Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a flomaster »

Da še jaz povem par stvari....skozi celotno temo sem bral razne stereotipske nasvete kako koga preboleti, kako nehati misliti na njega, kako to kako ono.vsi govorijo, pusti ga/jo, izbij to osebo iz glave, ni te vredna, veš koliko jih je še na svetu, ignoriraj ga, idi v družbo, žuriraj, naredi si seznam slabih strani,...vse to se sliši preveč klišejsko, preveč vsakdanje, preveč izžeto. vsak, ki sreča koga, ki je nesrečen v ljubezni mu reče, eh ni te vredna/vreden, boš našla drugega in podobno. Ja! Vse je res, vse drži, ampak to so le kratkočasni oziroma na silo narejeni koraki k sreči.

Sreča je v nas samih! to si je dobro zapomniti. moremo začeti delati na sebi, da bomo sami sebe osrečili. če te pusti partner, ki si ga resnično ljubil in mu dal vse, ne moreš bit z njim prijatelj, ne moreš ga videvat na kavi, in podobno. tisti ki govorijo, ja midva sma se pa razšla sporazumno, ostala boma prijatelja, hodima na kave...to dokazuje le to, da sta oba nehala čutit nekaj do drugega in sta enakovredna, noben ne trpi bolj ali manj. tak da ti so čisto drugi primeri razpadli zvez kot pa tisti, pri katerih se je enemu srce razbilo na koščke, drugemu pa se napolnilo z srečo in vsemi pozitivnimi čustvi.

moj nasvet je, pa si partnerja ne poskušate na silo izbiti iz glave. to ne deluje, deluje le kratkočasno in v podzavesti vseeno trpite. pusti da usoda naredi svoje. pusti da trpiš, saj priznajte da ste se imeli noro dobro v zvezi; koliko prečudovitih trenutkov sta ima skupaj, koliko obletnic, potovanj, smešnih dogodkov, vsega...in to je nekaj vredno, to šteje že zaradi tega vsega lepega bote morali plačati davek, morali trpeti ker vam je Bog tako namenil. zdaj pa je spet vprašanje kaj pa tisti ki vas je zapustil? zakaj on ne trpi? zakaj gre njemu vse tako lepo? hmmmm to pomeni da tisti drugi, ki je zvezo razdrl, vas zapustil, mu je vseeno za vas in vse kaj sta imela, kot da bi bila skupaj dva meseca ne pa nekaj let. ta pa uživa srečo na račun vas ki ste nesrečni. ta si je skoval srečo na račun vaše nesreče, uživa zato, ker je vam vzel srečo. in verjemite, da ni prave sreče, če jo nekomu drugemu vzameš in ga totalno uničiš samo da bi lahko on/ona uživala. vse ostane v podzavesti, tudi pri njih. jih bo že začela pečti vest, mogoče ne zdaj, mogoče čez pol leta, mogoče nikoli.

če vam je Bog dal ta križ na pleča, ga nostite, morate ga nosit, da pokažete, da ste odtrpeli svoje, da vas je okrepilo, da za nobeno zvezo ne boste več tako trpeli. ker ne more ko prenehaš tako za vsakim bolet, verjemite. idite dalje po svoje, ne delajte si osebnosti, da je vse ok. pustite da čas in usoda naredita svoje, živite tak kot ste do zdaj, pač trpite, ampak vedite, da ni konec sveta, čeprav mislite da je. mislim, da bi vsi morali idi na dno bede življenja, da bi znali cenit to kar imamo.

nikoli pa ga ne imejte za prijatelja... ker tudi ko mine po več letih to prebolevanje, se spomnite kaj vam je oseba naredila, kako vas je uničila, vi pa ste ji dali vse, in še vedno bi ji. moj nasvet je da osebo malenkost zasovražiš, ampak ne preveč, saj negativna čustva privabljajo nevšečnosti, kot strelovod, ki privablja strelo.

torej pokažite da zna pretrpeti to, pa četudi traja ne vem kako dolgo, tako že mora bit. naj drugi partner uživa, nas se ima lepo, lepo se ima zaradi vas.

Vse se vrti v krogu, vsak je odgovoren za svoja dejanja. Vse se vrne!

