Na robu zloma

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Na robu zloma

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Brisanje zaradi osebnega razloga. Tema ni prinesla željenega in je zašla na drugo temo.
Zadnjič spremenil jagoda-malina, dne 11. Maj. 2008 21:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Malo bom ostra, pa ne zamerit.
Tvoj problem je pomoje ravno to, da si vedno imela sanje, cilje in načrte, pa se ti ni tako izteklo, da bi bila pri 30ih že tretjič noseča. Sej verjamem, da ti ni lahko ob razpadu dolgoletne zveze, ampak na vse skupaj pa tudi ni treba gledat tako tragično.

Jst sem sicer precej mlajša od tebe, tudi prijateljic tvoje starosti nimam, tako da niti ne vem, kaj počne povprečna tridesetletnica, vem pa, da so recimo samo na tem forumu tri punce tvojih let, ki so ravno tako zaključile neperspektivno zvezo.
Torej verjetno ni res, da si ti edina samska tridesetletnica v regiji, k ibo očitno živela z mački.
Če so vse tvoje sedanje prijateljice že oddane in nežurersko razpoložene, ti predlagam, da se vpišeš na kakšno aerobiko, jezikovni tečaj, povabiš sodelavko na kavo, greš magari na cosmo miting,... Pa ne zato, da bi zamenjala družbo, ampak da bi jo razžirila.

In ne vsega tega delat z izključnim namenom najt nekoga, ki te bo oplodil.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

Evo to bo odgovorila še ena, ki je bolj tvojih let:
če si res prepričana, da je tvoj ideal v življenju da si ustvariš družino, potem si naredila prav... sicer bi bila ena od opcij tudi da bi vztrajala pri tem fantu in čakala, če bo morda kdaj spremenil mnenje (ne vem koliko je star in koliko časa sta bila skupej), kar se sliši dokaj utopično, ampak po mojih izkušnjah možno... če pa bi videla, da zadeve ne peljejo nikamor pa bi se začela malo ozirati naokoli po drugih idealnejših kandidatih... kje te najt je vprašanje za miljon dolarjev... lahko kjerkoli če tako nanese... v vsakem primeru pa je za moje pojme najbolj važno vprašanje ali se sedaj počutiš bolj srečna, kot si bila s prejšnim fantom, ali je bilo to, kar sta imela prej vseeno boljše... nic tudi nisi napisala, kakšna je bila fantova reakcija ko si odšla... mu je bilo kaj žal ali je preprosto sprejel dejstvo... vsekakor pa se nic ne sekiraj kaj bodo rekli ljudje ker si pri teh letih samska... pojma nimaš, koliko je še takih, pa so starejši od tebe... probaj sedaj uživat svojo svobodo, ker besno iskanje novega partnerja se ti ta moment po moje ne bo obneslo
Zadnjič spremenil micamaca, dne 11. Apr. 2008 14:02, skupaj popravljeno 1 krat.
The secret of success is consistency of purpose.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Malo narobe si me razumela. Ni bil moj cilj biti "pri teh letih tretjič noseča".
Mislim pa, da je povsem normalno, če pri 30 začneš razmišljat o življenju na svojem, o otrocih,... Če ne zdaj kadj pa potem, pri 40ih, 50ih je prepozno.
A ni bolj pošteno, da si najdem človeka, ki mi je bolj podoben? Ali imam jaz nenormalne želje?
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *waterlily* »

Men se tut zdi, da si mela mogoče preveč splanirano in začrtano kako naj bi bilo tvoje življenje in zdaj se je vse skupaj obrnilo malo drugače in verjamem, da te zna to malo vreč iz tira...

Da, prav si storila, ko si pustila fanta, s katerim nista imela enkaih interesov...in težko bi živela z njim, ko pa si ti naprimer močno želiš otrok on pa ne...

Pa svetujem ti, da se ne poženeš takoj v ''lov za tipom''. Vzemi si malo časa zase...oddahni si, spočij si glavo, kolegice si bodo kljub temu, da imajo družine našle čas za kavo s tabo, alpa mogoče kakšno pijačo zvečer v kakšnem lokalu :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

OK, narobe sem razumela poanto teme in se osredotočila čisto na napačno stvar, kaj sedaj ko si samska.

Ja, mislim, da si naredila popolnoma prav, ker ne bi imelo smisla vztrajat z nekom, ki ti ne bi dajal tega, kar želiš in potrebuješ. Zdaj imaš možnost najti nekoga, s komer boš na družinskem področju bolj kompatibilna.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Evo jaz sem na istem, lahko mi kaj pišeš, da si izmenjava izkušnje :lol:
Sori, vem da ni smešno, vem da ti je težko, ampak smejem se zato, ker mi kaj drugega ne preostane in sploh nimam komentarja na take situacije več.
Resno, oglasi se kaj.

