Na robu zloma

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
alana
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: bela krajina

Neprebrana objava Napisal/-a alana »

jaz tudi mislim da si se prav odločila.eno živlenje imamo in zato si vzemi od njega tisto kar te osrečuje...ponosna sem nate,ker si naredila konec,ker tudi sama imam probleme v vezi in vsak dan razmišljam da bi šla rada domov,a še vedno trpim in se kregam z njim za brezvezne stvari..
no v glavnem-zelo si samozavestna in to je prav!ostani taka in naj te nobedn ne umakne iz začrtane poti,sploh pa tip.bodi srečna
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

sanjaanja napisal/-a:
MsN napisal/-a:Meni pa se zdi, da bi pri 30. letih že bila lahko toliko prepričana vase in v svoje odločitve, da ti ni treba po forumu spraševati popolnih neznancev, po možnosti veliko mlajših od tebe. Poglej, če si naredila napako, potem te bo to pri sebi grizlo ne glede na komentarje tukaj, da si izbrala pravo pot. Se strinjaš?

A ti misliš, da si pri 30 pa že prestar za probleme al kaj?
Kupi si kakšno revijo in si preberi teme o problemih, predvsem pa bodi pozorna na starost osebe, ki ima problem!

Meni se to vprašanje zdi bolj logično pri 30 kot pri 20.
Poleg tega je ona prepričana v svoje odločitve in je fanta zato zapustila.

Menim pa da je ta fant ena velika reva.

Nikjer nisem napisala, da si pri 30ih prestar za probleme, ampak da je to ze taka cifra, da je clovek relativno zrel za sprejemanje lastnih odlocitev in potreba po zunanji potrditvi je (ali pa naj bi bila) veliko manjsa kot v casu najstnistva.

Ko ima clovek problem in se se odloci kako naprej, je odlocitev njegova in ne vem kaj ti tukaj koristi 20 zunanjih opazovalcev, ki ti rece 'prav si naredila'. Ce te je prizadelo, trpis naprej, ce nisi storil prav, pa drugi mislijo da si, ti sam v sebi se vedno dvomis ipd. Ni tako enostavno, da ti nekdo rece 'vse je ok' in res je tako ...

Kar se tice konkretnega problema pa - ni nujno, da ti je lagal, mogoce so se njegove zelje enostavno spremenile. Je to greh? Tudi jaz sem sedaj prepricana, da si zelim tipicnega odraslega zivljenja, torej otrok in partner, pa bo cez pet, deset let se vedno tako? Ne vem. Ker se lahko do takrat zgodi se marsikaj in mislim, da moj partner tega ne bo videl kot laz, ampak preprosto nek premik v moji viziji prihodnosti. In, ce jo bo lahko sprejel, bom vesela, ce ne, ima vso pravico, da najde deklico, s katero bo lahko uresnicil svoje zelje.
only me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a only me »

Pozdravljeni, tudi jaz sem nova na forumu in imam zelo podoben problem, tako da vem kaj preživljaš. Sicer je bilo pri meni malenkost drugače. Stara sem 31 let in s fantom sva bila skupaj tri leta in pol, od tega sva zadnje leto in pol živela skupaj. Uredila sva si stanovanje v hiši mojih staršev – bila sva na svojem, svoj vhod, svojo kuhonjo, ...skratka živela sva ločeno od mojih staršev. Moram povedat, da so bila to najlepša leta, ki sem jih s kom preživela v vezi. Sedaj velikokrt premišljujem da je bilo »prelepo da bi blo res«. Razumela sva se, pogovarjala sva se o vsem mogočem, si delila najino ljubezen...ja res je tudi o otrocih sva se že pogovarjala.....
Potem pa je prišlo, kot strela z jasnega....rekel je »mislim da je najboljše da grem domov«. In ko sem ga spraševala za vzroke odhoda jih seveda nisem dobila. Rekel mi je, da jaz nisem nič kriva, da sem super punca...da je on kriv.
In kot je rekel moj oče – svet se ni sesul, vse bo šlo naprej....to je res, samo sesul se je moj svet in moje sanje. In sedaj se borim iz dneva v dan. Kot praviš ti, težko je začeti ko ne veš kje. Prijateljice so si ustvarile družine, ne veš kje začeti, kam iti...vem kaj preživljaš in razumem te.....mogoče bi mogle združit naše moči....
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

kr.ena napisal/-a:Evo, skrajni čas, da priredimo en interni Cosmomiting samo za ženske nad 30 :wink: ...

ot: jst sm prec za... sam resno je treba pristopt k zadevi :wink:
The secret of success is consistency of purpose.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

MsN večini ljudi je lažje, če se pogovarjajo. In jaz ne delam razlik med ljudmi. Med prijatelje sprejemam tako tiste, ki imajo 20 let, kot tiste, ki imajo 80. Od vsakega beseda je pri meni dobrodošla.