Ne vem kako sem sploh lahko to napisal, ker preživljam najtežje čase v mojem življenju. prebolevam osebo, katere niti nočem preboleti in vem kako boli, prekleto boli. najhuje je pa ko vidiš da druga oseba uživa in ma druge partnerje, to pa ubija. ampak pustite naj boli, boste vidli, enkrat bo sreča tudi vam podarila lep nasmeh
:!:
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Flomaster, lepo napisano. Ampak vse to, kar si na začetku napisal (nasveti kako preboleti itd)..ja ..se sliši klišejsko, ampak pomaga.

Tako kot bolezen...ko zboliš nekaj časa vstrajaš s to boleznijo (prehlad, vneto grlo, vročina..) potem pa ko ni nič bolje, se napotiš k zdravniku po zdravila...ki pomagajo telesu, da uniči tiste bakterije, za katerrimi "trpiš". enostavno..poiščeš si pomoč

Ne moreš samo pustiti in trpeti... meni pomaga, če mi nekgo postreže z koristnim nasvetom. Res mi. Tudi tolažba ...ali pa če mi nekdo pomaga razumeti določeno zadevo na drugačen način...na zadevo resnično dobim drugačen pogled...Sprejmem nasvete drugih, ker včasih imajo res dobro idejo kaj naj si "vtupim" v glavo :)

Punce, ki prebolevajo fanta...Na začetku je res kakršnakoli tolažba skoraj da odveč, ker je čustvo premočno...boriš se sam s sabo 24/7... a ko se nekoliko pomiriš (po kakem mesecu)...ko se vprašaš "ali je vredno.." takrat pa je čas, da začneš sprejemati nasvete.

To je moje mnenje :)
flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

nasveti pomagajo kratkotrajno in ne zbledi ljubezen. problem je v nas samih.
pusti bolečino, bo že minila. tisti ta drugi pa naj uživa.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

To z zadnjim se strinjam. Nasveti res pomagajo kratkotrajno (vsaj pri meni)...ampak vsaj nekoliko lajšajo bolečino... Dobre nasvete pa je kljub minljivosti dobro poskusiti ponotranjiti..in verjeti vanje.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

BIBI21 napisal/-a:Nekje sem prebrala ta odstavek :

" Nikoli zares ne izgubimo tistih, ki smo jih zares ljubili. Ne glede na to, kaj naj morda ločuje - čas, razdalja, nov partnerski odnos, celo smrt - sta ljubezen, ki smo jo delili, in duša, ki smo jo v tej ljubezni spoznali, v našem srcu za vedno naši.
Vse osebe, ki ste jih ljubili, so vas spremenile. Zaradi tistega, v kar ste se razvili, ker ste jih ljubili, bodo vedno z nami. Partnerski odnos se lahko konča. Toda ljubezen je večna. Nikdar ne boste izgubili nikogar, ki ste ga resnično ljubili."

kaj menite o napisanem?

sama se delno strinjam, delno pa tudi ne ...

Hmmmm...a veš kaj. Ko enega preboliš, ti vse dol pade. Resno dol pade. Ne gane te več, da ima drugega partnerja. In takile verzi, kao da bo "za vedno ostal v našem srcu" in "ljubezen je večna" in ostale podobne osladnosti...so pomoje bolj tolažba za takrat, ko ti je res hudo. ;)

Dejstvo namreč je...ko človeka tako preboliš, da te njegova sreča ali nesreča ne gane več, je prostor v srcu za nekoga novega. In ko se zaljubiš v tega novega, ti dokončno izrine iz srca bivšega partnerja... Pol se ti zdijo takšni verzi malo smešni in patetični (brez zamere) ;)

Strinjam pa se, da so nas pretekla razmerja izoblikovala. Ravno tako, kot odnosi s prijatelji, tetami in strici ter ostale izkušnje, ne vem, recimo prometne nesreče, pa ne govorimo za vse našteto, kako imajo za vedno posebno mesto v našem srcu. :)

Skratka.... vse bo še v redu z vsemi vami, ki trenutno prebolevate ;)
bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonboniera »

Zvončica, mogoče res, ampak jaz sem že eno leto samska, pa še vedno imam rada bivšega. mi je veliko grdih stvari naredil,ampak ne morem iz svoje kože...

