bloody_mary napisal/-a:Meni se je zgodilo identično (seveda, ni bila ravno sobota in ura 20:00h ), ampak sem še vedno nemamica... Tak da, samo ne paničarit, da ne boš še zarad tega imela probleme z menstruacijo. Vse bo še v redu, ne skrbi
Lp
Zj se mi je pojavu še tak rjavkast izcedek-waaa paniiiika taka da je hudo. Ne vem na koga naj se obrnem, vsi mi pravijo, da morem počakat na prvi dan izostanka od menstruacije, prej mi ne more nihče ničesar potrdit Si mela ti tud kak izcedek pol?
BIBI21 napisal/-a:meni je M po prenehanju KT zaostajala 7 mesecev in ker je nikakor nisem dobla sem šla k ginekologu, kjer mi je predpisala tabletke Dabroston ( ki jih seveda nisem hotla jemat in sm htela da se mi po naravni poti uredi M ), nakar sm jo končno junija le dobila in jo imam sedaj vsak mesec ... s tem da vedno kakšen dan al teden zamuja in sm se na to kar navadla ... imam pa še precej bolj šibko kot takrat ko sem še jemala KT
Res?
Js sm zadnjič vzela te tablete, zdej sm jo pa dobila samo od sebe in je bla čist šibka, trajala je pa samo štiri dni. Pol ni treba da me skrbi da sem noseča al pa kej, je to normalno po nehanju jemanja KT a kako?
pozdrav!
tudi mene nekaj zanima..če mi katera lahko svetuje.. ta mesec (pred 14 dnevi) sem nehala jemat tabletke. zdle ene 2, 3 dni me pa ful zize bolijo.. ampak najbolj bradavice na dotik (tudi ko mi jih fant lupčka me malo boli).. je to normalno? ima katera izkušnje s tem?
Jst mam en problem, na katerga iščem odgovore pa bom še tlele vprašala: Jemala sem tabletke Logest in ker se mi je telesna teža povečala mi je zdravnica predpisala Cilest. Na listku zraven tabletkov piše da bi mogla 1. tabletko Cilesta vzeti na prvi dan mensturacije, zdravnica pa mi je rekla naj 1. tabletko Cilesta vzamem po 7-dnevni pavzi. Naredila sem kot je rekla zdravnica, zadnji tabletek sem pojedla v četrke in menstruacijo bi mogla dobit danes zjutraj in je še kar ni. Vem da je še čas da jo dobim, samo zanima me, če je kaka možnost da jo ne dobim zaradi menjave tabletkov. Vzela sem pa čisto vsak tabletek ob nekako isti uri.
na listku so verjetno navodila za tiste, ki tabletke jemljejo prvič, ti pa samo nadaljuješ jemanje z novo vrsto, zato ti je zdravnica drugače naročila. ker so tabletke hormonsko drugačne, je čisto možno, da bo M prišla kasneje, da bo bolj šibka,... če je pa res ne bo, pa raje test naredi, d boš zihr in se ne boš sekirala, drugače še dlje ne bo prišla
špelamarela napisal/-a:pozdrav! tudi mene nekaj zanima..če mi katera lahko svetuje.. ta mesec (pred 14 dnevi) sem nehala jemat tabletke. zdle ene 2, 3 dni me pa ful zize bolijo.. ampak najbolj bradavice na dotik (tudi ko mi jih fant lupčka me malo boli).. je to normalno? ima katera izkušnje s tem?
bloody_mary napisal/-a:Meni se je zgodilo identično (seveda, ni bila ravno sobota in ura 20:00h ), ampak sem še vedno nemamica... Tak da, samo ne paničarit, da ne boš še zarad tega imela probleme z menstruacijo. Vse bo še v redu, ne skrbi
Lp
Zj se mi je pojavu še tak rjavkast izcedek-waaa paniiiika taka da je hudo. Ne vem na koga naj se obrnem, vsi mi pravijo, da morem počakat na prvi dan izostanka od menstruacije, prej mi ne more nihče ničesar potrdit Si mela ti tud kak izcedek pol?
Sori, ker šele zdaj odgovarjam (vem, da je grozno karkoli čakat v takih primerih). Mislim, da se mi je izcedk pojavil že zarad tega, ker nisem cel prvi teden redno jemala tabletk, tista ena se je poznala Potem se je stanje normaliziralo (do mens. ni bilo nič). Upam, da bo vse v redu.
neznanka__ napisal/-a:Mene pa zanima, če je normalno, da imam menstruacijo od jemanja tabletk takrat imam 2 tedna ze menstruacijo, sicer ne tece veliko ampak dost in očitno ne namerava nehati..
