Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess*any »

Oila!

Ima problem.... menstruacijo sem hotela prestavit na torek pa sem vzele tabletke 3 dni prej kot ponavadi. A potem sem še veseeno zaščitena ne?

Lp
Ana
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

princess*any napisal/-a:Oila!

Ima problem.... menstruacijo sem hotela prestavit na torek pa sem vzele tabletke 3 dni prej kot ponavadi. A potem sem še veseeno zaščitena ne?

Lp
Ana

ne, 1 teden jemanja nisi zaščitena, potem naprej pa. pa drugič rajši podaljšaj cikel (v tem primeru bi 4 vzela iz naslednjega zavojčka), kot da ga krajšaš...
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

Kika napisal/-a:ne, 1 teden jemanja nisi zaščitena, potem naprej pa. pa drugič rajši podaljšaj cikel (v tem primeru bi 4 vzela iz naslednjega zavojčka), kot da ga krajšaš...

v navodilih piše, da NE smeš podaljševat cikla! če si hočeš prestavt M moraš skrajšat :!:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Men je ginekologija rekla, da podalsam KT, ce si hocem prestavit menstruacijo.
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess*any »

Js sm uzela itaq na 1 dan menstruacije, tako da sm zaščitena. Na navodilih piše da ne smeš podaljševat...
Sj zato sm vzela na 1 dan menstruacije, to je potem popolna zaščita ne?
Žlehtnobica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Žlehtnobica »

A potem katera ve, a bojo od zdej naprej Yasminelle res zastonj?
Uporabniški avatar
BlackPerla
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a BlackPerla »

Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

princess*any napisal/-a:Js sm uzela itaq na 1 dan menstruacije, tako da sm zaščitena. Na navodilih piše da ne smeš podaljševat...
Sj zato sm vzela na 1 dan menstruacije, to je potem popolna zaščita ne?
sej če vse veš, kaj pol sploh sprašuješ za mnenje :roll: jst sm dostkrat podaljšala in je blo vse ql, pa tut skrajšala sm kdaj. v mojih navodilih ni pisalo, da ne smeš podaljšat. kere tablete pa mate to sploh?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ja itak, da si loh podaljšaš jemanje tabletk npr. za 5 dni. Sam ni pa zdravo. Jst to nardim res, samo če je nujno.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

če bi to prestavljanje menstr. bilo tako zelo nezdravo bi po mojem pisalo v navodilih da tega ne priporočajo, o tem pa v navodilih ne duha ne sluha... velikokrat sem že prestavila menstruacijo pa nisem imela nboneh čudnih znakov da je kaj narobe... vrjamem pa ni ravno naravno da si prestavljaš menstr. ampak škodje pa tudi ne...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

če bi delala to vsak mesec, bi verjetno opazila kakšne posledice. če si pa pač olajšaš stvari in prestaviš zaradi morja ali pa kaj podobnega, ni pa res nobene krize.
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Zaradi glavobolov v času menstruacije mi je ginekologinja rekla, da lahko jemljem tri škatlice KT eno za drugo, brez premora. Zdej sem skoraj porabila 2. škatlico (še 4 tabletke do konca), ampak sm učer začela krvavet. In dons še vedno. Ne velik oz. ne tolk kot pri običajni menstruaciji (glede na količino krvi zgleda tako, kot da se je menstruacija začela), vseeno pa. Teh vmesnih krvavitev prej še nikol ni blo. Se je to pojavilo zarad zaporednega jemanja al je lahko kej druzga narobe? :? Anyone?
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

Kika napisal/-a:sej če vse veš, kaj pol sploh sprašuješ za mnenje :roll: jst sm dostkrat podaljšala in je blo vse ql, pa tut skrajšala sm kdaj. v mojih navodilih ni pisalo, da ne smeš podaljšat. kere tablete pa mate to sploh?

jst mam diane pa to piše v navodilih. sm take :eek: oči nardila, ker sm tut jst zmeraj podaljšala
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

princesss napisal/-a:Zaradi glavobolov v času menstruacije mi je ginekologinja rekla, da lahko jemljem tri škatlice KT eno za drugo, brez premora. Zdej sem skoraj porabila 2. škatlico (še 4 tabletke do konca), ampak sm učer začela krvavet. In dons še vedno. Ne velik oz. ne tolk kot pri običajni menstruaciji (glede na količino krvi zgleda tako, kot da se je menstruacija začela), vseeno pa. Teh vmesnih krvavitev prej še nikol ni blo. Se je to pojavilo zarad zaporednega jemanja al je lahko kej druzga narobe? :? Anyone?

Katere tablete pa imaš? Ponavadi pridejo vmesne krvavitve, ker imajo tablete premajhno količino hormonov. Take so npr. Logest, Yarina, Yasminelle, verejtno še katere. Rešiš se pa tega tako, da vzameš 2 tabletki naenkrat. Samo ti svetujem, da se vseeno posvetuješ z ginekologinjo.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

no, par strani nazaj je bilo govora o brezplačnih asminelle in yarina. no, sem brala na netu objavo(uradno od zzzs) o tem novem previlniku, ki naj bii začel delovati 11.12.2007, tako da bodo y in y torej zares postale brezplačne(zdaj če že decembra ali komaj naslednje leto pa ne bi vedla)
Zaklenjeno