* Da mi je ravno sedaj udarila ven dilema glede službe je pa po mojem tudi več kot dobrodošlo
* Pač nikoli nisem rešil tega... vem, da me je v 4. letniku gimnazije IT minil in da sta mi na faksu bila OK 2 od 10 predmetov na semester
* Vem, da sem duhovno zelo dojemljivo in občutljivo bitje... to mi je pred kratkim ena
new agerka potrdila
* Vem (šele sedaj), da so me zajebali... in v cerkvi, ker so me poslali k šrinku, ker nimajo pojma o duhovnosti (nekaj začenjajo "čarati", potem ko se pa začne, pol si pa nor, čeprav je zgolj oz. tudi nihanje na duhovni ravni)... in pr šrinkih
* Vem, da pač duhovnik ne morem biti
* Vem, da pač neki poceni zdravilec ali pa neprofesinalen zdravilec (za visok denar) nočem biti
* Vem pa tudi, da je smisel življenja, da najdeš resnico tudi na duhovni ravni
* Je psihologinja prav rekla, da ena new agerka pri kateri sem bil na "terapiji", zelo dragi terapiji... da preveč moralizira
* In pol prijatelj terapevt katolik temu doda, da ves ta new age jemlje svojo filozofijo iz krščanstva... in pol smo res v shitu, ker krščanstvo je čist razumska vera... oz. je razum umeščen not z namenom
opija za ljudstvo... pač človek je duhovno bitje, krščanstvo da človeku ful vsaj na srčni čakri, o spolni bolje da ne govorimo... po drugi strani pa je razumska religija tukaj za to, da predstavi, da če bo človek iskal Boga, bo pristal pri hudiču - in tako ti dejansko da nekaj duhovnega, odvzame pa še mnogo več pristno duhovnega
* Ampak problem pri ostalih pa je, da tudi jemljejo filozofijo ven iz struktur, tudi iz krščanstva kakor pravi prijatelj katolik... in potem smo pri morali namesto pri duhovnosti... in pri razumski veri namesto pri pristni, naravni veri oz. dojemanju stvari...
* Kaj je za
mmm-ja torej duhovnost in resnica? To da začenjaš čutit energije, ljudi okrog sebe... s čimmanj razumskega moraliziranja kaj je prav in kaj je narobe, ker pač ta družbeni konstrukt v katerem živimo, je pač neka ureditev... itak pa vidimo, da je v svetu ogromno nepravilnosti, tak da ta ureditev kaj preveč Božja tudi ni

^
^ Se spomnim "enega", ki mi je pr 20ih na to rekel: "Ja, ravno hudič pravi, da je Bog vse zafrknil. In da on zna bolje." (recimo
nocoj temu - krščanski razumski konstrukt odvračanja od (pristnega iskanja) Božjega)
-----
* In še odgovor na to zakaj sem samski.
* Če odmislimo psihoterapijo in gremo bolj k logoterapiji al kak se že pravi...
* Samski sem, ker ne živim svojega življenja.
* V lajfu nisem srečen, ker sem duhovno bitje in od 18. leta ne živim duhovnosti, ker me je strah tistega, kar me je takrat udarilo
* Morda bi mi (duhovno) izpolnjen lajf pomenil precej več od veze oz. bi veza bila posledica tega in mi morda niti ne bi toliko pomenila

...ker zdaj mi pogosto to da sem samski pomeni glavni ne-smisel in glavno bedo mojega lajfa... in nisem edini tak, mnogo takih ljudi nas je, tudi žensk
* Ful se mi sicer odpira lajf zadnje čase, saj pravim da ženske mi kar zaupajo

...ker pač si upam deliti in si upam živeti lajf precej bolj kakor sem ga živel...
* A (močno upam) najboljše šele prihaja

"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)