To se je meni zgodilo, pomeni pa, da imaš tabletke s premalo hormoni. Ker nisem mogla do zdravnice, da mi jih zamenja, sem jo poklicala pa mi je rekla, da naj jemljem dve skupaj (in tako sem jih en mesec jemala). V tem času nisi zaščitena, kot bi mogla bit, zato se pazi!
No, to se je prejšnji mesec zgodilo meni, ko sem jih po enem mesecu začela jemati. Upam, da bo že ta mesec bolje, zdaj ravno čakam na menstruacijo. Torej se sme jemati po dve na dan, da to izgine?
ženska napisal/-a:No, to se je prejšnji mesec zgodilo meni, ko sem jih po enem mesecu začela jemati. Upam, da bo že ta mesec bolje, zdaj ravno čakam na menstruacijo. Torej se sme jemati po dve na dan, da to izgine?
Joj ne! Na začetku je popolnoma normalno, da dobiš ta izcedek, ker se telo še privaja na tako velko dozo hormonov. Na to me je opozorila tudi ginekologinja in skor vsaka punca, ki jo poznam, ga je imela. Tko da ne jemat kar dveh naenkrat! Če pa bi se ti to dogajalo po npr. pol leta jemanja tabletk, je pa druga zgodba. Takrat pa vprašaj ginekologa, kaj narest!
špelamarela napisal/-a:pozdrav! tudi mene nekaj zanima..če mi katera lahko svetuje.. ta mesec (pred 14 dnevi) sem nehala jemat tabletke. zdle ene 2, 3 dni me pa ful zize bolijo.. ampak najbolj bradavice na dotik (tudi ko mi jih fant lupčka me malo boli).. je to normalno? ima katera izkušnje s tem?
prosim za odgovor..
lp
mogoče si pa noseča
ne, ne nisem noseča!! to je zaradi tabletk.. sem šla vprašat in se dobro pozanimala.. tako da če bo katera imela še podobne probleme, da zdaj ve.. baje da tudi do 2 leti po tem te lahka bradavice bolijo.. tko da..
Mislim, da je najbolje, da počakaš še naslednji mesec (brez jemanja 2 tabletk dnevno) - če se bo ponovilo, pojdi na obisk k dohtarju, sicer bo pa itak v redu.
Men je pa zlozanimiv to kar se mi dogaja. Tabletke jemljem že 5 let. Najprej sem imela Diane in sem jih nehala jemati zaradi bolečih prsi, ta bolečina je trajala pol meseca v celem ciklu. Vmes sem enkrat še jemala Logest, ki mi niso najbolj pasale, zdaj pa že več kot 1 leto jemljem Yasminelle, ki imajo ful manj hormonov kot Diane. Vse je bilo lepo in prav, nisem imela težav, menstruacije so bile mogoče en mau bolj boleče, ampak ni blo krize. Zadnja dva meseca pa ugotavljam, da se pojavljajo iste težave kot pri Diane in sicer boleče prsi. Poleg tega spet dobivam mozolje, med menstruacijo me včasih boli glava. Saj vse normalno, pač tabletke in njihovi stranski učinki ampak zakaj šele po toliko časa? Vem, da učinek tablet traja še nekaj časa, ampak ni mi jasno zakaj se to pojavlja tako pozno, po več kot letu dni jemanja?
Seveda pa razmiljam, da bi naredila pavzo, da vidim kako bo, vendar me je strah preveč bolečih menstruacij, kot sem jih imela preden sem začela jemati tablete. Pa tudi to mi je bedno, ker bo treba kondome met.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!
js sem tut nehala jemat diane ljanuarja in zdej že od februarja nimam menstruacije.razumela bi,če bi mi teža nihala tako pa nimam nobenih problemov.zdej sem februarja naročena na pregled,da vidim kaj bo.ne bi rada jemala spet tablete ampak vidim,da ne bo druge.mogoče veste kake so naravne poti,da dobim menstruacijo.verjetno ni kaj,ne.zanima me še katere tablete pomagajo proti mozoljem in katere tablete imajo najmanj hormonov.js bi rada zamenjala diane,ker sem po teh tabletah začela dobivat rdeče fleke,mozoljev sicer nisem imela,ampak sem začela bit rdeča v fris za vsako malenkost odkar sem jedla tablete.tnx.lp