delusional napisal/-a::rofl:
Ali pa si taka samo na forumu?

delusional napisal/-a:nimam nič proti tvojemu razmišljanju.... ful me čudijo edino leta, pri katerih sta ti in tvoja žena začela tako razmišljati... in tudi zdej pri 29ih bi ti jih dala 40.
Glede na to, da se ta ocena nanaša na razmišljanje, ne na izgled, bi to lahko bil kompliment?
Kaj naj rečem... meni se je od nekdaj zdela čudna dvoličnost človeških pogledov na seks. Ko jaz seksam, je kul, ko nekdo drug seksa, pa ne? Ko me ima, da bi poseksal kakšno drugo, je to razumljiva človeška potreba, ko ima iste želje moja partnerka, je pa izdajstvo in nož v hrbet? In komu pravzaprav škoduje, če partner seksa - v današnjem času, ko imamo teste, kondome, antibiotike, tabletke, vložke?
Ljubosumje in druge negativne občutke, zaradi katerih hočemo nadzorovati partnerjevo spolnost, smo podedovali iz časov, ko je seksualna nezvestoba dejansko bila za človeka in njegovo potomstvo nevarna. Danes pa ni; in ko se sprašujemo, na katero resnično nevarnost nas ti občutki opozarjajo, grabimo v meglo. Kar je danes res pomembno, je zvestoba v glavi, ne zvestoba z muco ali penisom.
Ne glede na to je ljubosumje velikokrat težko preseči, ker je v nas vgrajeno. Ampak zdaj, ko je evolucijsko brez smisla, je ljubosumje samo še destruktivno čustvo, in po drugi strani onstran ljubosumja ležijo bogate seksualne priložnosti, ki jih je žalostno ne izkoristiti.
Intuicijo, da je tako, sem imel že od kakega 20. leta. Da mi je stvar jasna pri 29 in ne šele pri 40 je pa verjetno posledica sreče, da sem naletel na partnerko, ki je razmišljala podobno. Dosti teže je razmišljati in raziskovati v to smer, če si z nekom, ki tega ne podpira ali celo nasprotuje.