Kontracepcijske tabletke
MsN napisal/-a:Potem pa bi sla na tvojem mestu do ginekologa, ker 10 kg verjetno ni normalno ... sploh glede na to, kar opisujes glede gibanja in prehrane.
men se je tud isto zgodil, s tem da je šlo še več k 10kg gor, sm šla do ginekologinje, ker vem, da se nism zredila zard hrane, gibam se pa tud kr dost, mi je rekla da naj mnj jem pa se več gibam. sm začela telovadt usak dan redno, po šesti uri nism jedla, velik vode pila, ma niti 1cm se mi ni poznal na obsegu NČ.
no pa je ena sodelavka od mami rekla da se je ona od yarine in yasminelle (jz sm tud te uporablala, zdle mam yarino) tud zlo redila in je zamenjala in se je use uredil. tko da ne vem, ta tedn grem na ene teste za hormone, če se mi je kej porušl u telesu, da sm se tok zredila, pol pa še do ginekologinje spet.
bla sm pa tud pri osebni zdravnici za ščitnico, pa naj bi blo vse uredu.
tko, da ne vem bomo vidl kaj bo, uglavnem upam da se stanje normalizira.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
- diablo_girl
- Sramežljivka
Lep pozdrav!
Na vas se obračam s prošnjo, da mi pomagate. Stvar je taka: Pred 14dnevi sem začela prvič jemati kontracepcijske tabletke, in sicer Yarine. Predpisal mi jih je ginekolog, ki pa me ni pregledal, ker - kot je rekel - ne jemlje brisov pred 20.letom.
No in tako sem jih začela jesti prvi dan menstruacije. Po 3 dneh je menstruacija minila, in potem sem po 5 dneh (torej po 9 tabletki) zopet začela krvaveti in krvavim še zdaj, že kakih 10 dni ali še kak dan več! Krvavim srednje, konstantno. Na začetku sem si mislila - saj to je normalno, je tudi pri stranskih učinkih napisano, da se lahko pojavijo, ampak sedaj sem čedalje bolj zaskrbljena, ker kar ne neha in ne neha, pa skoraj bom porabila prvo tablico. Ginekologa pa še tudi nisem obiskala, ker je na bolniški.
Prosim, če mi lahko katera svetuje, če je imela podobne probleme, in kaj narediti, pa če je nevarno ali normalno... Najlepše se vam zahvaljujem že v naprej!
Lep dan!
Na vas se obračam s prošnjo, da mi pomagate. Stvar je taka: Pred 14dnevi sem začela prvič jemati kontracepcijske tabletke, in sicer Yarine. Predpisal mi jih je ginekolog, ki pa me ni pregledal, ker - kot je rekel - ne jemlje brisov pred 20.letom.
No in tako sem jih začela jesti prvi dan menstruacije. Po 3 dneh je menstruacija minila, in potem sem po 5 dneh (torej po 9 tabletki) zopet začela krvaveti in krvavim še zdaj, že kakih 10 dni ali še kak dan več! Krvavim srednje, konstantno. Na začetku sem si mislila - saj to je normalno, je tudi pri stranskih učinkih napisano, da se lahko pojavijo, ampak sedaj sem čedalje bolj zaskrbljena, ker kar ne neha in ne neha, pa skoraj bom porabila prvo tablico. Ginekologa pa še tudi nisem obiskala, ker je na bolniški.
Prosim, če mi lahko katera svetuje, če je imela podobne probleme, in kaj narediti, pa če je nevarno ali normalno... Najlepše se vam zahvaljujem že v naprej!
Lep dan!

diablo_girl napisal/-a:Lep pozdrav!
Lep dan!
Mislim da nimaš kej skrbeti,ker jz sm prvi mesec krvavela cel mesec do menstruacije,ko pa sem začela z drugo škatlico pa vse ok. Tko da mislim da je vse ok.
Lp