Kritike filmov!

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...
Zaklenjeno
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Blindness - Kaj bi bilo, če bi izbruhnila epidemija slepote? Odličen, baje da je sicer knjiga boljša, ampak že sama ideja filma in celotna zgodba te prisili k razmišljanju o bolani človeški rasi, kakšni bi bili brez pravil in kako umazani smo v resnici. Julianne Moore v glavni vlogi.

Seven pounds - Film o človeku, ki nima ničesar izgubiti. Ali pač? OK film, za čas zabit, mogoče tud bolj ženski za moje pojme. Will Smith v glavni vlogi.

Slumdog Millionare - Reven najstnik iz Mumbaja gre na Lepo je biti milijonar in podira vse rekorde v znanju. Zakaj? Ful dobr film, v glavni vlogi igra Anwar iz Skinsov. Ne vem, kako mu je zares ime :D

Wendy & Lucy
- Ženska izgubi svojega psa. Medtem, ko je zgodba povsem banalna in pričakovana, je Michelle Williams v vlogi svojega življenja. Pomoje.

[Rec] - Nepoznana novinarka gre snemat oddajo o gasilcih, ko se nekaj zalomi. Zlo dobra španska grozljivka, baje da miljonkrat bolša od Karantene (ki je njegova ameriška različica).

I'm not there - Odličen film. Tudi, če ne poznaš biografije Boba Dylana. Vreden je ogleda že samo zarad briljantnosti igralske zasedbe. Cate Blanchett, Heath Ledger, Richard Gere, Christian Bale.. v vlogi Bob Dylana. Vsak odigra nek del njegove osebnosti. Btw Michelle Williams igra Coco, nism je prepoznala, bla je super.

Milk - Zgodba o enem izmed prvih gejev, ki je vstopil v politiko. Super igranje (Sean Penn v glavni vlogi), vroče scene, solze.

Burn after reading - V redu film, dobra igralska zasedba. Mogoče boste med gledanjem zmedeni, ampak to je point.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Transsiberian - men je bil dobr film, fant je pa skor zaspal zraven. Kokr za kirga... 8/10
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Australia: priporocam, ampak pricakujte to, kar oglasuje, da je in ne filma, ki bo odgovoril na vsa mogoca zivljenska vprasanja :) 7.5/10
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

The Midnight Meat Train - katastrofalen horror :eek: 6/10

Hostel 2 - brezveze 4/10
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

gregalina napisal/-a:The Midnight Meat Train - katastrofalen horror :eek: 6/10

To je o tistem psihiču brez jezika, ki kolje vsak dan ob isti uri na vlaku in pol se "tradicija" nadaljuje, ko naslednjemu odseka jezik in tisti dalje brutalno kolje ljudi?
Drugače pa... Jaz sem nazadnje gledala Burn after reading (Preberi in zažgi). Zanimiv film. :wink:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

kepka napisal/-a:Australia: priporocam, ampak pricakujte to, kar oglasuje, da je in ne filma, ki bo odgovoril na vsa mogoca zivljenska vprasanja :) 7.5/10

Ohja, se strinjam. :hearts:
Včeraj gledala in sem popolnoma očarana. Zelo mi je tudi všeč, da film traja malo več kot tisto standardno uro in pol. :)
Priporočam, :wink:

9/10
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

joy23 napisal/-a:Madagascar 2: 10/10 :D

Se strinjam. Super je!
You want me to be something I can never ever be.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Dan, ko bo obstala zemlja/The day the earth stood still

Sam film mi je bil super, čeprou zf žanra ne maram kej preveč, ampak bolj kot žanr so me motili podnapisi, sploh pa prevod naslova v Koloseju, na vstopnici je pisal ... ko bo ... v filmu pa ... ko je ....

ampak, če odštejem to, je dobr film in priporočam. Ocena 9/10

Drugač pa ja, [REC] film je velik boljši od Karantene, vsaj zame, ker sm prvega gledala pred Karanteno. N evem pa, kako bi se odločila, če bi drugega gledala prej kot prvega. V glavnem, oba filma sta dobra, bolj se pa nagibam k originalu filma, torej k španski različici.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan- všečen film. Pač fantazijski, ampak včasih prov sede pogledat kej takega. :) Un k ga igra princa Kaspijana je za pojest :scherzkeks: .
Edit: sem si premislna, tist k igra tastarejšiga kralja je bolši :D : klik
Božič na kvadrat: zakon film :freude: . Tak lahkoten, ni za zahtevne gledalce se mi zdi. Drugač scenarij je tak simpatičn, skos cel film se neki dogaja in ni nobene dolgočasne scene. Konec je pa tak ful hitr, če bi blo pomoje bi mela še nadaljevanje oz. se film še ni bi končal.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tamala_mrha, pravi film imaš v mislih.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Včeri sm končno šla gledat Madagaskar 2 in je res ful dober, smešn film! :gut: Men osebno je boljši kot enka (ki mi sploh ni bla nevemkaj).

