Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

Res ne vem kdo je tukaj omenjal keramičarje in električarje. :roll:

Ampak hudo, mene je zadnjič klicala soseda, če ji pridem žarnico zamenjat, ker ji je pregorela. Pa drugič me bo klicala, če ji pridem sendvič odvit, ki ga je kupila za kosilo v trgovini. :wall:
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

orhideja1 napisal/-a:
Damyanchyka napisal/-a:Plače maš tuk kukr se znajdš :D

A potem ti mogoče kradeš?

Ne vem od kje ti ta ideja. Sicr si pa interpretiri post po svoje ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

matjazd napisal/-a:
Ampak hudo, mene je zadnjič klicala soseda, če ji pridem žarnico zamenjat, ker ji je pregorela. Pa drugič me bo klicala, če ji pridem sendvič odvit, ki ga je kupila za kosilo v trgovini. :wall:

vprašaj drugič sosedo, če ima ona kondome ali jih moraš s sabo prinesti! :D
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Damyanchyka napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:
Damyanchyka napisal/-a:Plače maš tuk kukr se znajdš :D

A potem ti mogoče kradeš?

Ne vem od kje ti ta ideja. Sicr si pa interpretiri post po svoje ;)

Ali pa, če greš z direktorjem v posteljo. Mogoče je to iznajdljivost :D
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Jochie napisal/-a:
matjazd napisal/-a:

vprašaj drugič sosedo, če ima ona kondome ali jih moraš s sabo prinesti! :D

Smešno res. Ti jo najbrž ne bi zamenjal, ali pa samo za plačilo.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Nekje pr odnosu "premal-preveč" je blo omenjeno, da nekdo dela za 400, ta drug pa nese dam dvejstkrat več (kar je sicer čist prevtirano, ampak ok), medtem ko je nemogoče, da nardi 20krat več ... Sej ne gre za to, kok več nardiš, ampak kaj nardiš. In eni še kr nočjo razumet, da 24-urna služba ne bo nikol enako plačana kot 8-urna.

In pa uprašanje za orhidejo1 ... Zakaj šolan človek pr 30ih ne bi mogu met stanovanja, avta in ostalga, plačanga iz svojga žepa? :gruebel:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Aloha napisal/-a:Nekje pr odnosu "premal-preveč" je blo omenjeno, da nekdo dela za 400, ta drug pa nese dam dvejstkrat več (kar je sicer čist prevtirano, ampak ok), medtem ko je nemogoče, da nardi 20krat več ... Sej ne gre za to, kok več nardiš, ampak kaj nardiš. In eni še kr nočjo razumet, da 24-urna služba ne bo nikol enako plačana kot 8-urna.

In pa uprašanje za orhidejo1 ... Zakaj šolan človek pr 30ih ne bi mogu met stanovanja, avta in ostalga, plačanga iz svojga žepa? :gruebel:

Ta izjava je pa neumna. Rad bi jaz videl človeka, ki je sposoben delati 24 ur na dan. In ja, ne le 20x več od delavcev. Pozanimaj se koliko delavskih plač odnese domov Mercatorjev direktor. Ko boš izvedela koliko zasluži, te bo minilo, da bi še kdaj kupovala v Mercatorju. Medtem, ko delavke niti na WC ne morejo skočit, ker nimajo zamenjave.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Eh, sej sm vedla, da se bo nekdo obregnu ob tistih 24 ur. Ne vem, sm misnla, da je samoumoeuno, da ne gre za taisto delo, kot je tistih osem ur. Mišlen je blo, da če si direktor ene firme, nosš delo domou, s tabo je vedno in pousod, ne moreš na dopust in izklopt telefon, po 14ih dneh ga pa uklopt nazaj. In k kšn izmed delauceu neki zajebe, ti plačaš ceno za to. Mislm, da si usa sekirancija, k ti ne da spat, žiuci, k jih zgublaš zarad neodgovornosti drugih zaslužjo kr lepo večjo plačo kt pa osem ur nekoga, k dela neko pouprečno, nezahteuno delo.

Za Mekatorjeuga direktorja ne vem, govorim na podlagi razmer, k jih poznam.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Tega ne moreš primerjati...direktor nosi odgovornost za vse zaposlene, če bo on delal slabo, bo imela cela firma slabe plače...ne vem, ODGOVORNOST delavke in direktorja je čisto neprimerljiva in strinjam se, da imajo višje plače. OK razlika je bistveno prevelika, to se čisto strinjam. Ali pa če kdo od podrejenih kaj za*ebe, bo tudi vedno nastragal direktor, ker je zanj odgovoren. Pismo niso vse stvari tako črnobele in niso vsi direktorji slabi...vem, da si moja mami dostikrat ni izplačala plače, ker je najprej izplačala zaposlenim, sebi pa kasneje.

