproscenosti in predigre ter lubrikant, o libidu pa ti ne znam svetovati - zal. Ce je res upadel zaradi kt, potem jih ocitno ne prenasas dobro, premisli pa, ce je samo to vzrok ... Mogoce je kaj takega trenutno v tvojem zivljenju, kar te malce nazaj drzi, veliko se pogovarjajta s fantom in cas namenita se cemu drugemu kot le spolnosti pa bo mogoce potem libido hitreje predramljen :wink:
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Poki »

cascada11 kaj pa je rekla tvoja ginekologinja glede menjave tabletk? jaz sem namreč zamenjala tri vrste, da sem našla take ki mi odgovarjajo.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Poki napisal/-a:cascada11 kaj pa je rekla tvoja ginekologinja glede menjave tabletk? jaz sem namreč zamenjala tri vrste, da sem našla take ki mi odgovarjajo.

Katere pa so te, ki ti sedaj odgovarjajo?
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Poki »

sedaj imam stediril M, imela pa sem logest, stediril D. Oboje mi niso odgovarjale, imela sem apetiti, da bi burek jedla ob 5 zjutraj sredi spanja, mastno kozo, ni da ni. Stediril M - takoj po veh tednih sem obcutila razliko in da se je vse normaliziralo.
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Js mam pa že nekaj časa Diane35.. pa sem rekla, da bi zamenjala za Yarino, ker sem imela kt na sumu za tak suho kožo (pa niso ble one razog ampak kdo ve kaj :roll: ).

Dobila Yarino.. jemala ene 4 mesece, samo sem bila vsak mesec hujša!! :freak:
Sama s sabo več nism mogla živet, kamorkoli da bi kdo zraven mene bil (bogi reveži k so me mogli prenašat :?) in sem šla pač nazaj, že čist živčna da js hočem svoje Diane35 nazaj takoj in nujno (sej lahko bi takrat probala še Yasminelle samo si nisem upala še ene druge probat, ampak sem hotela samo da se stvari čimprej znormalizirajo).

Zdej sem pa gin. omenila, da kakšne pa so Yasminelle, da me mikajo.. pa je rekla da če mi Diane35 ustrezajo naj raje pri njih ostanem, raje kot pa da eksperimentiram in menjavam.. pa da neve, zakaj in kdo vse tako straši mlade punce da so Diane35 tako grooznoo močne (kao že na meji da skor škodijo ker majo tulk grozno velik hormonov) :?

Mnja, sej itak smo si tako različne da ne moremo primerjat kako ene kt delujejo na splošno.. in me totalno razpizdi, ko mi kolegica začne tupit, da kulk preveč hormonov js jemljem (ona ma Yasminelle) čist po nepotrebnem :evil:
Kako lahko po nepotrebnem, če mi ustrezajo?? Če sem imela z Yarino prehuda nihanja razpoloženja, spet zelo neprijetne krče, daljšo (in močnejšo) mestruacijo itd itd...

Jao, se opravičujem za za izliv.. samo res me razpizdi to :<
Pa me zanima kaj ve mislite o tem??
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

keya napisal/-a:Js mam pa že nekaj časa Diane35.. pa sem rekla, da bi zamenjala za Yarino, ker sem imela kt na sumu za tak suho kožo (pa niso ble one razog ampak kdo ve kaj :roll: ).

Dobila Yarino.. jemala ene 4 mesece, samo sem bila vsak mesec hujša!! :freak:
Sama s sabo več nism mogla živet, kamorkoli da bi kdo zraven mene bil (bogi reveži k so me mogli prenašat :?) in sem šla pač nazaj, že čist živčna da js hočem svoje Diane35 nazaj takoj in nujno (sej lahko bi takrat probala še Yasminelle samo si nisem upala še ene druge probat, ampak sem hotela samo da se stvari čimprej znormalizirajo).
]

meni se isto dogaja z Yarino :roll:
prej sm mela lindynette pa sm mela ful močne migrene, in sm ta mesec zamenjala z Yarino.In moji zoprniji in živčnosti ni in ni konca :roll: tko da očitnmo bom ko pojem tole škatlo, šla menjat za spet neki druzga ker če bom taka še naprej, se pomoje nben več nou pogovarju z mano.
pa res totalno sem razdražljiva, vsaka malce napačna beseda me sprav ob živce, d abi kr tepla folk okol sebe, takoj se začnem dret pa pizdit..Mislm nevem no :roll: taka nism bla nikol, vedno bvesela, nasmejana, razumevajoča, daleč od današnjega :roll:
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ja lej sej sama poznaš odgovor na to kr si napisala ;) Če ti ustrezajo diane,jih jeml..ne pašejo usem enake tabletke..ne sekiri se..če si pogruntala,da ni koža zarad tabletk taka pa sploh ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

purple a mislš,da lahko po enem mescu rečš konkretno,da ti ne ustrezajo?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cascada11 »

Poki napisal/-a:cascada11 kaj pa je rekla tvoja ginekologinja glede menjave tabletk? jaz sem namreč zamenjala tri vrste, da sem našla take ki mi odgovarjajo.

Poki kolk dolg si pa jedla logest? pa a si ume3s kej premora med temi vrstami tablet nardila?

Ko sem šla prvič po tabletke - to je blo novembra, me je ginekologinja kar sama vprašala katere bi mela - me je čist zmedla, ker res nisem prebrala navodil od 15 vrst tabletk. vedla sem katere so nizkodozne, ampak sem res pričakovala, da mi bo ona predlagala katere bi mi po njenem mnjenju najbol ustrezale. nato mi je naprtila logest, ko sem jo pa vprašala za yasminelle - takrat so ble še za plačat - mi je pa celo rekla da so iste!!!!!!!!in sem probala pač logest...tko groznga obdobja še nisem doživela kot je bil tkrt...moja psiha je bla tko na dnu, da sem praskala sama sebe, ker mi je pasal, da sem se pomirila - verjetno sem nora ratala :roll: :? pol sem šla po po treh mescih jih zamenjat - in sploh do ginekologinje nisem pršla - zamenjala mi jih je medicinska sestra - je šla samo ginekologinjo vprašat, če mi jih lahko zamenja - no in na srečo mi jih je. pol je bil prvi mesec še grozen s psiho, ampak zdej se mi je začel počas nekak umerjat - mam še zmer izpade, ampak so velik bolj mili. dober,da mam fanta k mi je pomagal in me podpiral, da ni pobegnu stran. :razz:

a ma mogoče tud kera od vas nek zoprn občutek napihnjenosti?
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cascada11 »

Damyanchyka napisal/-a:purple a mislš,da lahko po enem mescu rečš konkretno,da ti ne ustrezajo?

po enem mescu ziher ne, mislm, da morš vsaj tri mesce vztrajat tolk, da se telo navad, potem pa vidš kako je. kere tabletke pa ješ?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

kukr vidm ja...prej je blo vse uredu z mano, zdej pa odkar jemljem sem res nemogoča.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

No sej to sm tut jst misla oz vem,da je tko..Zato sm jo prašala,ker bi kr po mescu dni menjala ;)
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

*purple* še moji gin. niso ble ušeč, je rekla da ji niso ustrezale (samo nekaterim pa odgovarjajo čist) :)

Samo vseeno mislim, da naj bi jemal tri mesece.. če pa pol ni boljše pa menat, ker nekaterim se pa pol umiri in je super (je pač samo na začetku tako, ker je neki novega, mali šok za telo).. nevem, probaj zdržat še do konca treh škatlic, mogoče se ti bo pa umirilo? ;)
Zaklenjeno