Sm pa zadnjič gledla tud Modele (Role Models) in je bolj kot ne kr neki. Vse skup izpade mal debilno, smešno pa tud ni ravno za dol padit. Sm že vidla veeelik boljših komedij. Ne priporočam.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
kizzy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kizzy »

The Duchess - še en film za ljubitelje dvornih romanc, ljubezenskih zapletov, usod dvornih gospa ... mogoče edino mal preveč predvidljiva zgodba, toda odlična igra Keire Knightley...priporočam

While she was out - triler, kaj vse se lahko zgodi, ko imaš zares slab dan in je ta zapovrhu še Božični večer...nekaj precej "nagravžnih" scen, osebno me film ni prepričal

The machinist - ful dobra zgodba, za razmišljanje, odlična igra - priporočam za ljubitelje psiholoških filmov, se splača pogledat ;)

Righteous kill - vmes sem zaspala ker me je film glede na igralsko zasedbo razočaral...zgodba o "umazanem policaju", ki ubija da bi zadostil pravici...verjamem da je/bo film marsikomur všeč, meni ni bil
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Vanilla Sky - gl. igralca mi že tak al tak nista vredu...film je pa podn...kr neki 3/10
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

Meni je pa dober film (no, že dolgo nazaj sem ga gledala), ampak sem ga morala gledati večkrat, da sem ga razumela, ker je poln nekih neskladij oz. zakompliciran.
Sinoči sem gledala Madagascar - Escape 2 Africa :D Seveda drugega kot čisto desetko ne morem dati! :wink:
Uporabniški avatar
FreakChiq
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a FreakChiq »

Zdaj kake dva / tri tedne ni blo serij pa sem na filme prešaltala... :)

Shooter - ql muvi! Glavno vlogo igra Mark Wahlberg, katerega vedno bolj maram.. sploh pa v takih filmih kjer je lahko badass in / al pa se strela na vlko okrog.. in v tem filmu je dosti streljanja, predvsem v glavo. Trailer

Four Brothers - spet en muvi z Wahlbergom v glavni vlogi (saj sem rekla, da ga vedno bolj maram hehe) in tud tega priporočam, če še ga kdo slučajno ni pogledal. :) Trailer

My Best Friend's Girl - nič kaj ne bi že v kakem filmu vidli, ampak je vseeno fajn za pogledat. Romantične komedije tak vedno sedejo. V glavni vlogi sta tokrat Dane Cook in Kate Hudson. Trailer

Keinohrhasen - Nemška romantična komedija s Tilom Schweigerjem v glavni vlogi. Kdo razume nemško in tu in tam pogleda kakšen njihov film še mora tud tega pogledat + Tilova hčerka, ki prav tako igra v filmu, je tak adorable! Trailer

Georgia Rule - No ja, film ki bi ga moral videt, glih ni ne, ampak če ti je dolgčas pa vseeno prav pride oz. bom tak rekla, smo vidli že dosti, dosti slabše filme pa smo tud tiste preživeli hehe. Trailer

Disaster Movie - Just stay away from this shit! 5 min sem menda glih gledala potem sem pa mela dovolj in film zbrisala. Ne vem zakaj še kdo dela take filme.. Scary Movie filmi so še bli te kolko tolko ok to je pa živa potrata denarja.

Passengers - Film, za katerega velja isto, kot za Georgia Rule. Trailer

Havoc - Spoiled little rich kids se grejo neke gangsterje.. Nein danke. Preveč pretiravanja mi je v filmu, no... Possible only in America, i guess. Trailer

Into the Wild - Film, za katerim se lahko vsi ostali zgoraj našteti skrijejo, pa čeprav so nekateri res dobri. Kudos to Sean Penn & Emile Hirsch + Eddie Vedder, ki je filmu z njegovo awesome glasbo in glasom dal še posebno noto. Je pa res, da film ni za tiste dni, ko se ti lušta po nečim preprostim, ker ta te namreč še dolgo po ogledu ne pusti na miru. Vsaj mene ni. Trailer
Zaklenjeno