MorningStar napisal/-a:Če vam senčilo po parih urah nabere v gubico na vekah vam jaz definitivno priporočam, da veke namažete s pudrom v kamnu oz. kompaktnim. Senčilo se nabere, ker je koža na veki bolj mastna. S "suhim" pudrom kožo lepo zmatiraš, ne vpije se tako kot tekoči puder naprimer in potem normalno naneseš senčilo.
Jaz mam oči naličene po cel dan in se mi s to metodo še ni zgodilo, da bi imela t.i. črto na vekah.
Je pa res, da uporabljam večinoma suha senčila ampak tudi pri kremnih nisem imela težav.
Uporabljam Isadorin transparenten Velvet touch compact powder (št. 10 Sheer Transparent) in je špica! Uporabljam ga kot utrditev tekočega pudra ali pa samo za matiranje presvetleče se kože. Ker se pudram recimo 3-4x na teden, bi pa vseeno kdaj imela samo očke namazane, ga samo malo potegnem čez veke in nanesem senčilo. Drži preverjeno cel dan!

Jaz pa sem si kupila Eyeshadow Base od Artdeco in preden si nanasam sencila si veke cist malo namazem z tem, potem pa gor sencila. Pa mi cel dan lepo drzi, kot da bi se ravnokar namazala. Res priporocam, je zelo prakticno, se posebej zvecer ce se kam odpravljam in vem da bo noc se dooolga.
Ko se tega nisem mela sem vedno sencila sabo vlacila po torbici, da sem si popravljala ce je npr. zbledelo, zdaj pa to vec ni potrebno.
Sencila pa najraje kupim od Loreala in Jade, pa to v naravni in rjavi barvi. Mam plave oci, tako da sem zdaj nekako obsedena z rjavo in bez.
Kaj se pa tice sencenja, tudi jaz uporabljam obvezno dve barvi, ne vec, zelo rada pa se posvetim barvanju oci in si zato vzamem kar nekaj casa.