Ali pa politiki...če ne bi imeli velikih plač, bi bili bistveno bolj podkupljivi.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Ma sej nej majo direktorji nevemkakšne plače, nefer je sam to, da majo delavci take ušive plače da se z njimi enostavno ne morjo prežvet. To pa tud ni fer - in enga direktorja ne bi pobralo, če bi seb že itak vrtoglavo plačo mal zmanjšal, pa bi mogoč delavci dobl kakšn evro več, da bi vsaj lahk normalno pršli čez mesec. Men se zdi res ogabno to, da en človek cel mesec gara v neki tovarni, pol pa dobi tok plačano, da bi se lahk prav vprašal al se mu sploh splača delat, al pa bi blo bolš kr socialno vlečt. Razlike tk ni vlke. VSAK si zasluži neko spodobno plačo. Itak da razlike pa morjo bit, normalno da ne bo en delavec zaslužu tok kot en profesor al kaj js vem. Pa js sicer čist lepo živim in mi nč ne manjka, ampak mi pa ni vseen za to kar se dogaja.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Aloha napisal/-a:Eh, sej sm vedla, da se bo nekdo obregnu ob tistih 24 ur. Ne vem, sm misnla, da je samoumoeuno, da ne gre za taisto delo, kot je tistih osem ur. Mišlen je blo, da če si direktor ene firme, nosš delo domou, s tabo je vedno in pousod, ne moreš na dopust in izklopt telefon, po 14ih dneh ga pa uklopt nazaj. In k kšn izmed delauceu neki zajebe, ti plačaš ceno za to. Mislm, da si usa sekirancija, k ti ne da spat, žiuci, k jih zgublaš zarad neodgovornosti drugih zaslužjo kr lepo večjo plačo kt pa osem ur nekoga, k dela neko pouprečno, nezahteuno delo.

No jaz nisem direktor, telefon mi tudi izven službenega časa zvoni. Za svoje delo pa odgovarjam samo jaz in nihče drug!
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a z-majči* »

čist tko za primerjavo... plača vojaškega uslužbenca v Slo. in v Belgiji..... 1000 eurou...... 10.000 eurou... pa smo oboji u EU
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

:idea: ma tak je to...plače male da sploh ne vem, kam jo potrošim pa gledam na vsak evro...delala sem 3izmensko delo v proivodnji(varjenje)za pičlih 600eur mesečno s prevoznimi stroški vred(15km v eno stran).pol je vse jasno...zdaj za 2 izmensko fuuuul lažje delo pa ista plača pa še vozit se mi ni treba na šiht...sam vseeno...
mama dela v tekstilni industriji za vbogih 360eur...groza...
kot je reku moj fotr enkrat že davno, ko je bil na trenjih(leta 2003):IMELI BOMO EVROPSKI DELOVNI ČAS, EVROPSKE CENE IN BALKANSKE .njegova prerokba se je uresničila...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Aloha napisal/-a:In pa uprašanje za orhidejo1 ... Zakaj šolan človek pr 30ih ne bi mogu met stanovanja, avta in ostalga, plačanga iz svojga žepa? :gruebel:

Ko mi to pojasniš s številkami ti bom pa to verjela. Prej pa pod razno ne!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ana27 napisal/-a:
Aloha napisal/-a:Eh, sej sm vedla, da se bo nekdo obregnu ob tistih 24 ur. Ne vem, sm misnla, da je samoumoeuno, da ne gre za taisto delo, kot je tistih osem ur. Mišlen je blo, da če si direktor ene firme, nosš delo domou, s tabo je vedno in pousod, ne moreš na dopust in izklopt telefon, po 14ih dneh ga pa uklopt nazaj. In k kšn izmed delauceu neki zajebe, ti plačaš ceno za to. Mislm, da si usa sekirancija, k ti ne da spat, žiuci, k jih zgublaš zarad neodgovornosti drugih zaslužjo kr lepo večjo plačo kt pa osem ur nekoga, k dela neko pouprečno, nezahteuno delo.

No jaz nisem direktor, telefon mi tudi izven službenega časa zvoni. Za svoje delo pa odgovarjam samo jaz in nihče drug!

se strinjam.jst tud nism direktor pa sem se s šihtom ubadala tudi doma, kdaj celo pozno v noč-zastonj!!

In prosim.direktor se spomni, da gre na dopust za tri tedne in gre.Dejte no, govorite da direktorji nimajo ne prostega časa ne nič.pajade ja...
oni ga imajo šele največ.
kot da so direktorji zdej bog i batine.
sem vidla našga direkotorja ja.prišel kadar se mu ej sprdnlo, hodiu vsake dve ure na kafe, igral golf v pisarni.....in potegoval bjne denarce.mis mo pa švicali na telefonih in psolušali bedarije s strani strank.za tridesetkrat manjšo plačo od njegove!
Odgovori