Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ja jst jih u razmaku4ur..pa zaenkat še nč ni blo narobe..pa pomoje tut ni ;) sploh če piše da šele po več kot 12ih urah
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objava Napisal/-a BaUcYkA »

mene pa zanima sledeče...jemala sem 5 let diane 35, potem pa sem pred 3 tedni končala zvezo, in sem nehala jemati tablete, ker nisem imela namena imet fanta, in ker je baje pametno narediti pavzo, tako da sem hotela narediti 3 mesečno pavzo. zdaj pa spet mi je prišel en cuker na pot, sma skupaj in ne vem, kako naj začnem ponovno jemati tablete, ker je stvar že resna, odvija se celo prehitro. prebrala sem navodila, nikjer ni napisano točno to kaj mene zanima... pišete o tem, da lahko menstruacija zaradi prenehanja jemanja zaostaja. v navodilih piše, da se začnejo kontracepcijske najprej jemati prvi dan menstruacije, če jo jaz dobim npr ju3, moram vzeti ju3 dan prvo tableto. jaz pa se bojim, da mogoče še zaradi prenehanja pred 3 tedni ne bom dobila menstruacije 2 meseca in me zanima kaj naredim v tem primeru. 2 meseca moram čakati, da začnem jemati kontracepcijske, to je ful dolga doba. zanima me če bi mogoče lahko začela jemati tablete 21 dni po tistem, ko sem imela zadnjo menstracijo?se pravi, zadnjo tableto sem nazadnje vzela v soboto,12.1. menstrucijo sem dobila v sredo 16.1.,trajala je do nedelje ,20.1, takrat bi mogla vzet 1.tableto, pa sem nehala. jaz bi pa potem izračunala od 20.1.+ 28 dni(21 dni ko jemljem tablete in 7 dni ko ne jemljem), se pravi da bi v primeru, če bi jaz takrat nadaljevala z jemanjem vzela zadnjo tableto v soboto 9.2., dobila menstruacijo v sredo 13.2. in bi ta trajala do nedelje 17.2., takrat pa bi tudi morala po mojem izračunu vzet prvo tableto...

vem da je ful zakomplicirano, samo upam da je mela kateratak primer. če mi menstruacija ne bo zaostala, bo vredu, ampak bojim se da bo. k ginekologu pa ne morem, zaradi tega, ker sem jaz kontracepcijske dobila hm, rečmo temu na črno, ker pač mama dela v bolnici in je tablete dobila kao za sebe, da mi ni bilo treba hodit vsake tri mesece po tablete. vem,noro malo, ampak nisem razmišljala. tam v glavnem moj ginekolog nima podatka, da jaz redno jemljem tablete. dobila sem jih na moje ime samo prvi prvem pregledu pred 5 leti in pol in potem čez 3 leta, ko sem šla na redni ginekološki pregled.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

BaUcYkA napisal/-a:mene pa zanima sledeče...jemala sem 5 let diane 35, potem pa sem pred 3 tedni končala zvezo, in sem nehala jemati tablete, ker nisem imela namena imet fanta, in ker je baje pametno narediti pavzo, tako da sem hotela narediti 3 mesečno pavzo. zdaj pa spet mi je prišel en cuker na pot, sma skupaj in ne vem, kako naj začnem ponovno jemati tablete, ker je stvar že resna, odvija se celo prehitro. prebrala sem navodila, nikjer ni napisano točno to kaj mene zanima... pišete o tem, da lahko menstruacija zaradi prenehanja jemanja zaostaja. v navodilih piše, da se začnejo kontracepcijske najprej jemati prvi dan menstruacije, če jo jaz dobim npr ju3, moram vzeti ju3 dan prvo tableto. jaz pa se bojim, da mogoče še zaradi prenehanja pred 3 tedni ne bom dobila menstruacije 2 meseca in me zanima kaj naredim v tem primeru. 2 meseca moram čakati, da začnem jemati kontracepcijske, to je ful dolga doba. zanima me če bi mogoče lahko začela jemati tablete 21 dni po tistem, ko sem imela zadnjo menstracijo?se pravi, zadnjo tableto sem nazadnje vzela v soboto,12.1. menstrucijo sem dobila v sredo 16.1.,trajala je do nedelje ,20.1, takrat bi mogla vzet 1.tableto, pa sem nehala. jaz bi pa potem izračunala od 20.1.+ 28 dni(21 dni ko jemljem tablete in 7 dni ko ne jemljem), se pravi da bi v primeru, če bi jaz takrat nadaljevala z jemanjem vzela zadnjo tableto v soboto 9.2., dobila menstruacijo v sredo 13.2. in bi ta trajala do nedelje 17.2., takrat pa bi tudi morala po mojem izračunu vzet prvo tableto...

vem da je ful zakomplicirano, samo upam da je mela kateratak primer. če mi menstruacija ne bo zaostala, bo vredu, ampak bojim se da bo. k ginekologu pa ne morem, zaradi tega, ker sem jaz kontracepcijske dobila hm, rečmo temu na črno, ker pač mama dela v bolnici in je tablete dobila kao za sebe, da mi ni bilo treba hodit vsake tri mesece po tablete. vem,noro malo, ampak nisem razmišljala. tam v glavnem moj ginekolog nima podatka, da jaz redno jemljem tablete. dobila sem jih na moje ime samo prvi prvem pregledu pred 5 leti in pol in potem čez 3 leta, ko sem šla na redni ginekološki pregled.

