Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Purple, sej ni fora v nabavni ceni avtomobila. Če preračunaš zavarovanje, registracijo, servis, bencin in cestnine, ugotoviš, da je avto kupit še najmanjši strošek.

Sicer je pa moje mnenje, da so plače v Sloveniji prenizke, ljudje pa ne znajo delat z denarjem, ki ga dobijo, kar je obupna kombinacija.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Purple: saj nisem rekla da se avtomobili ne rabijo. Mi smo pri hiši štirje in imamo tri avtomobile in jih tudi toliko rabimo. Gre se bolj za to, da pogled na statistike pove kako dosti Slovenci zapravimo za eno stvar, pa če je potem to statusni simbol ali samo nuja.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

no ja sej to je res, sam kaj boš?isto kot eni kupujejo tadražji sosedov kruh, namest navadnega beuga hlepca k je cenejši.Pač če maš, si prvoščš, če nimaš si pa revež. :?
mi nikol avtov nismo kupval, da bi se pohvall.vedno zarad tega ker smo ga res rabl in vedno smo gledal na vse funkcionalnosti in da ne žre preveč itd...
se mi pa res zdi tist mal bedno da se zapufaš za enga bmwja, sam zato da lohk rečeš kaj maš, pol ti pa doma stoji k za tank nimaš :?
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

*purple* napisal/-a:no ja sej to je res, sam kaj boš?isto kot eni kupujejo tadražji sosedov kruh, namest navadnega beuga hlepca k je cenejši.Pač če maš, si prvoščš, če nimaš si pa revež. :?
mi nikol avtov nismo kupval, da bi se pohvall.vedno zarad tega ker smo ga res rabl in vedno smo gledal na vse funkcionalnosti in da ne žre preveč itd...
se mi pa res zdi tist mal bedno da se zapufaš za enga bmwja, sam zato da lohk rečeš kaj maš, pol ti pa doma stoji k za tank nimaš :?

Jaz pa imam drugačno mnenje. Če si nek avto res želiš, boš za to naredil vse, vsaj pri meni je tako. Jaz pravim, da ga ni čez Audija, in če bi bilo potrebno bi živel raje par krat slabše samo zato, da bi si lahko kupil nov Audi.

Seveda ne pravim, da je tako prav, ampak če si nekaj res zelo močno želiš boš vse naredil za to, da to dosežeš. Se pa zavedam, da si vsi tega ne morejo privoščit, pa naj šparajo kakor pač hočejo, ker enostavno nimajo kje šparat(nekateri še za primarne potrebe nimajo zadosti). :(
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

/\/\4t3j napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:
inaa napisal/-a:nikol ne bojo take k u eu...bo treba pa kr mal cez mejo it za bolse dnarje :D

Se strinjam........zakaj pa imamo EU, če ne za to, da si poiščemo boljši kraj za življenje.

In otroci bodo najbrž veseli, ko jih boš zvlekel stran od prijateljev :roll:

Glej nič nimam proti tebi samo res nehaj s takimi primitivnimi.
Pač se odloči:
1. boš raje, da nimaš dnarja in bo otrok obdržal svoje prijatelje
2. odpelji ga kam kjer boste vsi bolj lagodno živeli ampak otrok si bo pač primoran poiskati nove prijatelje.

Mislim res si dala tak primer, da mi je kar slabo.

Meni je bil pa komentar pameten, ker mi več pomenijo prijatelji in družina kot denar. Kako bi pa bilo, ko bi se pa zdaj vsi preselili v tujino.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

/\/\4t3j napisal/-a:
*purple* napisal/-a:no ja sej to je res, sam kaj boš?isto kot eni kupujejo tadražji sosedov kruh, namest navadnega beuga hlepca k je cenejši.Pač če maš, si prvoščš, če nimaš si pa revež. :?

Jaz pa imam drugačno mnenje. Če si nek avto res želiš, boš za to naredil vse, vsaj pri meni je tako. Jaz pravim, da ga ni čez Audija, in če bi bilo potrebno bi živel raje par krat slabše samo zato, da bi si lahko kupil nov Audi.

Seveda ne pravim, da je tako prav, ampak če si nekaj res zelo močno želiš boš vse naredil za to, da to dosežeš. Se pa zavedam, da si vsi tega ne morejo privoščit, pa naj šparajo kakor pač hočejo, ker enostavno nimajo kje šparat(nekateri še za primarne potrebe nimajo zadosti). :
(

Ta izjava pa je bolna. Če si pa celo življenje pripravljen delat samo za avto, drugače pa životarit, si pa res bolan.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

/\/\4t3j napisal/-a:Jaz pa imam drugačno mnenje. Če si nek avto res želiš, boš za to naredil vse, vsaj pri meni je tako. Jaz pravim, da ga ni čez Audija, in če bi bilo potrebno bi živel raje par krat slabše samo zato, da bi si lahko kupil nov Audi.

:wall:
To so mi pa out tipi!
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

sanjaanja napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:
inaa napisal/-a:nikol ne bojo take k u eu...bo treba pa kr mal cez mejo it za bolse dnarje :D

Se strinjam........zakaj pa imamo EU, če ne za to, da si poiščemo boljši kraj za življenje.

