London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lost

Neprebrana objava Napisal/-a BaByBlu »

u sredini februarja za 5 dni :)

grem pa prvič, sama z kolegico, mi2 ze kr zdj vidva kako se bova same tm zgubile k nama ne bo nč jasn hehe...uglavnem mislva maksimalno izkorietet, mal zurat , mal pogledat london da dobiva en vtis...pa se mal zurat pa mal shoping... :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Mal pozno sta se spravli rezervirat stvari. No, upam da vama vseeno rata ugodno dobit.

Aja, v Londonu se ne moreš zgubit. So si podzemne zelo blizu in sam eno najdeš, pa si na zeleni veji :) js se nisem v Londonu nikol zgubila, v Lj pa že kar nekajkrat :D Boš vidla da je fajn! Pa mogoče vama priporočam kakšen Lonely Planet s sabo, da bosta se lažje znajdli.

London je zakon :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
katjusa_55
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katjusa_55 »

Helow:P

Bila sm par mescov nazaj v Londonu in me je tko zlo impresionirov, da sm se odločla da grem spet nazaj...:D tm enkrat septembra.
Da bi tm pol kr ostala:D pa sm dobla crazy idejo, da bi si tm najela stanovanje in rabm cimre...:D
če je kdo za???:D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

BaByBlu napisal/-a:u sredini februarja za 5 dni :)

grem pa prvič, sama z kolegico, mi2 ze kr zdj vidva kako se bova same tm zgubile k nama ne bo nč jasn hehe...uglavnem mislva maksimalno izkorietet, mal zurat , mal pogledat london da dobiva en vtis...pa se mal zurat pa mal shoping... :)

bla sem ze trikrat u londonu po skor en mesec, in ti povem da je 5 dni zelo malo za videt london, zato si skrbno nacrtuj dneve! ne ko prides tja, prej se pozanimaj kaj vse hoces videt in kam vse hoces it, kupi si 7-dnevno Oyster card s katero lahko uporabljas ves javni promet u londonu, in jo maksimalno izkoristi, spala bos pa potem ko prides domov :D nocni london je zakon, kar nekako zazivi in dobi se poseben car :wink: aja, pa splaca se peljat tut malo ven iz centra ker so res lepi predeli mesta (npr. najbolj znani kot so chelsea, wimbledon... - cudoviti kraji). pri samo 5ih dnevih je predvsem problem da si ne mores vzet enega celega dneva za naprimer polezavanje u hyde parku :D zato pa ce te bo navdusu bos sigurno prisla nazaj. js sem cist zalublena u london in komi cakam da se vrnem :D
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lost

Neprebrana objava Napisal/-a BaByBlu »

zdaj je prislo do spremebe planov in sicer grem tja 20.marca vrnem se pa 26 :) komi cakam iiiii :D ja se kar strinjovat usak da bo treba načrtovat usak dan posebej pa čimveč videt, kakšni predlogi za usak dan posebej? :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

To je težko rečt.
Itak da si je treba glavne znamenitosti pogledat, sam mene veliko bolj privlači utrip mesta, raziskovanje majhnih ulic, odkrivanje majhnih trgovinic, itd... in kot je red_rose napisala, poležavanje v parku. Kar pa seveda ne moreš izkusit če greš za par dni v London, še posebaj če greš prvič.

Js grem od 21.-26. aprila, ampak mi hvala bogu ne bo treba hodit po teh "tipičnih" ogledih, ker sva oba že bila vsaj enkrat v Londonu. Še enkrat bom šla edino na London Eye (ker fant še ni bil, pa itak mi je všeč), pa namen imava jit gledat mjuzikal We will rock you, pa mal nakupovat, drugo pa po občutku. Brez natrpanega urnika. Kave v Starbucksu, Camden town, moj Church Pub na severu Londona, sprehodi po Hyde Parku, hrana v Sohu, itd...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

jaaa We will rock you razturaaa :D
drugače pa odvisno kaj hočeš videt...ker pač big ben pa te zadeve to na enem sprehodu "obdelaš" (vsaj mi smo), ker to itaq sam pač mimo greš, poslikaš in to je to.
baje je menjava straž fajn.
zdaj, če sta bolj zgodovinsko pa te zadeve naravnana je v londonu tak ogrooomno muzejev v katere je vstop prost (aja pa galerij tudi sam meni te zadeve niso glih). pa na hitro se s strašljivo zgodovino londona lahko seznaniš v london dungeon...al nekaj takega (je napravljeno kot hiša strahov)...
za športne fanatike sta itaq tam dva stadiona....
pa itaq hyde park...sploh če je sončno vreme (you wish v londonu :P )
pa ziher je še kaj sam se ne spomnim...
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

js grem v london 22.aprila do 26.aprila (4 nočitve), let iz trsta, hotel v centru z lastno kopalnico, vse skupaj me pride 127 eur. ni slabo ne ? :cool:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Js grem pa v London od 21. do 26. aprila (5 nočitev). Let iz Brnika (ja, vem da imamo novo ime :D ) hotel v centu z lastno kopalnico za 2 - 186 evrov na osebo. Zakon :)

evva- kater hotel?
lammy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a lammy »

