London
- br0ken heart
- Komunikatorka
- Sweet Princess
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Sweet Princess napisal/-a:He he - vas bom use prehitela - me letimo 29.4.Use že zrihtan, sam še plan ogledov in žuranja manjka! London - here we comeeee
O baraba

-
- Sramežljivka
- Kraj: ok. lj
London je moje sanjsko mesto!!! Enkrat sm že bla tm za 5 dni... in toook si želim it spet nazaj! Nekaj posebnega je... izžareva tiste angleške značilnosti... zlo je zanimivo mesto.. to je čist neki druzga kot ljubljana (valda
) in ostala evropska mesta... Pa da ne omenjam ljudi tm.. Sej ne vem kaj je razlog za to, ampak ljudje so zelooo prijazni! Ne vem a majo to že v kulturi, al je to kakšna 'angleška vzgoja'... u glavnem, ljudje so odprti, veseli, lepo se obnašajo (v povprečju seveda)- vsaj jst sm to opazla! Neverjetno je, da se vsi toook opravičujejo! Ponavad sm bla jst tista k se je zaletela v koga (ker so pločniki in ulice res polne ljudi, jst sm pa gledala z ogromnim zanimanjem vse okol sebe, sam pred sebe ne ).. ampak vedno se je vsak toook opravičeval, da se je skor klanjat začel! Tuki v sloveniji, pa če se omejim na ljubljano... če bi v koga mal butnla, bi me človk grdo pogledal, al pa celo nazjal... ne pa, da bi se kdo začel tko vneto opravičevat
Kar se samega londona tiče... že arhitektura je prelepa... ful drugač kot pri nas in ful lepo!
Anglijo že tko ful spoštujem, ker je tkooo originalna.. vse majo po svoje.. nekak drugač, in vseen toook dobr!
Npr... je kraljevina, nimajo ustave (ves pravni sistem je drugačen), vozjo po nasproti strani ceste
, ponekod v londonu so ceste tlakovane, okol Buckinghamske palače so rdeče... vrstne hiše, ki so nekak temno rdeče- rjave (iz takih opek) , parki so spomladi rumeni od narcis, sam parlament je neki posebnega
, vsee je tko grozn originalno elegantno! kraljevsko!
Vse tm je neki posebnega... pa tud če greš vn iz Londona.. na primer v Stratford al pa Oxford... tista 'angleškost' seva vse povsod!
Obiskala sm:
-The towers of London (must see!!!),
-Tower bridge,
-Hampton court palace (prelepo, nujno gledat!!!),
-St. Paul's cathedral,
-The british library,
-parlament (notr)+Big Ben,
-The National galery
-The British museum(!!!),
-Millenium bridge,
-Modern museum (!!!),
-Madame Tussauds (muzej voščenih lutk)
-Buckingham palace
-Windsor castle (ena od uradnih residenc kraljice)
-Stratford (Shakespearovo hišo)
-Oxford
-Dominion theatre - WE WILL ROCK YOU musical !!!!!!!!!!!!!!!!! (neki neverjetnega- cela zgodba narjena iz komadov od Queenov.)
- Greenwich (vzporednik...)
-Piccadilly circus, Trafalgar square (lion statues),...in druga območja Londona..., oxford street (kjer sm se izgubila, k je tok velka cesta-ulca), trgovina Harrods!!!
- 'moderni London'
- pa da za konec omenim še slavno podzemno (MIND THE GAP
)
London je res prelep in nobenmu ne bo žal, če bo šel kdaj tja... sam treba je že v naprej plan narest, ker je toook vsega tm!! Pa zemljevid londona in podzemne v roki... al pa kr enga človeka k pozna london.. ker tm se pa takoj izgubiš.. vsaj jst
V glavnem... London je nepozaben!!!!

Kar se samega londona tiče... že arhitektura je prelepa... ful drugač kot pri nas in ful lepo!
Anglijo že tko ful spoštujem, ker je tkooo originalna.. vse majo po svoje.. nekak drugač, in vseen toook dobr!
Npr... je kraljevina, nimajo ustave (ves pravni sistem je drugačen), vozjo po nasproti strani ceste

Vse tm je neki posebnega... pa tud če greš vn iz Londona.. na primer v Stratford al pa Oxford... tista 'angleškost' seva vse povsod!
Obiskala sm:
-The towers of London (must see!!!),
-Tower bridge,
-Hampton court palace (prelepo, nujno gledat!!!),
-St. Paul's cathedral,
-The british library,
-parlament (notr)+Big Ben,
-The National galery
-The British museum(!!!),
-Millenium bridge,
-Modern museum (!!!),
-Madame Tussauds (muzej voščenih lutk)
-Buckingham palace
-Windsor castle (ena od uradnih residenc kraljice)
-Stratford (Shakespearovo hišo)
-Oxford
-Dominion theatre - WE WILL ROCK YOU musical !!!!!!!!!!!!!!!!! (neki neverjetnega- cela zgodba narjena iz komadov od Queenov.)
- Greenwich (vzporednik...)
-Piccadilly circus, Trafalgar square (lion statues),...in druga območja Londona..., oxford street (kjer sm se izgubila, k je tok velka cesta-ulca), trgovina Harrods!!!
- 'moderni London'
- pa da za konec omenim še slavno podzemno (MIND THE GAP

London je res prelep in nobenmu ne bo žal, če bo šel kdaj tja... sam treba je že v naprej plan narest, ker je toook vsega tm!! Pa zemljevid londona in podzemne v roki... al pa kr enga človeka k pozna london.. ker tm se pa takoj izgubiš.. vsaj jst

V glavnem... London je nepozaben!!!!
-
- Sramežljivka
- Kraj: ok. lj
^^ Js pa obožujem angleški naglas. Ameriški mi je preveč navaden, nezanimv. Mi smo se že v osnovni učil angleški naglas, pa tud k sm bla na tečaju v Londonu 3 tedne smo skoz uporabljal njihov naglas. I love it!!
Imam pa namen jit najpozneje naslednje leto tretjič v London.
Moje najljubše mesto! Vsaj zaenkrat
Imam pa namen jit najpozneje naslednje leto tretjič v London.
Moje najljubše mesto! Vsaj zaenkrat

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Sweet Princess napisal/-a:He he - vas bom use prehitela - me letimo 29.4.Use že zrihtan, sam še plan ogledov in žuranja manjka! London - here we comeeee
Evo jst mam eno prošnjo za use k bi ble nazaj pred 10majem. Če bi mi lahko z Londona neki prnesla..zastavo od nogometnega kluba Chelsea

Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
latinochiqui napisal/-a:- pa da za konec omenim še slavno podzemno (MIND THE GAP)
Ko sem bla jaz decembra tam, je blo glih obdobje Piratov s Karibov in je povsod pisal: MIND THE GAP, CAPTAIN JACK!

Drugač pa, ja, tut men je London neki zelo posebenga. Moja sestra živi tam in mogoče mi je blo tut zarad tega tok bolš, ker je blo zarad tega vse zelo brezskrbno in sem res lahko uživala do potankosti. London sam po seb je noro lep, res so prijazni in vse to ... najbolj navdušena sem bla nad podzemnimi ... kako ta sistem noro dobr deluje, ne čakaš nič več kot 2 min, vse je povezan. Res, super.