Kontracepcijske tabletke
ginekolog mi je danes predpisal ( po 1, 5 leta ) zopet KT in tokrat Yasminelle ... sedaj me pa zanima, če jih katera tu uporablja in če ima kakšne stranske učinke, kr pa baje naj ne bi bili, glede na to, da majo full manj hormonov v sebi.
ampak konece koncev rajši jemljem tabletke kot pa da bi morala uporabljati kakšno drugo preventivno obliko kontracepcije ala. kondomi ...
ampak konece koncev rajši jemljem tabletke kot pa da bi morala uporabljati kakšno drugo preventivno obliko kontracepcije ala. kondomi ...
BIBI21 napisal/-a:ginekolog mi je danes predpisal ( po 1, 5 leta ) zopet KT in tokrat Yasminelle ... sedaj me pa zanima, če jih katera tu uporablja in če ima kakšne stranske učinke, kr pa baje naj ne bi bili, glede na to, da majo full manj hormonov v sebi.
Jaz jih jem 4. mesec, prva dva meseca je bilo pocutje super, nic problemov, zdaj zadnja dva pa cutim neprestana nihanja v razplozenju - pol dneva v depresiji, pol dneva v normalnem stanju, nikoli nisem imela tezav z vnetji - zdaj jih imam s presledki par dni ze 2 meseca, m. je za vzorec in to je to. Zame ocena teh kt se ni koncna - vztrajam se dva meseca, da vidim, ce so trenutne tezave posledica privajanja telesa na kt, drugace neham, ker ni prijetno.
Zal, upam, da druge vredu prenasate oz. boste. Saj na vsako vplivajo drugace.
- KristinĆk
- Komunikatorka
- Kraj: somewhere over the rainbow
LINDYNETTE
jemljem jih od julija..se pravi ene pol leta... na začetku sm bla itk čist out..mislm..slabe volje itd.. - lastnosti vsakih tabletk... pol se je pa stanje po kakem mescu pa pol izbolšalo...edino kar me zdj moti je to, da lahko začnem kr jokat... se da včasih tut to pozitivno izkoristt
ok upad libida je biu..nek cajta sm tut u glavi mela, da pač očitn ne bom mogla več uživat v sexu itd...pol sm pa mal razčistla u glavi, pa nehala si tu razlagat in vsakič krivit tabletke..in zdj je kr ok...
morm potrkat...
velik žensk misli da je nekaj narobe z njimi zaradi tabletk, čeprav je to le v njihovih glavah...vsem govoricam tudi ni potrebno vrjeti, kajti vsako telo sprejme tablete drugače... nekomu lahko pozitivno, nekomu negativno...
jemljem jih od julija..se pravi ene pol leta... na začetku sm bla itk čist out..mislm..slabe volje itd.. - lastnosti vsakih tabletk... pol se je pa stanje po kakem mescu pa pol izbolšalo...edino kar me zdj moti je to, da lahko začnem kr jokat... se da včasih tut to pozitivno izkoristt

velik žensk misli da je nekaj narobe z njimi zaradi tabletk, čeprav je to le v njihovih glavah...vsem govoricam tudi ni potrebno vrjeti, kajti vsako telo sprejme tablete drugače... nekomu lahko pozitivno, nekomu negativno...
Zadnjič spremenil KristinĆk, dne 16. Jan. 2008 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Ti KristinĆk jemlješ Lindynette al Yasminelle? Al oboje?
Jst sm tud nehala pred mesecem in pol. Menstra mi je zamujala kak teden, upam, da ne bojo zdej neredne, ker redne menstruacije so mi še največji plus jemanja tabletk. Tko je fajn, ker si jo lahko "nastaviš" kdaj hočeš met, kdaj jo hočeš skenslat. Zdej pa tega ne bo več
Pa skrb, da slučajno ne zanosim prehitro 

Jst sm tud nehala pred mesecem in pol. Menstra mi je zamujala kak teden, upam, da ne bojo zdej neredne, ker redne menstruacije so mi še največji plus jemanja tabletk. Tko je fajn, ker si jo lahko "nastaviš" kdaj hočeš met, kdaj jo hočeš skenslat. Zdej pa tega ne bo več

Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Mimi_M napisal/-a:Jaz sem imela zdaj enoletno pavzo po skoraj 10-letnem jemanju tablet, pa nisem opazila čist nobene razlike, sploh pa ne na bolje;
očitno sem jih že prej zlo dobr prenašala, menstruacijo sem pa kljub temu imela še vedno čist točno na 28 dni, pa dost šibkejša je bila kot pa med jemanjem tabletk.
Tako da sem ponovno začela jemat, tokrat Yarino, ker mi je brezveze bit brez, če ni nič drgač, kot če jih jemljem.
Koliko casa pa jih ze jemljes? Kako si zadovoljna? Si kaj pridobila na tezi? Kako je z zastajanjem vode?
Mimi_M napisal/-a:Mah, sem jih vzela komaj enih 5ni nobene razlike
Aha, ok.