Lp
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Ti imaš normalne želje in pričakovanja...stvar je v tem da sta v razmerju dve osebi in ne samo ena...kaj sta se pa prej dogovarjala glede otrok? Lepo je da imaš svoje cilje...ampak partnerstvo je pač stvar dveh oseb in ne samo ene...in očitno si bolj ti živela v svojem svetu in si naredila cilje kako in kaj bo bilo...tvoj dečko se pa pač ni našel v njih.
Ali te zdaj bolj moti to, da njega ni več v tvojem življenju ali to da se ti tvoji cilji niso uresničili? :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Na robu zloma

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

itak,da si naredla prav :!:
stavim,da ce bi mela 5let manj nas o tem ne bi sprasevala.in naj te pomirim-mas pred sabo se celo zivljenje in sploh ne dvomim,da bos nasla nekoga,s kom bos srecna.
Pa lepo pocasi,ne navali zdaj na prvega,ki gre mim tebe sam zaradi strahu,da si "prestara"..

jagoda-malina napisal/-a:Ponosna sem na svoje vrednote in mislim, da si ne zaslužim ostati brez sreče.

To mi pa dvigne pritisk.Verjamem,da si vse zelimo ljubezni,sam..A res mislis,da je tvoja sreca odvisna od tega a mas fanta al ne? :roll:

ryu10kyu:
punca je napisala,da na zacetku ni bil tak..in glede na to,da (predvidevam),da je istih let k ona,je moj zakljucek tak,da je on tisti,ki je egoist in otrocji.
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

Edino pravilno da si ga zapustila. Nerabis otroka zdraven sebe ampak osebo s katero bi si ustvarila skupno zivljenje.
Zdaj bo lepa topla pomlad, hodi ven.. ce ti je usojeno z nekom bit se bosta ze nekje nasla :D Pa srecno!
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Napisala je da je bil prijazen, neproblematik, pameten, simpatičen,...
Potem pa je ona odprla temo glede otrok:
Fantu sem omenila svojo željo, a takrat je nastal problem:
Naj povem, da sva se do tega trenutka vedno dobro razumela, nikoli nobenega kreganja, problemov,...
Odgovoril ji je:
Otrok tudi ne bo imel, ker mu predstavljajo samo delo, strošek, obveznost,... On, da je ustvarjen za uživanje.

Torej očitno nista prej ravno ne vem koliko o tem razpravljala...po tem sodeč :gruebel:

No papustimo to...prav si naredila da si šla stran od njega...in tako je zdaj...spoznala boš nekega drugega...tisti bo pa pač užival v samskem življenju ali pa čez čas ugotovil, da bi kakšnega otroka imel in ga bo imel z neko drugo punco...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Evo, skrajni čas, da priredimo en interni Cosmomiting samo za ženske nad 30 :wink:

Ja, prav si naredila. Če so tvoje želje po družini in otrocih večje kot želja biti z njim, si vsekakor naredila prav.
Kako in kje spoznati novega tipa je pa vprašanje brez odgovora ... ko se bo zgodilo, se pač bo. Če pa se slučajno ne bo, je dobro, da imaš tudi sama s sabo osmišljeno življenje ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

jagoda-malina napisal/-a: Lagal mi je kako si bova nekoč ustvarila družino, dom,... Jaz sem bila jasno tega vesela, saj sem si to močno želela.

ryu10kyu očitno sta govorila o tem.

Drugač se pa strinjam s kr.eno, da ko se bo zgodil, se pač bo... Ne se obremenjevat s tem, kje boš enga spoznala, rajš se potrud uživat kt samska... Bo že pršu en, k ti bo všeč.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

*sanja* napisal/-a:
jagoda-malina napisal/-a: Lagal mi je kako si bova nekoč ustvarila družino, dom,... Jaz sem bila jasno tega vesela, saj sem si to močno želela.

ryu10kyu očitno sta govorila o tem.

Wuuuuu...spregledal :unknown: ...ok...ok...model jo je na suho nategoval očitno! :irre:
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Da vam odgovorim na vprašanja, ki ste mi jih zastavili.
Fant je bil star isto kot jaz.
Ko sem ga pustila ni kaj dosti komentiral kot to, da me ima rad, ampak, da če sem se odločila, da grem svojo pot naj jo pač grem, če mislim, da v današnjem svetu še obstajajo tako neumni fantje, da si želijo imeti otroke, svoje stanovanje, ....
O otrocih sva se pogovarjala celo najino vezo. On je bil tisti, ki je prvi in tudi največkrat načel to temo. Ko pa sem mu dejala, da zdaj sem pa prepričana, da si želim imeti otroka, in da pri teh letih ne bi imela nič proti, če bi zanosila, da bo počasi čas, da se bova o tem resno pogovorila,... Tukaj pa je nastal problem. Ko sem enkrat odločno to potrila, potem je pri njemu ta želja v momentu izginila.
Odgovori