Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

choco.cat napisal/-a:Jaz sem že 4 mesece brez tablet :) Prej sem jih jemala 2 leti in pol zdaj pa sem nardila pavzo.

In so kakšne spremembe...pozitivne,negavine? Jst sm z tem mesecom prenehala z KT(jedla sem jih 6let)...zaenkrat je še vse ok (trkam).
Edino kar me trenutno skrbi je menstruacija, kako bo z njo? Prej sm točno vedla kater dan bo...zdej bom pa lohka sam ugibala :?
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jaz sem imela zdaj enoletno pavzo po skoraj 10-letnem jemanju tablet, pa nisem opazila čist nobene razlike, sploh pa ne na bolje;
očitno sem jih že prej zlo dobr prenašala :razz: , menstruacijo sem pa kljub temu imela še vedno čist točno na 28 dni, pa dost šibkejša je bila kot pa med jemanjem tabletk.
Tako da sem ponovno začela jemat, tokrat Yarino, ker mi je brezveze bit brez, če ni nič drgač, kot če jih jemljem.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

^^a ni kao priporočljivo jih jemat samo 6 let pol pa met pavzo (ali otroka) in pol spet nadaljevat.. več kot 6 let je kao škodljivo
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst sm svojo ginekologinjo vprašala pa je rekla, da ni potrebno nobene pavze več, tisto je veljalo včasih ko so še naše mame jedle KT :wink:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

~NIA~ napisal/-a:^^a ni kao priporočljivo jih jemat samo 6 let pol pa met pavzo (ali otroka) in pol spet nadaljevat.. več kot 6 let je kao škodljivo

Tako je bilo vcasih, ko so bile kt mocnejse. Danes, v primeru, da ni nekih tezav, casovnih omejitev jemanja ni.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jaz sem v teh letih menjala 3 ginekologe in vsi so povedali isto - da pavza ni potrebna.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ni potrebna pauza ne..Niso tabletki več tuk konjski kukr so bli učasih.. :D

(tut če je kira umes zanosila je biu velik problem..zdej pa niti to ni več ;) )
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

inchy84 napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:Jaz sem že 4 mesece brez tablet :) Prej sem jih jemala 2 leti in pol zdaj pa sem nardila pavzo.

In so kakšne spremembe...pozitivne,negavine? Jst sm z tem mesecom prenehala z KT(jedla sem jih 6let)...zaenkrat je še vse ok (trkam).
Edino kar me trenutno skrbi je menstruacija, kako bo z njo? Prej sm točno vedla kater dan bo...zdej bom pa lohka sam ugibala :?
Ja za menstruacijo sem jaz vedla da ne bo točna, ker je niti pred jemanjem nisem mela redne in na 28 dni. Spremembe niso niti tako fejst opazne, edino malo mam probleme z kožo na hrbtu, drugače pa je vse normalno. Nisem se zredila/shujšala, vse je ok :) Razen menstruacija je loto, haha :D
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Emm jest sm tud nehala tabletke jest zdej k nimam fanta in se mi je zdela dobra prilika, da vidm, kakšne so spremembe.
Morm rečt, da so ogromne. Res ogromne. S tem valda ciljam na težo oz obliko telesa. Zdej sm šele 4 dni brez, ampak moje telo se je ful spremenilo in še sama po dveh dneh nism mogla vrjet, kako lep trebušček je spet, pa uni ljubezenski obročki so tud skori zginl. Tko da je to očitno res, da se nabira voda v telesu. Ker sm tud prej ful telovadla vsak dan pa merkala pr hrani, sam enostavno ni špehec hotu zgint. No, mislla sm, da je špehec... :D

Mene je tole tko presenetl ... pa to samo po dveh dneh. Sm mislla, da bo trajal vsaj 1 mesec, da bodo kšne očitne spremembe. Je pa res, da me zdej skrbi samo to, kdaj me bo teta ulovila, ker sm mela dilemo al nej jih jem še naprej, da bi mela urejeno teto al nej vseen neham. Prej sm jo namreč dobivala vsake tolk časa pa zarad morja nism nikol pol vedla kako pa kaj, sam do poletja je dele še dost časa in sm vesela, da sm mal nehala k sm jih že dolg jemala..

