Tašče in tasti!
No vidiš tanika*, potem sta tudi tvoja starša imela že nekaj gotovo prihranjenega! Pa tudi leta 92 je bila popolnoma drugačna situacija. Matr, saj že odkar je bil evro sprejet so cene nepremičnin poskočile. Prej je bilo 18 mio, so zaokrožil na 100 tisoč evrov (oz. dobrih 24 mio).. Pa to ne v centru Ljubljane, ampak v okolici manjšega mesta!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- princes semika
- Sramežljivka
metuljčica* napisal/-a:ANGELgirl napisal/-a:
Vem, da je v Sloveniji res težko iti na svoje. Mi je ravno prijateljica govorila, da njen fant bi lahko dobil zgolj dobrih 18 milijonov starih tolarčkev kredita za dobo 30let. Kar še za nakup stanovanja ni, kaj šele za opremo.
Če kredit vzameta oba, ne le eden, ni nemogoče.
Ja, se strinjam ni nemogoče, je pa tak, da ni pol samo eden do vratu zadolžen ampak oba... kako pa preživeti z meseca v mesec in si mogoče še kaj privoščit, npr. kakšen oddih ali pa otroka...
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
pomoje je problem tud v temu,ker se ti nisi preveč pripravljena odreči stvarem, da bi lahko imela za najemnino in kasneje recimo za kredit. ker za lastni mir ti pomoje ne ostane drugega kot da se odločiš in si rečeš da boš pač malo manj probala met stroškov, da si boš lahko privoščila najemnino.
zj pa ne vem, al rajš vidiš da ti poberejo vse živce, pa da maš še zmer kao neko svobodo, al rajš vidiš da par let malo bolj šparaš, pa si kasneje lahko vse privoščiš.
u glavnem kar čem povedat je to, da si izberi prioritete. za kaj si pripravljena delat in šparat, al za svoj ljubi mir, al za kao svojo svobodo pri njegovih starših.
in kot vidiš boš počasi mogla izbrati
zj pa ne vem, al rajš vidiš da ti poberejo vse živce, pa da maš še zmer kao neko svobodo, al rajš vidiš da par let malo bolj šparaš, pa si kasneje lahko vse privoščiš.
u glavnem kar čem povedat je to, da si izberi prioritete. za kaj si pripravljena delat in šparat, al za svoj ljubi mir, al za kao svojo svobodo pri njegovih starših.
in kot vidiš boš počasi mogla izbrati
Kot vse kaže se najdejo tle gor tud bejbe k nimajo pojma kako je živet sam in kako je ko se prebijaš iz meseca v mesec..tud jst sem sama v najemu že 3 leta in se vsakič tolčem po glavi kako gre denar dobesedno za nič...ampak ok tukaj smo zato da si pomagamo z nasveti ne pa da se pluvam čez problem..jst jo čist razumem pa sem 10 mlajša od nje
..upam da ji uspe najdt rešitev,konkretne rešitve nimam ker se tud sama borim vsak mesec 

-
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:luna22 napisal/-a:Kot vse kaže se najdejo tle gor tud bejbe k nimajo pojma kako je živet sam in kako je ko se prebijaš iz meseca v mesec..tud jst sem sama v najemu že 3 leta in se vsakič tolčem po glavi kako gre denar dobesedno za nič...ampak ok tukaj smo zato da si pomagamo z nasveti ne pa da se pluvam čez problem..jst jo čist razumem pa sem 10 mlajša od nje..upam da ji uspe najdt rešitev,konkretne rešitve nimam ker se tud sama borim vsak mesec
ja, ampak ona ni rekla da nima denarja, ampak da se ga ji zdi brezveze dajat za najemnine ker ga raje porabi za potovanja. Pomojm je treba u lajfu tud čemu se odrečt, kr pač ne morš skos živet na tuj račun ne glede na to ali si svobodnjak ali ne..
Slabo bereš Nia, oziroma prepovršno. Naj ti osvežim spomin: nisem svobodnjakinja, ampak redno zaposlena. Bila sem freelancer, pa je šlo to tako mojim kot fantovim staršem 'na živce', čeprav delam za svoj denar od 14. leta- domnevam da tebi ni treba, ker imaš situiranega očija in mamico, pa še stanovanje imate, da ga oddajate

