Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

densy napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:nism prebrala al je že kera napisala...
ste slišale d bojo decembra yasminelle in yarina pršle na zelen recept?...a misli kjra zamenjat?

a reees :D wau darilo za dedka mraza od zdravstva slovenije zame :D

:D ja ma res...
js jih kr nameravam zamenjat, kr mam zdej diane35, te ta nove pa itak majo iste funkcije kot diane...samo so ful manj hormonske...me pa sekira, ker nevem, kako se bo moje telo odzvalo na spremembo tabletk... :? lhko mi pa lih ne bojo pašale...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

inchy84 napisal/-a:
MsN napisal/-a:Lahko bolj razlozis, katere tezave so ostale? Namrec jaz sem nekako pozitivno naravnana in verjamem, da mi bodo te kt izboljsale pocutje - glavoboli, brez energije, slaba volja, nihanja razpolozenja, pms na kradvat ipd.

Nihanje razpoloženja (čeprov se mi zdi, da se je tut to mal izboljšalo)...glavoboli ob prihodu M., ... ter moj libido, ki je še vedno na nuli!!
Še vedno se mi zdi, da sem precej preobčutljiva :roll:

Sranje je to, ja. Saj sem tudi jaz se zmeraj vcasih na meji z jokom in jezo - kar za brezveze. Pa ne vem ali sem to pac jaz (upam, da ne!) ali pa kt ...
Upam, da se ti stvar uredi.

Sicer pa super, ce bodo tudi yasminelle zdaj zastonj, juhu :D
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a saarah »

Pa ste tiste k ste menjale iz drugih KT na yasminelle opazle kako spremebo v zmanjšanju teže? Je to res? Pa še kake druge telesne spremembe? Napetost/bolečina v joških, napihnjenost jošk...?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

saarah napisal/-a:Pa ste tiste k ste menjale iz drugih KT na yasminelle opazle kako spremebo v zmanjšanju teže? Je to res? Pa še kake druge telesne spremembe? Napetost/bolečina v joških, napihnjenost jošk...?

Jaz jih jemljem se premalo casa, da bi lahko rekla kako in kaj. Porocam cez par mesecev, ker baje so realni rezultati sele po pol leta jemanja.
Lahko pa recem, da mi je Logest dodal kar nekaj kg, ceprav moj ginekolog pravi, da clovek sam je in kt niso zato nic krive :roll:
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

MilkyWay napisal/-a:
densy napisal/-a:
ste slišale d bojo decembra yasminelle in yarina pršle na zelen recept?...a misli kjra zamenjat?

a reees :D wau darilo za dedka mraza od zdravstva slovenije zame :D

:D ja ma res...
js jih kr nameravam zamenjat, kr mam zdej diane35, te ta nove pa itak majo iste funkcije kot diane...samo so ful manj hormonske...me pa sekira, ker nevem, kako se bo moje telo odzvalo na spremembo tabletk... :? lhko mi pa lih ne bojo pašale...
omg res?!?! :eek: ok, jaz prvo kaj nardim(če bojo res prišle na zeleno listo) letim h ginekologu :D tako da punce, obvestite nas ;) aja pa navadno pri prehodih ni večjih problemov, če bojo "prešibke"! boš imela vmesne krvavitve in boš jemala dvojne tabletke, kr se včasih stanje po par mescih uredi. če ne, pa pač greš na malo močnejše(po "jakosti" grejo yasminelle-yarina-logest/harmonet-itd(mislim, da je pol lydynette, pol pa diane? nisem to ziher))
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

lindynette da so tako močne? :eek: dvajstka? ojej, pol sm šla iz logesta še na slabš.. čeprav sem mislila, da so enake kot logest
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Jaz jemljem yarina.. Opažam, da sem bolj razdražljiva, tudi pesimistična oz. mam kar pogosto obdobja, ko se z mano težko shaja.. nadiram vse po vrsti.. Kar se pa tiče libida, navlaženosti in tega pa sploh nimam težav.

Nevem, razmišljam, da bi zato nehala z jemanjem..
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Js sm šla iz Diane35 na Yarina & se grem jutri skregat v ZD - js hočem Diane nazaj pa pika :evil: ma ni šans, da jih še en mesec jemljem :evil:

Po 4ih mescih jemanja teh.. Yarina.. sm bla vsak mesec bolj ku-ku.. Tko kot marypa pravi: pesimistična in razdražljiva, vedno bolj.. en moment sm se smejala, ful dobre volje.. spet drug sm pa na robu joka ali pa jezna na cel svet..