če bi se mu karkoli zgodilo, bi bila zelo žalostna, prizadelo bi me...tako da, njegova nesreča bi tudi vplivala name, pa nimava nekih stikov, ampak vseeno..

tudi on je rekel, da isto čuti. tako da, lahko da si bil tako močno zaljubljen, da bo imela ta oseba vedno eno posebno mesto pri tebi, jaz dostikrat pomislim kaj počne, kako je...pa samo zanj, za nobenega drugega bivšega.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Eno leto niti ni neko waw obdobje prebolevanja....nekoliko več časa si daj....bonboniera
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

joj jz že dalj časa prebolevam kot sva sploh bla skupaj... sploh zadnje čase mam filing da se pomikam nazaj, vedno bolj ga pogrešam, hočm bit z njim, ma use... pol pa en dan se spomnm kaj mi je vse naredu pa začnem jokat pa si mislm kok ga sovražm.... :cry: jz ne vem več, rada bi mela rada koga druzga, da bi lahko njega popolnoma prebolela in se ne sekirala več zanjga ker si tega ne zasluži...
mogoče je krivo tud mal to, da se vidva in slišva na usake tok časa zarad nekih obveznosti, in bo tko še par mesecev :( sam itak tud če ga ne vidm pa ne slišm je isto, pa skos čekiram njegov myspace... :(
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Js sm rabla dve let, da sm (do)končno prebolela prvo ljubezen. In u tistmu obdobju sm mela kvazi zveze, ampak se u mislih, dejanjih in življenju na sploh vedno vračala h biušemu. Ostajau je u mojem srcu. Spomini so bli sveži. In zaskelel ob najmanši čustveni prepreki.

Ko sm prebolela, so sledile druge zveze, u kere sm se upletala na mal drugačni, bolj emocionalni in osebni rauni kot u času prebolevanja. Trpet in jokat sm začela zarad dotičnih zvez, ne več zarad spominou na lepe čase s prvim. Takrat sm vedla, da je res pozablen.

Dons mam fanta, za kerga sm prepričana, da mi daje bolj pristno ljubezen kot sm jo dobivala od prvega (čeprou sm bla u tistem letu pa pou prepričana, da je to največ, kar nekdo lahko da, sprejme, doživi), prvi je sam še spomin, del preteklosti, del moje mladosti, ni pa več del mojga srca. Čeprou sm bla nekoč sveto prepričana, da bo to za vedno ostau. A čas gre naprej, novi ljudje, novi dogodki, novi upi. Po useh teh letih sm tko spoznala, da ni vreden posvečenega prostora mojga srca. So stvari, k jih pa ne bom pozabla, ne bom prebolela. A žou je to zgolj njegou drugi obraz. In iz tega razloga ga u mojem žiulenju ne želim več. Na noben način.

Zato, bonboniera, dokler si sam(sk)a, ljubezen do biušga še ostaja, kr ni tistga drucga, na kerga bi se usmerla. Ko bo enkrat pršou (ne nujno u podobi prvega, lahko da ne bo pravi niti drugi ...), verjem, da bo biuši postaju zmer bl oddaljen spomin. :wink:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

*Lara* napisal/-a:
*FaLLeN*AnGeL* napisal/-a:O hvala za tak vzpodbuden post :) . Drugač pa ja tud jz se strinjam z BIBI, da ponavad, ko misliš, da si že čist kul potem use pride za tabo in je spet hudo. Tud to se mi je že zgodil sam zdej je res drugač. Sploh ne mislim več nanga, tud slučajno si ga ne želim poklicat in čist nč nism slabe volje, ko pomislim nanga. Vesela sm, da sva mela kar sva mela in mu res želim srečo z drugo, ker jz si pač življenja s takim tipom ne predstavljam.In končno sm začela uživat, ker sm spet sama in mi noben več ne govori kaj je prou in kaj ne, lahko grem vn in se spogledujem z drugimi itd. :D

:respekt: To si me pa zdej nasmejala..."ker si življenja s takim tipom ne predstavljam" :lol:

Ma super. Evo...zdj si ti na vrsti...novi fantje...nove romance. Matr kok ti bo luštno :cool:

Hehe ja sej se res smešno sliši ampak dokler nism tega dojela sploh ni šlo. Že od prvega dneva sva vedla, da nisva za skupi pa sva kr iz neznanega razloga vztrajala, no sam da je mim. Drugač pa hvala za vzpodbudo :) .
bonboniera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bonboniera »

saj vem, da rabim čas, ampak v tem letu sva spet nekaj začela mećkat, nič konkretnega, le opravičilo z njegove strani in dolge kave. res ne morem verjeti, da me ima lahko nekdo tako rad, pa čeprav nisva skupaj. ampak po drugi strani, mi je naredil grde stvari, ki se ne skladajo s tem, koliko naj bi me imel rad...

saj sem imela fanta umes, dva meseca, pa sem ugotovila, da ni primeren zame. bom dala priložnost drugim fantom, ampak se bojim, da ne bo z nobenim tako nedolžna, čista ljubezen(vsaj iz moje strani). pa vedno se začnem spominjati občutkov, ki mi jih je bivši povzročal, bili so premočni... :(

drugim pa sploh nisem pustila blizu, ker imam v sebi še toliko njega, bivšega.
nočem preboleti s pomočjo drugih fantov, hočem preboleti sama.
huh, težko je to, ja.
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Js sm pa čist izgubila vero, da obstajajo iskreni tipi, ki jim lahko zaupaš, itd.. in nad pravimi prijatelji sem tudi že obupala, ne vem če sploh res obstajajo pravi prijatelji...

V roku dveh mesecev sem izgubila zelo dobrega prijatelja (preveč posesivna in ljubosumna punca), (nekoč) najboljšo prijateljico in bivšega (kot tipa in kot frenda)...

Enostavno NE morem več :cry:
Tako bi rabla osebo kateri bi se lahko zjokala in bi me objela in potolažla ter ji to nebi bilo odveč..
Uporabniški avatar
osamljena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a osamljena »

sem že mislila da sem prebolela in včeraj izvem da je bivši z drugo ... in padem takoj v jok in od takrat še samo jočem. prav sovražim se že,ker me nebi smelo to več prizadet. moralo bi mi bit vseeno :x in pol še mi sestra pove da ji je brat od mojega bivšega povedal da je bivši rekel da je bil s parimi puncami do zdaj ampak da sem bila jaz najboljša. mogoče mi bi moralo bit to v tolažbo ampak mi ni. še vedno ga mam rada :cry: joj kako spet boli ... :cry: pa zaupat se več ne upam nobenmu ker nočem več nikomur težit o bivšem. :(
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Bonboniera...jaz sem bila na podobnem kot ti. S fantom sem šla narazen....bila z drugim pol leta..ampak ni šlo iz moje strani..potem sva pa spet z bivšim začela ker...pač to so taki fellingi da jih ne morš kar popokat in pospravt...iz obeh strani je bilo enakovredno. Zdej sva skupaj in je super. Pred tremi dnevi sva praznovala obletnico enega leta od kar sva ponovno skupaj....Upam da bo tudi naprej laufalo..sicer nikoli ne veš..ampak za enkrat dobro kaže :)

Če misliš, da bi lahko še enkrat probala..probaj, tako boš vsaj zares vedela, da si izrabila vse možnosti in da to res NI TO TO ali pa DA JE TO TO :) NImaš kaj izgubiti

Čeprav bo marsikdo zdaj rekel, da pogreta juha ni dobra. Ja...v večini primerov res ni in večinoma kar poslušam, poslušam kako se ponovna zveza ni obnesla....ampak so izjeme. Če je iz obeh strani želja in motivacija, da se potrudita...why not :)
Zadnjič spremenil *Lara*, dne 24. Feb. 2008 11:54, skupaj popravljeno 1 krat.
flomaster
Sramežljivka
Sramežljivka

pa pusti, naj uživajo...naj jim gre lepo...ti pa daj skozi nekaj časa, no kar dosti časa, naj boli, naj peče ni važno, enkrat se bo že vrnilo.
pusti, živi svoje, naj je njej/njemu vseeno za tebe, kot da nikoli nič ni bilo. nič ne moreš, ali pa kdo hoče na silo bivšega nazaj? bi se to obneslo? mislim da ne, sami morejo ljudje spoznat kaj so naredili.. oziroma to je njihova volja, te jim je že lepše brez vas/nas.
Zaklenjeno