V soboto smo bili na enem praznovanju, pa sta bili tam tudi absolventka farmacije in absolventka mikro-biologije in sta me cist prestrasli s poseldicami, ki sledijo dolgotrajnemu jemanju KT, ceprav s strani svoje ginekologinje nisem bila poucena o njih in mi je zagotovila, da novejse KT vsebujejo tako malo hormonov, da jih lahko zenska jemlje tudi 10 let skupaj. Pa je baje to vse en velik bull shit. Nikakor naj jih ne bi jemala vec kot 3 leta neprekinjeno, potem pa mora bit vsaj 1 letno obdobje brez jemanja tablet, da se telo navadi, da zopet samo v ustreznih kolicinah proizvaja zenske hormone. In z vsakim letom jemanja KT naj bi se zmanjsala plodost za 4 %
In baje je najvec splavov v Sloveniji narejenih prav pri studentkah (to je potrdil tudi student 6. letnika medicine) in da zato v teh studentskih ambulantah tako veselo in brezskrbno predpisujejo te KT. Ker naj bi pa bila skoda, ki jo nardijo KT se vseeno manjsa, kot skoda, ki jo lahko povzroci ponesrecen splav.
In zdaj sem cist prestrasena in sploh ne vem kaj naj nardim, ker jaz Logest jemljem ze 5 let neprekinjeno.
Kaj ve mislite o tem??