In ja, lagal je. Sam je priznal, da je lagal, ker se je bal, da bi me izgubil, če bi mi že takoj povedal, da ne mara otrok.
spelca112
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a spelca112 »

Čas zaceli vse rane. Vem, da je hudo...naenkrat si sam...
Vpiši se na kak tečaj jezikov, mogoče kak ples. Tale fant se mi zdi malo otročji. Kdo pa si želi stanovati pri starših???
Me prav zanima če te bo kontaktiral. MOgoče bo ugotovil, kaj je izgubil.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

micamaca napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Evo, skrajni čas, da priredimo en interni Cosmomiting samo za ženske nad 30 :wink: ...

ot: jst sm prec za... sam resno je treba pristopt k zadevi :wink:

No dejmo. Jst tud :)
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Jaz imam nekaj znank, ki so starejše od mene, se pravi, da jih štejejo že preko 30. Ena izmed bejb je že v 40 letu. In ravno tale deklina je imela moškega, moža. Z njim ima enega otroka (hodi v OŠ), pa še enega ima od prej (hodi v SŠ).
V zakonu je bila mislim da skoraj 20 let, če ne več. Poznam njenega moža.
Zakon je bil idealen. Ona je hodila v službo, delala doma, skrbela za otroke, verjela v to, da ima vse, kar mora imet srečna ženska... On je prišel domov za vikende.
Nakar pride domov nekega dne in v roku 14 dni se je on odselil od nje, zahteval ločitev... Zaradi druge ženske, ki mu je totalno zmešala glavo. Najbolj boleča in primitivna izjava, ki jo je vrgel tej moji kolegici v obraz pa je bila, da je bil z njo samo zato, ker je mislil, da si boljše ne more dobit in da v bistvu do nje čuti sestrski odnos.
Pa lahko povem, da je moja prjatlca prava simpatična ženska, ki jih kaže 20, ne 40, ženska s katero je pa zdaj, pa je totalno antipatična.
In tale moj kolega (bivši možek od kolegice) jo je ves čas, kar je bil poročen z njo, vlačil za nos, dobro vedoč, da bo slej ko prej spiz*il, sam, da se mu ponudi prilika!
Se pravi... Moja kolegica je ostala sama, z 2ma otrokoma, stara 40 let, ravno je imela težave v službi, zapustil jo je nekdo, ki ga je mela dejansko ful rada... Ampak... Spoznala je moškega, ki jo nosi po rokah, nudi ji vse, je kot princ na belem konju. Ima jo rad, spoštuje jo, njena otroka sta njegova otroka.
Zato @jagoda-malina, mislim, da ti ni potrebno metati puške v koruzo in obžalovati dejanja, ki si ga storila.
Po eni strani razumem tvojega dečka (glede razmišljanja o otrocih), ker sem tudi sama med tistimi, ki si otrok ne želi. In tudi jaz drugim težko priznam, da si ne želim otrok, ker me takoj napadejo, češ, kakšna ženska sem ipd.
Pač eni imamo tak pogled na svet, drugi pa drugačnega. Jaz bi mnogo lažje priznala, da si ne želim otrok, če me ljudje nebi potem napadali, kot da bi bilo to najhujše možno dejanje, kar ga lahko človek naredi.
Kakorkoli, storila si prav.
Zdaj pa si ne dovoli sanj, ampak živi sanje, saj si v najlepših možnih letih in nikar si ne misli, da si vse najlepše že zamudila :) .
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

naredila si prav, samskih dobrih fantov ki imajo podobne cilje tvojim je zagotovo še nekaj.mislim, da je prav tako, saj je bolje da si zdaj nekaj časa malce bolj nesrečna pa potem do konca življenja zadovoljna s partnerjem po tvoji meri....če bi ostala pri tem bi si uničila življenje, saj kot sem dojela je zate nedopustno da ne živita skupaj.
in prav imaš.če se imata dva rada se pri 30ih že kar po večini selijo skupaj in odločajo za otroke...v bistvu je pri 30ih lahko na vrsti že poroka, saj izobrazbo že imaš....ampak ne skrbi...ko boš našla pravega bo lepo=) veliko sreče..
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Tonja očitno nekateri moški mislijo, da lahko dobijo ne vem kakšno žensko. Od nje pričakujejo, da bo dobra mati in gospodnija, medtem, ko ga bodo oni srali okrog. Poleg vsega pa še super urejena,... Ko bi oni še sebe kdaj pogledali.

Jaz sem se odločila, da se nekam vključim, da bom bolj aktivna, imela manj časa za premišljevanje, a res ne vem kam bi se dala.
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

ok najprej sem mislila da si stara nekje 20 let, potem pa opala... trideset, bila si v triletni zvezi s fantom in nisi ugotovila, da ti je lagal, saj pa če fant ne mara otrok se takoj opazi po njegovem obnašanju. Zagotovo sta bila že kje na obisku, ko imajo male otroke in si lahko videla kakose z njimi razume, si malo rpimerjala kakšen oče bi bil itd. Tudi o stnavoanju mislim, da bi se morala že prej pogovarjati in ugotoviti kakšne cilje imata. Saj tuak hudo dober lažnivec pa tudi ni mogel biti. In če te ni hotel zgubiti, kaj potem, a je upal, da si boš ti premislila ali kako logiko ma toti človek?!?...

