Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Ja tko si vsaj zapomneš...če ne bi pa jz use pomešala :D
No sam da si razumela...ker sem res čudno napisala...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

papaya napisal/-a:Ok..hvala sj razumem. samo se mi je zdelo prav nenavadno, da začneš vsako na isti dan in potem dobiš menstruacijo vsak mesec bolj kot ne na isti dan...prav kul :razz:
lp

ja sej, še približno ob isti uri sem jo jaz dobivala :wink:
.aia.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .aia. »

hmmm ..mene pa skrbi tole :
ko sem prvič začela jemati tabletke sm po pavzi tabletko vzela sedmi dan ..
nato pa nadaljevala osmi dan kot je treba..
bojim se da bi zarad tega imela kdaj težave..
Zdravnica mi je namreč enkrat povedala da je pri nekemu dekletu prišlo do tega da ni mogla več zanositi.Zarad tabletk, ni mi pa povedala razloga.
:roll:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

papaya napisal/-a:Ok..hvala sj razumem. samo se mi je zdelo prav nenavadno, da začneš vsako na isti dan in potem dobiš menstruacijo vsak mesec bolj kot ne na isti dan...prav kul :razz:
lp

sej lih to je finta jemanja tabletk - poleg kontracepcije, seveda - da imaš menstruacijo redno na 28 dni! :lol:
Jst končam z jemanjem vedno v torek in začnem spet v sredo, M pride vedno v nedeljo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

zanima me, če lahko tabletko vzameš na drugi dan menstruacije, al more bit ravno prvi..danes sem jo dobila (veliko prekmalu) pa sm hotla it po tabletke, pa ginekologinja dela samo dopoldne, ker je moj ginekolog na dopustu......
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

mislim, da mora bit prvi..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a papaya »

V prvih petih dneh...nekateri ginekologi celo priporočajo, da se tabletke začne jemati drugi, tretji dan, ker naj bi to preprečevalo vmesne krvavitve.
lp
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja pa a pol te tabletke delujejo al ne?
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja če zaščita ne bi bila, potem bi jih lahko začela jemati tudi petnajsti dan :razz:
Glej, na navodilih piše sicer prvi dan, samo ginekologi pravjo, da je do petega dneva M, zaščita maksimalna. Torej, da jih začneš jemati pred prvo mogočo ovulacijo.
Zdej če verjameš ok, če ne pa počak še en ciklus, drugega ti ne morem reči :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jojojojojo kok sm jezna sama nase, ker se prej nism spomnla..... :evil: bom še malo po netu pogledala, pa če ne bom pam kr uzela pa naj bo kar hoče :oops:
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

Veš kje počekiraj.. na med.over na Pušenjakovem forumu... med drugimi on tko pravi, tko da pomoje že mora bit res :cool:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a mi lohk kšn link nalimaš priti pliz
papaya
Sramežljivka
Sramežljivka

http://med.over.net/phorum/list.php?f=19

Tukaj je link do foruma, pol pa sama poišči..uporabi iskalnik..nevem..ker tega je kot listja in trave...
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

V soboto smo bili na enem praznovanju, pa sta bili tam tudi absolventka farmacije in absolventka mikro-biologije in sta me cist prestrasli s poseldicami, ki sledijo dolgotrajnemu jemanju KT, ceprav s strani svoje ginekologinje nisem bila poucena o njih in mi je zagotovila, da novejse KT vsebujejo tako malo hormonov, da jih lahko zenska jemlje tudi 10 let skupaj. Pa je baje to vse en velik bull shit. Nikakor naj jih ne bi jemala vec kot 3 leta neprekinjeno, potem pa mora bit vsaj 1 letno obdobje brez jemanja tablet, da se telo navadi, da zopet samo v ustreznih kolicinah proizvaja zenske hormone. In z vsakim letom jemanja KT naj bi se zmanjsala plodost za 4 % :eek: :eek:

In baje je najvec splavov v Sloveniji narejenih prav pri studentkah (to je potrdil tudi student 6. letnika medicine) in da zato v teh studentskih ambulantah tako veselo in brezskrbno predpisujejo te KT. Ker naj bi pa bila skoda, ki jo nardijo KT se vseeno manjsa, kot skoda, ki jo lahko povzroci ponesrecen splav.

In zdaj sem cist prestrasena in sploh ne vem kaj naj nardim, ker jaz Logest jemljem ze 5 let neprekinjeno.

Kaj ve mislite o tem??
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz mislim, da marsikdo o tabletkah svoje mnenje in vse te raziskave podkrepi se s subjektivnim dojemanjem zascite kot take. Namrec obstajajo ljudje, ki so popolnoma proti kakrsnikoli kemiji.. Seveda je logicno, da vsak umetn poseg za telo ni zdrav in s tem tudi tabletke nekako morejo delovati tudi negativno na telo, ampak sama zaupam praksi, ki kaze na uspesnost tovrstne kontracepcije. Mislim tudi, da ce bi tisto o 4% zmanjsanja plodnosti zares drzalo, potem si ginekologi ne bi smeli privosciti pisanja receptov vsaki najstnici, zreli zenski ipd.
Zaklenjeno