Jaz bi na tvojem mestu malce premislila in uredila stvari v glavi. Po treh tednih si z novim, nehas s kt v prepricanju, da bo premor trajal dlje, spremenis odlocitev cim ti prvi pokuka med noge, kt dobivas preko zvez ipd.
Ne bi se vtikovala, ce ne bi izpostavila par 'socnih', zato ti svetujem samo to - jemanje kt in prenehanje z njimi, ko se tebi sprdne ni tako enostavno in nedolzno pocetje ... ce ti pase mucit svoje telo, potem izvoli, prej pa premisli, kaj sploh hoces. Ker lahko se zgodi, da ti ta 'cuker' odjadra v drugo smer, bos potem spet pustila kt in ko bo prisel drugi spet zacela?
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Ej ma res, dej malo pameti v roke. Pa poznaš tega novega cukra res dovolj dobro, da bi bila samo s tabletkami zaščitena?

Sicer pa: po moje ti še ni treba računat na to, da ti bo menstruacija zamujala. Kaj se neki obremenjuješ z nečim, česar ni. En mesec pač ne jemlješ, ko dobiš menstruacijo začni z novo škatlo. Pomoje bi blo tako prav.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objava Napisal/-a BaUcYkA »

človek sploh ne sme nič vprašat. kometarji so odveč. hvala vseeno
tamaLax
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tamaLax »

sleepyheadgirl napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:
~Papillon~ napisal/-a:A katera mogoče uporablja Logest?

Jaz tudi imam Logest

Jaz sem jih jemala 2 leti in pol in jih zamenjala za Yasminelle, ker sem se cudno pocutila po logestu.

Jaz tut trenutno jemljem Logest in se ne počutim najbolje in me zanima kako pa nate vplivajo Yasminelle ker sem že razmišljala, da bi rekla ginekologinji, da mi jih zamenja

Jst sem pa zdej dva tedna na yasminelle. Kar sem do sedaj opazila je to, da se že pojavljajo vmesne krvavitve, pa prsa so veliko bolj napeta. Ostalih spememb, pa zanekrat še ni no. Bomo vidli kako bo naprej
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

KittyKiss napisal/-a:
Z Yasminelle začnem nasledn tedn tko da Msn upam, da se mi nebo to dogajal :)

In kako se počutš?Res me zanima ;) A so kake spremembe?čeprou je šele en mesc..al pa še to ne :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

Jst mam pa Cilest ze nekaj casa, kg enako, razpolozenje enako, vmesnih krvavitev ni, skratka, kot da jih ne jemlem :P
Uporabniški avatar
[MaLa]
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a [MaLa] »

tamaLax napisal/-a:
sleepyheadgirl napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:
~Papillon~ napisal/-a:A katera mogoče uporablja Logest?

Jaz tudi imam Logest

Jaz sem jih jemala 2 leti in pol in jih zamenjala za Yasminelle, ker sem se cudno pocutila po logestu.

Jaz tut trenutno jemljem Logest in se ne počutim najbolje in me zanima kako pa nate vplivajo Yasminelle ker sem že razmišljala, da bi rekla ginekologinji, da mi jih zamenja

Jst sem pa zdej dva tedna na yasminelle. Kar sem do sedaj opazila je to, da se že pojavljajo vmesne krvavitve, pa prsa so veliko bolj napeta. Ostalih spememb, pa zanekrat še ni no. Bomo vidli kako bo naprej

Js sem bila po logestu napihnjena, redila sem se, libido je šel po gobe pa še suša je vladala :oops: zamenjala sem jih za yasminelle in za enkrat so mi super :)
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Damyanchyka napisal/-a:
KittyKiss napisal/-a:
Z Yasminelle začnem nasledn tedn tko da Msn upam, da se mi nebo to dogajal :)

In kako se počutš?Res me zanima ;) A so kake spremembe?čeprou je šele en mesc..al pa še to ne :)

Uf ej..nevem :? menstruacijo sm dobila 3dni prehmalu(na zadn dan jemanja tabletk), mogoče zato pa ker je menjava in se še ni telo prvadlo al pa so prešibke..ostalih sprememb ni ubistvu :? (upam da lahko napišem ŠE)
Drgač počutje navadno..nč mi ni do cmeranja...teža se je mgoče znižala za kak kg(nevem sicr če od tbletk), libido nč posebnega.. ŠE no :D
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

oh ja..jst se morm do petka zmislt kaj čm..al menat al kaj.. :) Pa ne vem če bom s tem kej proftirala..jst bi sam zarad zadrževanja vode..k drugo use štima.. ne vem ne vem..al pa sam kompliceram :) Ka ti pravš?
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

jah nevem ej zaenkrat nism opazla nekih hudih sprememb kt sm napisala.. to zadrževanje vode se mi nzdi tak problem no, odvisno pač..če so ti kul zdj tabletke zakaj bi menjala? brezveze :) no pa sj..probaš lahko.. ti nč ne škod.. :)
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Mah sej pravm,da vrjetno kompliceram ;) Pač tole z zadrževanje vode se mi je tuk dobr slišalo,da fak..sam kej druzga pa ni moj problem..Sej ne da mam zdej šlauf..pa tut gor nism kej dubila..ma bleeeh :? :D
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

ja pol pa res kompliciraš...bod srečna da ti te tabletke, k jih maš zdj ustrezajo in basta! :D
agonistka
Komunikatorka
Komunikatorka

novo vprašanje

Neprebrana objava Napisal/-a agonistka »

no mogoče je blo že to vprašanje...

no dobila sm tabletke in me zanima če je nujno da se pač prvi zavojček začne jemat na prvi dan menst. al pač kr začneš jemat pa jemleš pač po navodilih?
lp
Zaklenjeno