In otroci bodo najbrž veseli, ko jih boš zvlekel stran od prijateljev :roll:

Glej nič nimam proti tebi samo res nehaj s takimi primitivnimi.
Pač se odloči:
1. boš raje, da nimaš dnarja in bo otrok obdržal svoje prijatelje
2. odpelji ga kam kjer boste vsi bolj lagodno živeli ampak otrok si bo pač primoran poiskati nove prijatelje.

Mislim res si dala tak primer, da mi je kar slabo.

Meni je bil pa komentar pameten, ker mi več pomenijo prijatelji in družina kot denar. Kako bi pa bilo, ko bi se pa zdaj vsi preselili v tujino.

Mogoč bi začel naši politiki mal razmišljat, da bi pa le blo treba neki spremenit. Js bi se pa takoj preselila v tujino, če bi mela možnost. Tle je situacija čedalje slabša.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

No angel a pa bi brez problema zapustila svoje domače in kolege?
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Ne bi jih zapustila brez problema, ampak če bi mela možnost, bi nardila to, pa pač začela znova. Ma sej to ne zdej sam zarad politike, ampak tud zarad drugih razlogov, tak da smo že mal OT. Back on topic rajš. :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

matjazd napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

Seveda ne pravim, da je tako prav, ampak če si nekaj res zelo močno želiš boš vse naredil za to, da to dosežeš. Se pa zavedam, da si vsi tega ne morejo privoščit, pa naj šparajo kakor pač hočejo, ker enostavno nimajo kje šparat(nekateri še za primarne potrebe nimajo zadosti). :
(

Ta izjava pa je bolna. Če si pa celo življenje pripravljen delat samo za avto, drugače pa životarit, si pa res bolan.

Ja če gledaš iz tega zornega kota potem je izjava res bolna. Ampak jaz nisem napisal, da sem pripravljen životarit. No verjetno sn res narobe napisal. Point je bil: če si nekaj res močno želiš in si pripravlej kaj tudi žrtvovati potem boš tisto tudi dosegel, včasih je pač treba tudi tvegat. Nekateri ljudje šparajo, ker želijo videt pol sveta, nekateri pa pač imamo radi dobre avte.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

Sicer nimam slab avto, ampak vseeno mi avto pomeni najmanj v življenju. Najprej bom dobro jedel, užival in se lepo imel, potem pa materialne dobrine.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Jaz ostajam pri mnenju, da kdor pošteno dela, si zasluži več kot 400 eur plače.
Ni mi pa normalno, da lahko en direktor zasluži 20 krat toliko ali več kot njegovi delavci. To ni normalno.

Strinjam se pa s tem, da so nekateri res leni. Ampak to npr., da eni rajši kupujejo že pripravljeno hrano, ali pa si naročijo pico, hamburger,... kot pa bi si sami kaj skuhali, kar bi bilo veliko ceneje in veliko bolj zdravo. Saj razumem včasih, če ni časa, ampak ne pa, da potem sedijo pred tv-jem, kofetkajo okrog, nakupujejo-izletnikujejo po trgovskih centrih, ... a za kuhanje, posvečanje družini,.. pa ni časa :roll:
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a zala123 »

Problem je v politiki, ki dopušča velike socialne razlike. Nekateri nimajo niti za osnovno preživetje, drugi denarja toliko, da so že prav pokvarjeni.
Srednji sloj izginja, vedno več pa je revežev in bogatašev na račun teh revežev.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

ana27 napisal/-a:Jaz ostajam pri mnenju, da kdor pošteno dela, si zasluži več kot 400 eur plače.
Ni mi pa normalno, da lahko en direktor zasluži 20 krat toliko ali več kot njegovi delavci. To ni normalno.

ja na žalost je tko, d tisti, ki pošteno dela, ne dobi več kot 400€ plače...tisti pa k je nepošten, si služi cele miljone...oz. tolko, d si lhko usak mesec privošči en dobr avto :?
ana27 napisal/-a:Strinjam se pa s tem, da so nekateri res leni. Ampak to npr., da eni rajši kupujejo že pripravljeno hrano, ali pa si naročijo pico, hamburger,... kot pa bi si sami kaj skuhali, kar bi bilo veliko ceneje in veliko bolj zdravo. Saj razumem včasih, če ni časa, ampak ne pa, da potem sedijo pred tv-jem, kofetkajo okrog, nakupujejo-izletnikujejo po trgovskih centrih, ... a za kuhanje, posvečanje družini,.. pa ni časa :roll:

js mislim, d tisti, ki majo 400€ plače, kuhajo use doma in si ne morejo privoščt kšne narejene hrane, kupljene, ali pa celo kosilo za celo družino u restavraciji...žalostno je, ko vidim, da ena družina usak dan hodi u restavracijo na kosilo, medtem, ko si eni ne morejo privoščit niti enega obiska...(dobro sm dala lih ta primer...)
Odgovori