Js grem pa čez slab mesec tja, od 5. do 10.2. jeeeej :D prov komi čakam, da spet London vidm, pa parke pa Starbucks pa shopping wiii
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Hey!
Ja jst sm tud najprej razmišljala a bi šla iz Lj al iz Trsta, ampak je karta iz Lj 40 eur dražja, tko da se v bistvu sploh ne splača, ker imamo do Trsta 45 minut, pa 4 smo v avtu, tako, da pride na vsako stroškov za 5 eur tja in nazaj, avto pa pustimo pri kolegici, ki je z unga konca doma. Sem pa preračunala Malla, če bi šle iz Lj, pa za 5 nočitev, bi nas točno tolk kot tebe prišlo, vse skupaj 185 eurov. Hej mogoče gremo pa v isti hotel heheh:)) . V glavnem vprašanje je samo kaj se ti bolj splača, po naši računici, če gremo iz Trsta, prišpramo skor 40 eur, kar v bistvu sploh ni malo, pa še blizu je Trst. Aja, Hotel se pa imenuje Linden House Hotel (The friend family hotel in Central London), tak mal manjši hotel, ma pa res dobro lokacijo, tle je njihova spletna stran, če bo kera rabla, čeprav mi mislim, da nismo direkt na njihovi spl. strani rezerviral. http://www.lindenhousehotel.co.uk/ .
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

aja pa še neki, k si v prejšnjih postih omenjala tripadvisorja, to je res super spl. stran za neke dodatne informacije in slikce, jaz vedno tam pogledam review-je preden grem kamorkoli na dopust, ampak iz lastnih izkušenj lahko povem, da folk velikokrat tud mal pretirava za določene hotele, npr. govorijo da so bedni hoteli, naj se jim izogibamo, potem pa prideš tja, pa vidš, da je hotel prov zakon! kar se tiče tega hotela v londonu, sem tud brala na tripadvisorju raznorazne komentarje (ki si jih lahko vzamem tudi kot opozorilo, ne pa zagotovilo), ampak imam priporočilo kolegice, ki je že bila v tem hotelu, pravi, da je res lušten hotelček,tko da to je to :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

evva napisal/-a:aja pa še neki, k si v prejšnjih postih omenjala tripadvisorja, to je res super spl. stran za neke dodatne informacije in slikce, jaz vedno tam pogledam review-je preden grem kamorkoli na dopust, ampak iz lastnih izkušenj lahko povem, da folk velikokrat tud mal pretirava za določene hotele, npr. govorijo da so bedni hoteli, naj se jim izogibamo, potem pa prideš tja, pa vidš, da je hotel prov zakon! kar se tiče tega hotela v londonu, sem tud brala na tripadvisorju raznorazne komentarje (ki si jih lahko vzamem tudi kot opozorilo, ne pa zagotovilo), ampak imam priporočilo kolegice, ki je že bila v tem hotelu, pravi, da je res lušten hotelček,tko da to je to :)

Se dogaja, ampak to večina ljudi napiše zato, ker je verjetno imela kakšno slabo izkušnjo, ne brezveze. In tudi, če ti greš potem enrat v hotel in vidiš, da je takrat čisto ok, ni rečeno da je bilo tudi v času, ko je nekdo napisal - iz lastnih izkušenj, dve leti zaporedoma smo šli v isti hotel, prvič je bilo super, ko smo bili drugič, se je celotno osebje zamenjalo in ni bilo več tako vredu. :wink:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, najin hotel je tale: EasyHotel London Earl's Court. Js pa precej verjamem ocenam na Tripadvisorju, ker sem vedno primerjala z mojo oceno, pa je nekak isto. Mini sobice, ampak luštne, udobna postelja, čisto, tuš- to je pa tud vse kar rabim :)
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Malla > sej je čist kul tale vajin hotel, mah hotel kot hotel, sploh pa če greš nekam za tolk mal časa, da si itak skoz zunaj. Jaz si vzamem hotel višje kategorije ponavadi samo poleti, ko gremza dalj časa na dopust. Tamarra > ne vem a nisi dobr prebrala al... sem napisala, da je kul si vzet kot opozorilo, ne pa kot zagotovilo komentarje na tripadvisorju. Jaz sem pač govorila iz svojih izkušenj, ti verjetno tud iz svojih. Morš pa razumet eno stvar, folk na tripadvisorju, ki daje komentarje, so večinoma Nemci, Angleži, Francozi...razlika v standardu med njimi in nami je več kot očitna. Npr. nek hotel, ki je zate 5*, bo za njih 4*, ni nujno, ampak ponavadi je tko. Sem doživela že za hotel 4*, ki si je za moje pojme zaslužil 5+ zvezdic (pa sem bivala že v hotelih od 2* do 5*), da so ga na tripadvisorju en mesec preden sem šla na dopust spljuvali v nulo, pa slikali rumeno vodo (v Egiptu halooo), neke nedograjene objekte v okolici, spljuvali osebje, ker so tretjič zapored, ko so jim morali prinest vodo, pričakovali napitnino,in ker niso po cele dneve skrbeli za njihove otroke, čeprav so imeli v hotelu Kids club (kar btw ne pomen kinder garden :roll: )....mislim take gluposti in pol ocenijo hotel na 2*. Pol pa pridem tja (en mesec kasneje, pa ne, ni se spremenilo osebje, sej se spoznaš z nekaterimi in vidiš kolk časa že delajo tam) MIslim adijo res. Dobr zdej, če ma zdej nekdo res neko šokantno izkušnjo ne rečem, sej pravim, vsako stvar si je treba vzet za opozorilo, ampak Nemci, Angleži...znajo bit včasih res preveč picajzlasti. Tko da zdej zanašat se sam na to, ne vem no, jaz osebno se nikoli ne. Sem pa pri stvareh, ki jih izpostavijo tam kot (utemeljeno) zelo negativne, pač bolj previdna.
Odgovori