Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

ena_bivsaporednica napisal/-a:Če pomislim na selitev: ni prijetno nazaj v najemniško stanovanje vsak mesec metat denar stran, saj sama verjetno ne bom mogla dobiti kredita. Najemnine sem zelo dolgo plačevala in vsak ki jih je in jih še, ve da je to res zaj**
Ampak ali sploh obstaja tretja možnost?

a ni boljše plačevat najemnino in živet mirno življenje?? :gruebel:
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

da..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 17:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MiSSiE_7
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MiSSiE_7 »

Pozdravljena!
Verjamem, da ti je težko, saj sem v podobni situaciji kot ti. Še sama ne vem kako naj se tega rešim in kaj bi ti svetovala, ker vem da so besede stokrat lažje, kot pa dejanja. Verjetno bo pri meni vse skupaj prinesel čas, saj sem študentka in si novega stanovanja s fantom ravno ne moreva privoščit, saj tudi od staršev ne dobim ravno podpore (niti denarne, kaj šele kaj drugega). Preden sem se preselila k njemu je bil odnos med nama s taščo res dober. Nisem pa si mislila kaj vse me bo čakalo in kaj vse bom doživela, ko je pokazala svoj pravi obraz. Tudi moj fant je bil-priznam-mamin sinček, in ko sem mu kaj povedala o njej mi sprva ni verjel, dokler se ni sam prepričal na lastne oči kakšna v resnici je. Tudi on jo je komaj spoznal po 26letih in to svojo mamo!!
Najboljše je, da ga postaviš pred dejstvo in mu poveš, da tako ne moreš več živeti. Navsezadnje ti ta ženska uničije zdravje in krha živce. Mogoče bo le uvidel, da njegova mamica ni taka kot se kaže da je.
Tudi sama več ne prenesem, da živim pod isto streho kot ona. Že samo da slišim njen glas, mi dvigne pritisk. Včasih se smilim sama sebi in se sprašujem, zakaj sem si izbrala ravno takšno življenje in zakaj živim tako, saj sem pa vendar vredna veliko boljšega. A po drugi strani ljubim svojega fanta in bom pač potrpela in počakala na ta dan, ko bova lahko zaživela pa svoje, kar bo pa še verjetno trajalo kar nekaj let. :(
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

^^
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 17:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

ena_bivsaporednica napisal/-a:Žal pa mogoče že tudi poznam odgovor: če bi svojega fanta postavila pred dejstvo, jaz ali njegovi, vedm za kaj bi se odločil... in mislim da to ne bi bila jaz.

Mislim da je to dovolj zgovorn podatek, ker verjetno imaš prav :? ... sama pri sebi presodi, ali je fant vreden vseh živcev, ki jih puščaš v tisti bajti. Tud jst sm tam nekje tvojih let in enako samostojna oz. cenim svojo svobodo bolj kot karkol drugega zato vem, da se ne bi nikoli mogla sprijaznit s takim šikaniranjem samo zato, ker se dec ne bi znal potegnit zame nasprot svojim staršem... sem pa potem raje sama kot s takšno mamino mazo. Po moje je res najbolje, da greš živet na svoje, pa naj potem ta fant hodi k tebi na "obiske", če bo hotu ostat s tabo... saj ni nujno da živita skupaj če pač ne gre.
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tinki »

Jah, z mojim bivšim sva šla narazen zaradi njegove ljube mamice... No, sedaj sem ji hvaležna, takrat pa bi jo najraje ubila... Ampak taka je bila fantova odločitev. Raje mamica kot punca. Prav, takšnega fanta ne potrebujem. Sedaj vem kaj vse sem pretrpela in, da čez to ne grem nikoli več. Je pa res, da sem trenutno v zvezi s fantom, ki nima mamice (umrla mu je pri 15ih letih) in je zato drugače. Seveda bi raje videla, da bi bila še živa - da ne bo katera kaj narobe razumela.
ena_bivsaporednica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ena_bivsaporednica »

Hey Baby napisal/-a:
1.
Recimo da če bi izbral tebe, bi se npr. ko bi se vidva skregala vrnil k mami (za kakšen dan, par uric, da se pritisk zniža), ona je pa očitno tok posesivna da bi ga še bl našuntala proti teb. