Kontracepcijske tabletke
- razmazena_maca
- Debatorica
__CrNa__ napisal/-a:Mene pa sam zanima kako je zdej s temi KT, baje da so Yasminelle brezplačne, vendar nazadnje, ko sm jih šla jst iskat v lekarno so ble še plačljive in imam še vedno bel recept pa me zanima, če moram it h ginekologinji po nov recept al mi bodo dali vseeno s tem?
ja ja bejž kr po nov recept...ker so od decembra zastonj, zato brezveze plačavat...
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Damyanchyka napisal/-a:MsN napisal/-a:borboletta napisal/-a:Ne vem če že veste, ma po novem so popolnoma vse tabletke zastonj, vključno z Yasminelle (kao najnovejše in najboljše).
jst sm že menjala iz Lyndinette na Yasminelle. Sm bla zadovoljna s prejšnjimi ma sm se odločla d mal menjam.
Ok, ni mi jasno zakaj bi nekdo menjal kt, ce je z njimi zadovoljen. Sama menjava tudi ni tako nedolzna za telo, ves ...
To se tut jst sprašujem..
No,da jst povem mojo prigodo dans.Ker sm tuki bla tko pametna

No bla sm pr G..sm šla pač po tabletke..pa sm prašala čist bdw sestro kaj je s temi tabletki,Yasminelle pa Yarina..da sm neki brala,slišala o njih kuk so fajn blablabla..pa je rekla ja sej so res..nimajo velik hormonou..+pač vode ne zadržujejo u telesu(nepotrebne,k so jo druge nekatere..sicr spet odvisno od telesa)..No pa sm rekla,da če bi jst recimo hotla menat..če bi jih lahko,čeprou sm zadovoljna s tabletki pa to..sam z vodo se mi zdi,da se mi nabira..k nikol nism mela nekega "vampka" k zdej..No pa je rekla,da lahk grem G pa jo pač prašam..pa sm šla k ni blo lih gužve..Pa je prec mi jih zamenjala..je rekla,da so bolše..in da to ni take spremembe u telesu,k bi škodovala..tko da mi jih je menjala..pa sm rekla,da ne mislm komplicerat..da me je sam info zanimala..pa je rekla bomo menale..pa boš pol povedala

Tko,da bom z naslednjim cikusom jemala Yasminelle

Morm povedat,da so mi tej tabletki fuuul zanimivi..škatlca..pa nasploh tablca s tabletki..prou lepa je..sm se kr zaljubila vanjo..hehe+dobila sm še etuji za cdeje..tak lep

Uglavnem men ni nč jasnu zdele...da bom kr druge mela..opozorila me je sam da mam lahko u prvem mesecu umesne krvavitve..to je to..sm mogla povedat..hehe
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
- Debatorica
Damyanchyka napisal/-a:Damyanchyka napisal/-a:MsN napisal/-a:borboletta napisal/-a:Ne vem če že veste, ma po novem so popolnoma vse tabletke zastonj, vključno z Yasminelle (kao najnovejše in najboljše).
jst sm že menjala iz Lyndinette na Yasminelle. Sm bla zadovoljna s prejšnjimi ma sm se odločla d mal menjam.
Ok, ni mi jasno zakaj bi nekdo menjal kt, ce je z njimi zadovoljen. Sama menjava tudi ni tako nedolzna za telo, ves ...
To se tut jst sprašujem..
No,da jst povem mojo prigodo dans.Ker sm tuki bla tko pametnaPa sm se pojedla dans..
![]()
![]()
No bla sm pr G..sm šla pač po tabletke..pa sm prašala čist bdw sestro kaj je s temi tabletki,Yasminelle pa Yarina..da sm neki brala,slišala o njih kuk so fajn blablabla..pa je rekla ja sej so res..nimajo velik hormonou..+pač vode ne zadržujejo u telesu(nepotrebne,k so jo druge nekatere..sicr spet odvisno od telesa)..No pa sm rekla,da če bi jst recimo hotla menat..če bi jih lahko,čeprou sm zadovoljna s tabletki pa to..sam z vodo se mi zdi,da se mi nabira..k nikol nism mela nekega "vampka" k zdej..No pa je rekla,da lahk grem G pa jo pač prašam..pa sm šla k ni blo lih gužve..Pa je prec mi jih zamenjala..je rekla,da so bolše..in da to ni take spremembe u telesu,k bi škodovala..tko da mi jih je menjala..pa sm rekla,da ne mislm komplicerat..da me je sam info zanimala..pa je rekla bomo menale..pa boš pol povedala![]()
Tko,da bom z naslednjim cikusom jemala Yasminelle
Morm povedat,da so mi tej tabletki fuuul zanimivi..škatlca..pa nasploh tablca s tabletki..prou lepa je..sm se kr zaljubila vanjo..hehe+dobila sm še etuji za cdeje..tak lep
Uglavnem men ni nč jasnu zdele...da bom kr druge mela..opozorila me je sam da mam lahko u prvem mesecu umesne krvavitve..to je to..sm mogla povedat..hehe
No! Kaj sm vm rekla!

ma js mam pa celo štalo s temi tabletkami..zdej sm jemala harmonet..že tretje po vrsti, ker so se mi pri diane35 in cileste pojavljajo krvavitve. zdej pr teh pa isto, kkšn mesc ni nič, ta mesc pa naprimer sm mela menstre konc prejšn tedn, predvčerišnem pa pogledam na hlačke in vse krvav..prov živo rdeče, nasledni dan še huje, temno in veliko..kot bi mela zadne dneve menstre. takoj sm šla h ginekologinji in me pregleda in ugotoviva da me neki boli..da je mogoče vnetje. zdej mi je dala yarina tabletke, sam morm zdej ta mesc jemat po dve harmonet, da krvavitve nehajo. sploh nevem kaj nej več nardim. zdej mi je dala še neke antibiotike...Clinofug. a jih je katera že imela??? k men je rekla, da nej jemlem po dve na 12 ur, navodilih pa piše 1 na 24 ur in da so lahko hude posledice pri prevelikih odmerkih, da ti lahko želodec in sluznico čisto uničijo. sploh nevem a nej jih pol jemlem al ne???grem dons še k svoji zdravnici pa bom vidla kaj bo rekla.
aja pa še opazla sm da mi je ful trebuh zrastu-se napihnu po harmonet..zdej ga jemlem že en let in sm se zredila za skor 10 kil (kar je men čist kul, ker sm bla prej ful preveč suha). zdej neki ste napisale da pri yarina ni toliko zadrževanja vode..a to pomen da bom pač zgubila napihnen trebuh al bom dejansko ful shujšala..sej vem, da vsako telo drugače..sam kakšne ste mele vi izkušnje??
tanika* napisal/-a:aja pa še opazla sm da mi je ful trebuh zrastu-se napihnu po harmonet..zdej ga jemlem že en let in sm se zredila za skor 10 kil
A res? Js Harmonet jemljem že 1 leto pa 2 meseca pa se nisem čist nič zredila, napihnjena pa tut nisem.

- *arabic_girl*
- Komunikatorka
- Kraj: Nova Gorica
*arabic_girl* napisal/-a:kaj ve katera kako je ko prenehaš jemat tabletke femoden?kakšne so posledice ....pa če jih je dobro zamenjat s temi kakimi novimi...kr sm se malo zredila od njih...pa če jih je dobro zamenjat glede na to da jih jemljem že dlje časa...
Posledice so pri vsaki drugacne. Jaz sem tudi na Femodenu, pa sem premisljevala, da bi jih tudi zamenjala. Najboljse je, da se kar z ginekologom pogovoris, ce je sploh smisel zamenjati tabletke, ce ti Femoden ustreza.
pri meni so pomoje tud kej tabletke vplivale, ker prej sm bla celo življenje ful suha, nikol se nism mogla zredit, pol sm začela pa te tebletke jemat pa se mi je kr naenkrat apetit pojavu in sm se ful zredila...neki mora bit no. sej trebuh je pa možno tud zarad kil..ker so mi šle vse sam v trebuh in pa rit :)
- *arabic_girl*
- Komunikatorka
- Kraj: Nova Gorica
*arabic_girl* napisal/-a:ja tudi to je res...samo koliko pa femoden zadržuje vodo v telesu in če ni skrivnost si se ti zredila kaj odkar jih jemlješ?
Glede vode... Ne bi ti vedela povedat, ampak ginekolog ne vidi problema in mi se ni zamenjal, torej mi ustrezajo. Zredila sem se in to ne malo. Pa ne zaradi tabletk, ampak zaradi pice 3x tedensko in podobnega junk fooda in prenaziranja. Zdaj pa spravit to dol je res problem

Ti se raje pogovori z gonekologom. On ti bo znal najbolje povedati in svetovati. Kako dolgo pa ze jemljes Femoden, ce lahko vprasam?