Led Zeppelin napisal/-a:- sem danes gledal Bangladeš na travel chanellu...res super država, tropsko vreme, nevarne ceste, nevarna mesta ponoči, kače, faking bengalski tigri , poplave, faking krokodili, malarija. Spoštujem Pačouli, sam vseen...a niso bolj prijetne tretje države sveta na temu svetu. Sam sprašujem

Pozabil si še onesnaženost, smeti, smrad in porušene stavbe

Mah, velika mesta niso nič bolj nevarna kot ostala podobna mesta v regiji ali "tretjem svetu" na splošno. Nasprotno, glede na velikost in revščino je Dhaka relativno varna. Poplave so pravzaprav del življenja v Bangladešu in je cikel leta temu pač prilagojen, že stoletja. Poplavljena polja niso tak problem, ker jih kmetje pričakujejo in prinesejo svežo prst. Podobno se do poplavljenih ulic v Dhaki prebivalci obnašajo, kot da je nekaj čisto običajnega. Kač, krokodilov ali bengalskih tigrov pa v Dhaki nimamo, tak da...

Ostalo pa je problem, ja. Sam to je del izziva. V bistvu ne znam razložit, zakaj mi je tu tak všeč, oziroma ljudje ne bi razumeli. Bangladeš te ravno zaradi vsega napisanega prisili, da razmišljaš zunaj okvirjev, je izziv se znajti v popolnoma drugačnem okolju, videti, kako lahko funkcioniraš brez varnega zavetja poznanega. Če bi hotela udobno, bi ostala doma.
Poleg tega pa tu živijo najbolj čudoviti in gostoljubni ljudje na svetu.
Pa v naši ulici, praktično v centru glavnega mesta, sem enkrat videla tipa, ki je jahal na slonu.
- Da se bova danes videla, ampak v družbi celega kupa ljudi in ne bova imela priložnosti bit sama. Ljubčkanje v javnosti je pa no go
- Da je bla žurka včeraj še kar kul, par znancev sem srečala po kakih 2 mesecih odsotnosti z žurk, neki novih zanimivih ljudi...
- Da imata tip in njegova žena, ki sta organizirala žurko BOŽANSKO stanovanje v dveh nadstropjih in z impresivno zbirko alkohola s celega sveta, ki bi jima jo zavidal vsak povprečen bar.
- Da mi je čudno govoriti slovensko, ker sem čisto na angleščini, ampak po drugi strani je pa fajn srečat ljudi z naših bivših skupnih koncev.
- Da sem novega cimra včeraj peljala v Staro Dhako in sem tudi sama bila tam prvič, od kar sem nazaj v Bangladešu. Ah, vse tiste ozke ulice, vonji in barve in najbolj čudovite stare kolonialne stavbe z ljubkimi balkončki, cele prerasle z zelenjem... Ko bom velika, bom imela stanovanje na Hindu St v Stari Dhaki.
- Da mi je še vedno zabavno razlagati ljudem iz fancy predela mesta, kjer živi večina expatov, kje in kako živimo. Brez tople vode, klime, rezervnega vira električne energije za vse tiste mrke, pralnega stroja ali kuharja/čistilke. We are so hardcore.
- Da imam za današnje couchsurfing srečanje rdeče nohtke pa neki lepega bom oblekla

Upam, da bo fajn, se mi druži z ljudmi ta vikend za spremembo