Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
SweetNumb
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: My field of paper flowers

Neprebrana objava Napisal/-a SweetNumb »

*tinčk* napisal/-a:SweetNumb jaz jemljem Yarino že 2 meseca (zarad aken). Koža se mi je na hrbtu in dekolteju izboljšala približno za 40%, na obrazu pa za 30%. Upam še na izboljšanje. Ali jih ti tudi jemlješ?

Ja, zdaj sem jih kaka 2 tedna nazaj začela jemat, ker je mel Logest čist preveč stranskih učinkov, pa upam da mi bo yarina sproti še malo kožo spucala :D hvala za odg
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a an|a »

Pozdravljene!
Mene pa neki zanima, sama jemljem KT že 5 let in v tem času sem zamenjala ziher že kake -5 vrst tabletk, ker mi niso nobene ustrezale. Neki časa so mi potem me je pa začel ful bolet trebuh in krvavet sem začela. šla sem k ginekologinji in mi je zavsako predpisala druge tabletke, vmes smo pa naredile neki premora, da si je kao telo odpočilo. Zdej ko mi je pa zadnje predpisala je pa rekla da če mi te ne odgovarjajo pol mi pa nobene ne in da bom mogla za neki dalj časa nehat tabletke jest.

Zanima me če mela ktera od vas take izkušnje tud k jst?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

ti jemlješ od 13tega leta kt?! :eek:
drugače pa, če ti telo ne sprejema kt, je mogoče kriv estrogen pa ti lahko da recimo injekcijo, obliž, mireno, vložek ali kaj podobnega. baje da bi naj celo v slo dobili samo progesteronske tabletke, tako da mogoče boš tud kaj takega probala.
ne se sekirat, metod je malo morje :wink:
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

V primeru da ne jes KT in je bla edina zascita "bom pazil". A je res nekak isto, da po seksu potem pojes 3 KT in je isto kot da bi sel h ginekologu, da bi ti predpisal pac tabletke po nezascitenem sexu?

Zadnjic mi je neki kolegica govorila o tem...
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

bouhica napisal/-a:V primeru da ne jes KT in je bla edina zascita "bom pazil". A je res nekak isto, da po seksu potem pojes 3 KT in je isto kot da bi sel h ginekologu, da bi ti predpisal pac tabletke po nezascitenem sexu?

Zelo bistroumno od tvoje kolegice. Jaz se na to ne bi zanasala, se manj pa bi ga srala z jemanjem treh kt po odnosu ... Ne vem, kako ene pridejo do takih idej, saj je vendar jasno, kaksna zascita obstaja na trziscu in to je to ... vse ostalo ni niti malo ziher.
bouhica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a bouhica »

Mnja rekla je, da je v eni reviji prebrala, da te tabletke po sexu so pac malo vecja doza KT :nixweiss:
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
the Queen
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a the Queen »

an|a napisal/-a:Pozdravljene!
Mene pa neki zanima, sama jemljem KT že 5 let in v tem času sem zamenjala ziher že kake -5 vrst tabletk, ker mi niso nobene ustrezale. Neki časa so mi potem me je pa začel ful bolet trebuh in krvavet sem začela. šla sem k ginekologinji in mi je zavsako predpisala druge tabletke, vmes smo pa naredile neki premora, da si je kao telo odpočilo. Zdej ko mi je pa zadnje predpisala je pa rekla da če mi te ne odgovarjajo pol mi pa nobene ne in da bom mogla za neki dalj časa nehat tabletke jest.

Zanima me če mela ktera od vas take izkušnje tud k jst?

Lep pozdrav

Itak,da je zaščit ogromno :)
Moja frendica,ki je zelo na strojena proti tabletkam si je dala spiralo sam to,če se ne motim ti dajo samo pod pogojem,če imaš že porod za seboj v nasprotnem primeru ti pa tega ne smejo dat :wink:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

bouhica napisal/-a:V primeru da ne jes KT in je bla edina zascita "bom pazil". A je res nekak isto, da po seksu potem pojes 3 KT in je isto kot da bi sel h ginekologu, da bi ti predpisal pac tabletke po nezascitenem sexu?