Sej so bili te 'simptomi' prisotni tudi pri Diane, vendar v precej manjši meri & vedno manj.. v obdobju te zadnje 7dnevne pavze se sama nism mogla prenašat, kamorkoli drugi, po moje bojo vsi veseli, da grem spet nazaj :D
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Sama sem šla na net s tem namenom, da napišem da grejo Yarina na zeleni recept. Dnes sem šla iskat novo škatlico pa mi je rekla v lekarni. Sem prav vesela ker se čez leto nabere denar, ki bi šel za tabletke.
Sej nekaj pametnega sem doživela od našega zdravstva! To sem čakala in misenla da nebom doživela.
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objava Napisal/-a rEbEcCa »

Js pa jemljem Logest zdej že 1 leto in pol, pa me zanima če se lahko ti nezaželeni simptomi pojavijo šele po tolkem času? Jokam za brezveze-to že skos odkar jih jemljem mi niha razpoloženje ampak glavo mam tak težko da adijo pamet, slabo mi je, napadajo me taki vročinski valovi-ko mi je naenkrat vroče za znoret, sem brez energije in volje... Mogoče se smešno sliši ampak tak občutek, kot da bi bla skos lačna al pa bolna k si ceu mehek in nč ne moreš. Ampak nimam vročine in nč :/ Povrhu vsega pa me je zarad teh znakov fant prestrašu da sm noseča. :roll:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Ah, če jih redno jemlješ, ne moreš biti noseča.

Jaz pa že 3 mesece ne jemljem KT in se prav boljše počutim. Pa še dobro se mi zdi, da nisem več našopana s hormoni. :flehan:
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

mimikad napisal/-a:

Sama sem šla na net s tem namenom, da napišem da grejo Yarina na zeleni recept. Dnes sem šla iskat novo škatlico pa mi je rekla v lekarni. Sem prav vesela ker se čez leto nabere denar, ki bi šel za tabletke.
Sej nekaj pametnega sem doživela od našega zdravstva! To sem čakala in misenla da nebom doživela.
pa je rekla da decembra že al bomo čakali in nikoli dočakali? :)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

rEbEcCa napisal/-a:Js pa jemljem Logest zdej že 1 leto in pol, pa me zanima če se lahko ti nezaželeni simptomi pojavijo šele po tolkem času? Jokam za brezveze-to že skos odkar jih jemljem mi niha razpoloženje ampak glavo mam tak težko da adijo pamet, slabo mi je, napadajo me taki vročinski valovi-ko mi je naenkrat vroče za znoret, sem brez energije in volje... Mogoče se smešno sliši ampak tak občutek, kot da bi bla skos lačna al pa bolna k si ceu mehek in nč ne moreš. Ampak nimam vročine in nč :/ Povrhu vsega pa me je zarad teh znakov fant prestrašu da sm noseča. :roll:

Z jemanjem teh tabletk se v tvojem telesu sproščajo isti hormoni kot med nosečnostjo. V bistvu so počutiš isto kot nosečnice. .. to mi je povedal ginekolog, preden mi je napisal recept za kontracepcijske.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

marypa napisal/-a:
rEbEcCa napisal/-a:Js pa jemljem Logest zdej že 1 leto in pol, pa me zanima če se lahko ti nezaželeni simptomi pojavijo šele po tolkem času? Jokam za brezveze-to že skos odkar jih jemljem mi niha razpoloženje ampak glavo mam tak težko da adijo pamet, slabo mi je, napadajo me taki vročinski valovi-ko mi je naenkrat vroče za znoret, sem brez energije in volje... Mogoče se smešno sliši ampak tak občutek, kot da bi bla skos lačna al pa bolna k si ceu mehek in nč ne moreš. Ampak nimam vročine in nč :/ Povrhu vsega pa me je zarad teh znakov fant prestrašu da sm noseča. :roll:

Z jemanjem teh tabletk se v tvojem telesu sproščajo isti hormoni kot med nosečnostjo. V bistvu so počutiš isto kot nosečnice. .. to mi je povedal ginekolog, preden mi je napisal recept za kontracepcijske.

jah pr men so se logestovi simptomi pojavl po dveh letih, tko da je vse možn ja..

drgač pa če mal zračunam dam na let čez 100 € za te kontracepcijske, kar pa sploh ni več tko malo ane, to je če moj račun za telefon za 4 mesce.. :? tko da hvala državi vsaj enkrat :D
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Menjaj tabletke ker tako počutje nikamor ne vodi. Ja sem tudi čakala do bo boljše pa ni nikdar blo, dokler nisem menjala tabletke.

Sama sem mela podobne probleme in mi je čist na psiho vdarlo, da kaj če sem noseča!

Razmazena_maca... Meni je rekla naj gremo po novi recept, ker ta več ne bo veljaven, tak da nekaj bi moglo bit na tem.
Zaklenjeno