Za pavzo sm pa jest tud prašala, pa je tud men rekla, da ni treba več pavze delat. Samo če želiš zanosit - 3 mesece prej ne ješ KT.

LP :schaf:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kaychee napisal/-a:Emm jest sm tud nehala tabletke jest zdej k nimam fanta in se mi je zdela dobra prilika, da vidm, kakšne so spremembe.
Morm rečt, da so ogromne. Res ogromne. S tem valda ciljam na težo oz obliko telesa. Zdej sm šele 4 dni brez, ampak moje telo se je ful spremenilo in še sama po dveh dneh nism mogla vrjet, kako lep trebušček je spet, pa uni ljubezenski obročki so tud skori zginl. Tko da je to očitno res, da se nabira voda v telesu. Ker sm tud prej ful telovadla vsak dan pa merkala pr hrani, sam enostavno ni špehec hotu zgint. No, mislla sm, da je špehec... :D

Mene je tole tko presenetl ... pa to samo po dveh dneh. Sm mislla, da bo trajal vsaj 1 mesec, da bodo kšne očitne spremembe. Je pa res, da me zdej skrbi samo to, kdaj me bo teta ulovila, ker sm mela dilemo al nej jih jem še naprej, da bi mela urejeno teto al nej vseen neham. Prej sm jo namreč dobivala vsake tolk časa pa zarad morja nism nikol pol vedla kako pa kaj, sam do poletja je dele še dost časa in sm vesela, da sm mal nehala k sm jih že dolg jemala..

Za pavzo sm pa jest tud prašala, pa je tud men rekla, da ni treba več pavze delat. Samo če želiš zanosit - 3 mesece prej ne ješ KT.

LP :schaf:

No, to da so spremembe ze po par dnevih pa tezko verjamem. Mogoce se tebi tako zdi, ker si prej imela v glavi 'kr so krive', zdaj pa si kao svobodna in cista kemije pa je vse boljse. Saj fino zate, ampak ni pa pretirano realno :wink:
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Ej prsežem na ne vem kaj. Iste kavbojke sm dala gor k sm jih prej nosila, pa mi niso ble več tolk zoprn oprijete čez pas. Sej pravm, jest sm bla tud čist presenečena, da je blo tko hitr, sam če se voda ne nabira več ....

No, sej jest sm samo povedala svoje opažanje, ker prej sploh vedla nism, da se lahko voda nabira v telesu zarad tabletk. Pol sm o tem brala na forumu in nehala jemat KT. In sm opazla spremembe. In sm to povedala. Lih tko k je choco.cat rekla, da se ji nč ne pozna, to še ne pomen, da KT delujejo na vseh enako.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

ok js že dolgo sledim vašim debatam in zaskrbljena ugotavljam, da ni nobena omenila, da jemlje tabletke Lindynette. a sm kej spregledala al res nobena ne jemlje teh tabletk... :eek:

drgač pa že dolgo razmišljam da bi jih prenehala jemat ravno zaradi tega zastajanja vode, ki se pri meni vidi kot en velik šlauf pod popkom.(nad popkom sem ravna)negravžno :? in ne bi rada, da bi pri svojih mladih letih morala poleti nosit dolge pretegnjene majice samo zato, da bi skrila šlauf.

kako je s tem prenehanjem - a kr neham kadr hočem al kako?
kaj pa če jih bom spet hotla začet jemat - jih kr začnem spet jest? :?

plis help me
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Sej naj bi bli zarad teh težav dobri drugi tabletki.Yarine in Yasminelle..Probej menjat..al se pa posvetuj z G. Sama sicr nism menjala še..bi pa, sam da to ponucam..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

js mam lindynette :)

drugače so pa njene negativne lastnosti enake kot pri drugih tabletkah..sam jih ne bi zamenjala :)
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

mene pa zanima kam spadajo tablete Naprosyn...ker v navodilu tak vse čudno piše...dobla sem ga zarad viroze...samo v navodilu nikjer ni opisanih mojih simptomov...posledično me pa zanima..če ima kaj vpliva na kontr. tablete?
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Zaklenjeno