Bejba, jaz sem skoraj deset let plačevala najemnine, ne glede na to, koliko sem tisti mesec zaslužila. Zato mi ne polagat besed v usta, ki jih nisem izrekla - kao da raje živim na tuj račun in potujem, namesto, da bi plačevala. To, da sem izjavila, da se mi zdi najemnina metanje stran denarja, je nekaj čisto drugega. Ločiš med tema dvema pojmoma?
Odgovarjam pa še drugi uporabnici foruma, ki se ji zdi, da 'starka' pri 35-ih nima kaj iskati na forumu: nisem prišla po tolažbo, ampak raziskat, kakšne izkušnje imajo ženske, ki kaj podobnega dajejo skozi ali pa so že dale.
Res je, zrela sem (pa čeprav še vedno BREZ ene gubice

Mislim, da si lahko samo čestitam

sej, vsaka čast, da se preživljaš od svojega 14. leta, ampak pomoje je bil point teh postov ta, da ne glede na to kako grozno ti je živeti s taščo, se nisi pripravljena nekaterim stvarem odpovedat in plačevati najemnine. imela bi manj denarja, ampak kaj je to v primerjavi z mirom v lastnem domu - če te tašča res tako zelo moti.
pomojem pa ni problem samo v tašči, ampak tudi v tvojem fantu - ali bi se bil pripravljen odseliti stran od svoje mamice? sta se o tem že pogovarjala?
mislim, da je edina rešitev v tem primeru ta, da se odselita...tašča se najbrž ne bo spremenila in se ji v bistvu tudi ni treba, saj ti živiš v njeni hiši??
pomojem pa ni problem samo v tašči, ampak tudi v tvojem fantu - ali bi se bil pripravljen odseliti stran od svoje mamice? sta se o tem že pogovarjala?
mislim, da je edina rešitev v tem primeru ta, da se odselita...tašča se najbrž ne bo spremenila in se ji v bistvu tudi ni treba, saj ti živiš v njeni hiši??
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
- Sramežljivka
~NIA~ napisal/-a:Če sta s fantom oba redno zaposlena res ne vidim razloga da nebi šla v najemniško stanovanje.. Če pa že zdej veš da fant noče od mamice stran pol pa res dvomim v vajino prihodnost
Verjetno je poanta res v tem - da se on ni pripravljen odrekati udobju, ki ga ima doma, pa naj bo mamica še tako sitna (itak njemu ne teži tok kot meni, jaz sem zanjo konkurentka, on pa center pozornosti in ljubezni iz obeh strani). Ker njemu ni tako hudo, je že vajen, da 'stara dva' skoz nekaj piskata in utrujata. Drugega kot nesvobode itak ne pozna, skoz en ušes mu gre not, skoz drugega ven, pa je hitro mimo. V primerjavi z udobjem doma je najemnina zanj veliko večja kazen - pri meni pa je ravno obratno.
V glavnem, hvala za vse besede in nasvete, čas bo pokazal svoje. Če stvari ne bodo bistveno drugačne po tem, ko bova imela lasten vhod, pol že vem, kaj mi je storiti.
Lep pozdrav vsem.
- Roberta R.
- Cosmopolitanka
- Roberta R.
- Cosmopolitanka
drugač pa s kreditom bi blo res ogromno odrekanja.. če je povprečna plača 800 €, dobiš stanovanje z najemnino 400 €, pol pa še hrana, telefon, elektrika, bencin, registracija avta,.. tko da more bit res težko, gledat na vsak evro kam ga vtakneš, pa al boš kupu ego jogurt, al pa tuševga, panten šampon, ali merkatorjev.. ko si pa enkrat navajen udobja, se je le temu res mal težko odrečt.. tko da popolnoma razumem zakaj bi rada kako popravla stanje, kot pa na hitro in sama odšla od tam..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
ena_bivsaporednica napisal/-a:V glavnem, hvala za vse besede in nasvete, čas bo pokazal svoje. Če stvari ne bodo bistveno drugačne po tem, ko bova imela lasten vhod, pol že vem, kaj mi je storiti.
Lep pozdrav vsem.
Držim pesti zate, da se bo situacija spremenila z lastnim vhodom. Sicer pa do takrat najbolje, da malo denarja daješ na stran. Za vsak slučaj!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...