Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

A mogoče katera ve koliko časa po prenehanju jemanja antibiotikov lahko spet seksam brez dodatne zaščite? Ali moram počakati do naslednje škatlice ali lahko že prej?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

pomoje do naslednje škatlice, ker to zmanjšanje zaščite razumem, kot da zmanjša zaščito tekom celega ciklusa. tako sem jst naredila in mi zaenkrat nič v trebuhu ne raste :)
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

^^ Sej ne vplivajo vsi natibiotiki na kontracepcijske tabletke? Ni tko, da samo točno določeni. Ker pojem veliko antibiotikov pa še v nobenih navodilih nisem prebrala karkoli o tem. drugač bi pa jz rekla kakšen tedn po koncu, ker je tudi če eno pozabiš tako, da moraš en teden uporabljati dodatno zaščito. To se mi pa zdi dost podobno.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

v navodilih z tabletke pa piše. antibiotiki in čaj iz šentjanževke.
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Vsi antibiotiki al kaj?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

do zdej sem mislila, da ja.
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Uf, prvič slišim, mi bo pa prav prišlo v nadaljnje. ko bom dobila naslednjič predpisane antibiotike, bom povprašala zdravnico kako je s tem. Čeprav dvomim, da bi to veljalo za vse antibiotike. Verjetno na to vplivajo določene snovi. Bom pa pogledala še v svoja navodila kaj piše o tem.

OT: jullia_ poslala sem ti ZS!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ne, ne vplivajo vsi antibiotiki. Sem ze vprasala pri zdravnici, pa je cisto odvisno od dolocenega antibotika, torej priporocam, da ob novih antibiotikih vedno vprasate, ali vplivajo na delovanje kt.
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Dobro, da sem tole prebrala, ker prej mi ni bilo nikoli na misel.
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

Mayflower* napisal/-a:Vsi antibiotiki al kaj?

Jaz sem klicala ginekologinjo in je rekla, da vsi antibiotiki vplivajo na delovanje, eni bolj, drugi manj in da je, če hočeš biti res siguren, vseeno bolje uporabljati dodatno zaščito. Zdej pa ne vem :roll:
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Heilie napisal/-a:
Mayflower* napisal/-a:Vsi antibiotiki al kaj?

Jaz sem klicala ginekologinjo in je rekla, da vsi antibiotiki vplivajo na delovanje, eni bolj, drugi manj in da je, če hočeš biti res siguren, vseeno bolje uporabljati dodatno zaščito. Zdej pa ne vem :roll:

Mah, jaz sem ze velikokrat jemala Ospen ali pa kaj temu podobnega za angino in sem zmeraj vprasala pri osebni zdravnici, ce vpliva na zascito, pa je rekla, da ne.
smotka=)
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljublajna

Neprebrana objava Napisal/-a smotka=) »

Zanima me, če je katera opazila kakršnokoli povezavo med prabo KT in med neudobjem med nošenjem kontaktnih leč.
Vem da je to vprašanje nenevadno, vendar sem "neudobje med nošenjem kontaktnih leč" zasledila napisano med možnimi stranskimi učinki mojih KT Lyndinette. Jemljem jih že pol leta in kmalu po tem ko sem začela s KT sem dobila suhe oči, ker pa sem uporabnica leč sem to občutila kot nadležno praskanje, zato sem prenehala z uporabo leč. Vendar imam zadnje čase suhe oči tudi če leč ne uporabljam, bila sem tudi pri pregledu pri okulisti, ki mi je zagotovil da je z mojimi očmi vse v redu.

Zato me zanima če je tudi katera izmed vas imela podobne težave in pri uporabih katerih KT? So minile z zamenjavo KT? Pri katerih KT so se težave pojavile?
Zaradi omenjene tažave razmišljam o menjavi, vandar se bojim da bi se mi pri drugih KT pojavili še novi stranski učinki, ki jih pri teh nimam.

Hvala za odgovore=)
Uporabniški avatar
tamala_181
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tamala_181 »

hei ..
mene pa samo neki zanima..jez sm nehala jemat tabletke, pol sm jih pa spet začela..pa me zdj zanima če je to res da naj bi pol mela menstro ceu mesc :O
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ne.
vsaj praviloma ne, lahko se ti pa hormoni kaj zmedejo in boš fasala kakšno vmesno krvavitev.
Uporabniški avatar
tamala_181
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tamala_181 »

^^uf,..hvala..sms e že ustrašla ..k mi je ena frendica rekla to pa nism pol vedla pa sm raj uprašala ;) fuul ti hvala :)
Zaklenjeno