Zaščita po odnosu, tako da vzameš večjo dozo tabletk, je samo rešitev v izjemnih situacijah! Ne pa da bi to ponavljal nonstop!
Tako da to nikakor ni način zaščite, ampak samo izhod v sili. In vsekakor je bolje, da ti jih predpiše ginekolog, ker je od tega, katere tabletke so, odvisno, koliko jih vzameš (vem, da se nekatere jemljejo 2 hkrati in po 12 urah še 2)
Ne igrajte se s svojim telesom. :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

to je teoretično res, ker za une after pils ti dajo stediril, k so zgotovinske kt s ful hormoni. če pa praktično isto deluje, če poješ več ultra nizkodoznih pa ne bi vedla- raj bi se šla na zihr pr zdravniku ;)
anchyka*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a anchyka* »

svedsen napisal/-a:No po približno dveh tednih jemanja tabletk, se mi je začela pojavljati nekakšna rjava sluz, kot nekakšen rjav "beli tok", zanima me ali je to normalno..Nekaj sem brala na forumu o tem, da če se ti to pojavlja, naj bi bile tabletke prešvoh..zanima me ali je to res. Uporabljam pa tabletke Yarina.

ja men se je isto zgodilo. pa tut jemljem Yarina. sam men se to vleče že od zčetka. je pa res da je to moja prva skatla, kar pa je po moje čist normalno in se bo čez čas vse uredilo.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

a je še katera mela take težave, da je na začetku, ko je začela jemati KT imela močne slabosti sredi noči, se zaradi tega zbujala, bruhala?

sama imam to po komaj dveh KT. sm prebrala, da je to stranski učinek sam tok močen ne more bit ali pač? resno razmišljam, da pa tretje sploh ne bo, ker ne mislim doživet še eno neprespano noč v objemu slabosti. :?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Pokliči ginekologinjo, ne jih kar sama nehat jest.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*hox* napisal/-a:^^ Pokliči ginekologinjo, ne jih kar sama nehat jest.

zakaj pa ne?več kot čitno je daji te KT ne odgovarjajo.Po KT naj nebi imel stranskih učinkov, stranski učinek pri KT je to da imaš ali preveliko/premalo dozo hormonov in to potem vse za sabo povleče.Jst bi jih takoj nehala jemat in seved abi šla po ginekologa naj mi napiše druge.
Če upam ugibat, je tole povezano s prevelkim odmerkom hormonov, namreč jst ko sem pozabila kdaj vzet in sem dve vzela sem imela popolnoma enake težave, bruhanje itd..In to pomeni, da je preveč.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

*purple* napisal/-a:
*hox* napisal/-a:^^ Pokliči ginekologinjo, ne jih kar sama nehat jest.

zakaj pa ne?več kot čitno je daji te KT ne odgovarjajo.Po KT naj nebi imel stranskih učinkov, stranski učinek pri KT je to da imaš ali preveliko/premalo dozo hormonov in to potem vse za sabo povleče.Jst bi jih takoj nehala jemat in seved abi šla po ginekologa naj mi napiše druge.
Če upam ugibat, je tole povezano s prevelkim odmerkom hormonov, namreč jst ko sem pozabila kdaj vzet in sem dve vzela sem imela popolnoma enake težave, bruhanje itd..In to pomeni, da je preveč.

Joj no, res se moraš v vse utaknt. :D Sej sem napisala da naj pokliče in pol ji bo že ginekologinja svetovala kako pa kaj. Da pa kar sama neha jest in o tem ne obvesti ginekologinje se mi zdi pa bedarija.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

a kje piše da se ne smem? :roll:
sori, ampak rekla si naj jih ne neha jest brez ginekologa in če jo ginekologinja naroči šele v petek, bo potem do petka vsak dan bruhala al kaj?zakaj pa bedarija?Če je jasno, da ji tele KT ne sedejo na telo.
Zaklenjeno