No vglavnem zdaj je kar je... teh treh let zagotovo ne obžaluj, ničesar kar smo naredili v preteklosti nima smisla obžalovat, ker s tem samo mučimo sebe. Lepo pozabi na vse skupaj in začni novo žviljenje. Trideset še navsezadnje niso taka leta, da ne bi mogla dobiti moškega, ampak res mi ni jasno, zakaj si tako dolgo odlašala s teženjem fantu,d a gresta na svoje, jaz mam načrte, da če bo vse teklo nromalno, že imam kakšnega otroka ko bom stara 25-30 in seveda bom že začela razmišljati skupaj s fantom o gradnji hiše. in se čimrpej ko bodo finance, lotila dela. ampak ok to sem jaz...

Vsekakor ti priporočam,d a začneh zahajati v družbo, predvsem v tako, v kateri se ti dobro počutiš in v kateri boš tudi našla svojega bodočega. Če se ne ujameš dobro z žurerjem, potem ti ne priporočam, da greš drugega fanta iskat v diskoteko... potem ... zaniamj se če imajo tvoje prijateljice kakega prijetnega moškega, ki še je tudi samski... itd...

predvsem ti želim veliko uspeha ter da čimprej najdeš moškega s podobnimi cilji.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Meni je tudi malo čudno to, da nisi v 3 letih ugotovila vseh teh slabih lastnosti tvojega fanta. A se nista nikoli pogovarjala o otrocih, o skupnem življenju? Ali ti je lagal o teh stvareh? Pa oprosti, če te je to že kdo vprašal, se mi ni dalo vsega brat :oops: .
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

jagoda-malina napisal/-a:Tonja očitno nekateri moški mislijo, da lahko dobijo ne vem kakšno žensko. Od nje pričakujejo, da bo dobra mati in gospodnija, medtem, ko ga bodo oni srali okrog. Poleg vsega pa še super urejena,... Ko bi oni še sebe kdaj pogledali.

Jaz sem se odločila, da se nekam vključim, da bom bolj aktivna, imela manj časa za premišljevanje, a res ne vem kam bi se dala.

Točno tako. Večina moških misli, da bo žena uredila celotni dom, posrbela za vse okoli hiše, v hiši in na koncu še prijazno služila njemu, ko bo prišel domov. In seveda mu bo na uslugo, ko bo on rekel, ter pričakoval, da se bo izkazovala kot dobra mati, žena in gospodinja, ki zna bit tako doma kot tudi v družbi vedno urejena, nasmejana in vedno pripravljena skočiti njemu za podporo.
Še bolj bedaste so tiste ženske, ki so za moškega dejansko narediti vse našteto.
Ženska bi naj bila poštena, vse bi morala zaupati moškemu, medtem, ko tega večina žensk nikoli ne dobi povrnenega.
Saj, kot si sama videla, te je tvoj bivši partner tudi lepo vlekel za nos. Zakaj? Pitaj boga. Morda mu je bilo všeč, ker imaš redni prihodek, ker lahko poskrbiš za lepo življenje, si vredu ženska, poštena... In te je vrtel na svojem mlinu, v svojo korist, dokler ga nisi prebrala.
Čimprej stran od takih moških!
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

jagoda-malina napisal/-a:Jaz sem se odločila, da se nekam vključim, da bom bolj aktivna, imela manj časa za premišljevanje, a res ne vem kam bi se dala.

Lej, jaz sem že rekla da se oglasi, pa verjetno tudi kakšna druga. Očitno nas je takih dosti, za počet se bo itak kaj našlo, zdej jokat nad usodo pa jamrat da nimaš kaj za počet res nima smisla.
Boš morala tudi sama pokazat kakšno zanimanje pa kaj narest glede druženja, sam če boš pa zavračala še tisto kar se ponuja, boš pa obsedela doma po vsej verjetnosti pa se tukaj na forumu smilila sama sebi.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Srčica imam občutek, da si še premlada, in da še nimaš izkušenj kako so fantje sposobni lagati in igrati. In to, da noče stanovanja ni bila 3 leta stara izjava, ampak mu je to nenadoma padlo v glavo, da bi bilo ta denar bolje zapraviti za uživanje, saj navsezadnje živi lahko pri starših. In tudi prvi dan ne začneš nakladat o stanovanju, ker niti še ne veš, če sta za skupaj. Poleg tega bi zgledalo kot, da ga imam samo zaradi financ, da mi pomaga do stanovanja.
Odgovori