Kaj je za vas debela ženska?
Oh, ja, pa še kako je pogled lahko varljiu.
Js sm prekrasen primer tega, kako se ob dobrih dnevih vidm kt čist lušno bejbo, k pa stvari niso preveč rožnate, sm pa ceu frik
. In obratno.
Kar se pa ITMja tiče, sm js replicirala na prejšn post, kjer je ena napisala, da ta govori o obliki telesa, kar pač po mojem mnenju ni (čist) res.
Js sm prekrasen primer tega, kako se ob dobrih dnevih vidm kt čist lušno bejbo, k pa stvari niso preveč rožnate, sm pa ceu frik

Kar se pa ITMja tiče, sm js replicirala na prejšn post, kjer je ena napisala, da ta govori o obliki telesa, kar pač po mojem mnenju ni (čist) res.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Aloha napisal/-a:Js sm prekrasen primer tega, kako se ob dobrih dnevih vidm kt čist lušno bejbo, k pa stvari niso preveč rožnate, sm pa ceu frik. In obratno.
pri men je isto=) ko mam dober dan se vidim kot najbolšo

Sicer pa, itm pa kg vsaj po mojem mnenju ne morta bit indikatorja za debelost. Ok ajde, itm že mau bol kot pa kg. Mam eno prjatlco ki ma 67 kg pri 174 cm in je manekenka pa je čist huda. Če so tisti -po mnenju nekaterih "odvečni" kg -na pravih mestih, je lahko sam še bolše

kr.ena napisal/-a:Oči še kako blefirajo ... kaj potem rečeš na pacientke s hudo anoreksijo, ki se pri 35 kilah v ogledalu vidijo debele?
Za take lazne predstave o lastnem videzu pa niso krive oci, ampak vzgoja, depresija in se kateri od dejavnikov, ki odloca o tem, ali bo nekdo razvil motnjo hranjenja ali ne. Ce bi bile samo oci, bi bilo enostavno ...
Aloha napisal/-a:Kar se pa ITMja tiče, sm js replicirala na prejšn post, kjer je ena napisala, da ta govori o obliki telesa, kar pač po mojem mnenju ni (čist) res.
Ta ITM je dost hecen, ker je recimo enak za moške in za ženske. moj fant sploh ni debel, pa ma itm na zgornji meji, jst ga mam pa mal pod 21 pa nisem suha. bi bil on za fantovska merila verjetno mal bolj suh ko jaz po ženskih. tko da je to čist relativno... pa jaz bi lahko mela 70 kil na 1,67 višine, kar po mojem ne bi bla več zdrava teža- vsaj za mojo konstitucijo ne.
tko da ja, Aloha, se strinjam s tabo

Kika, ITM je res samo približno merilo, ja. Razpon idealne teže je za posamezno višino zelo velik, pač od 19 do 25, in vsak ve, kje je njemu najbolj "prav". Proti zgornji ali spodnji meji. Zase vem, da če bi shujšala na 60 kg, bi mi vse kosti štrlele iz telesa. Moram imeti malo več kg, da sem prava.
Kika napisal/-a:Aloha napisal/-a:Kar se pa ITMja tiče, sm js replicirala na prejšn post, kjer je ena napisala, da ta govori o obliki telesa, kar pač po mojem mnenju ni (čist) res.
Ta ITM je dost hecen, ker je recimo enak za moške in za ženske. moj fant sploh ni debel, pa ma itm na zgornji meji, jst ga mam pa mal pod 21 pa nisem suha. bi bil on za fantovska merila verjetno mal bolj suh ko jaz po ženskih. tko da je to čist relativno... pa jaz bi lahko mela 70 kil na 1,67 višine, kar po mojem ne bi bla več zdrava teža- vsaj za mojo konstitucijo ne.
tko da ja, Aloha, se strinjam s tabo
ITM ni enak za moške in ženske...maš tud ITM za športnike, tak da...
http://www.smsdieta.si/indeks-telesne-mase/
Unega za športnike nisem našla, bom dala link ko ga najdem