Jaz sem vcasih jemala Logest ampak so se mi po kakem letu in pol zaceli pojavljat stranski ucinki kot so napadi panike, bolecine v prsih ter po 2 letih se: depresija, zastajanje vode (otekanje okoncin), libido na dnu in suhost.
Potem sem prenehala z jemanjem, ginekolog mi je pa predlagal, da bi mogoce zacela z jemanjem Yarine. Takrat nisem bila zainetresirana, ampak sedaj, po letu in pol, pa spet razmisljam, da bi zacela s tabletkami.
la rožica napisal/-a:jst sm tud na začetku logest jemala, potem pa femoden. mislim da so femoden malo močnejše... meni jih je gin. dala ker sem imela pri logestu skos umesne krvavitve-no to se je s femodenom poprawla.
bi pa rada zamenjala na yarino al pa yasminelle..zarad libida, pa zredila sm se ful....
kakšna je pa razlika med yarino in yasminelle?
Yarina ima namesto gestodena (logest 0,075mg gestodena, ethinyl stradiol 0.02mg) drospirenon 3mg (ter 0.03 mg ethinyl estradiola).
Lahko bi vprasala za Yerino, ker je mozno, da si imela vmesne krvavitve zaradi nizje vsebnosti ethinyl estradiola: "Spotting was reported in about 30% of women using a combination pill with an EE content of less than 30 mcg, as compared to about 7.5% in women using a pill with 30 mcg EE, regardless of the progestogen (GSD or DSG) content. "
http://www.reproductive-health-journal. ... tent/1/1/1
EE - ethinyl estradiol
Torej, mozno je, da problemov z vmesnimi krvavitvami pri Yarini ne bi imela, ker ima za razliko od Logesta (ki ima 0.02mg EE) 0.03mg EE. Pa tudi s tezo verjetno ne bi imela problemov.
Femoden:
etinilestradiol 0,03mg, gestoden 0,075mg (gestoden - enaka kolicina kot Logest)
Jaz imam eno vprašanje...
V četrtek sem pozabila vzet tableto (jemljem jih okoli 10ih zvečer) zato sem jo vzela v petek zjutraj. V petek se pa mi je spet zgodilo da sem pozabila in sem vzela petkovo danes (v soboto) zjutraj. To je moj prvi teden in se konča v nedeljo. Kaj to pomeni, da naj raje nekaj časa uporabljam zaščito?
Res sem pozabljiva
Aja jemljem pa Logest.
V četrtek sem pozabila vzet tableto (jemljem jih okoli 10ih zvečer) zato sem jo vzela v petek zjutraj. V petek se pa mi je spet zgodilo da sem pozabila in sem vzela petkovo danes (v soboto) zjutraj. To je moj prvi teden in se konča v nedeljo. Kaj to pomeni, da naj raje nekaj časa uporabljam zaščito?
Res sem pozabljiva

Aja jemljem pa Logest.
Syringa napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje...
Res sem pozabljiva![]()
Aja jemljem pa Logest.
Če je to tvoj prvi teden moraš obvezno uporabljati dodatno zaščito. Drugače ti pa vse o tem piše tudi v navodilih Logest tablet.
BIBI21, js sm yasminelle jemala kakih 10 mescev (prej logest 3 m., ma ni blo ok), in...sicer res nimaš bolečin v trebuhu, prsih, ful ni teh pms efektov, menstra je revna, kot da ne bi blo. koža se je malo spucala, nisem se redila. RAZEN: libido je šou na počitnice (in nisem edina, ki to pri yasminelle izkuša).
tko da js grem zdej na cilest, ker tko ne gre več
. edino ne štekam, mi je rekla ginekologinja , da naj začnem jemat pač isto, po shemi (se pravi, po 7 dnevni pavzi), v navodilih pa piše, da takoj naslednji dan, ko končam prejšnjo škatlco. pa sm malo zmedena, ker danes sem pojedla zadnjo 
tko da js grem zdej na cilest, ker tko ne gre več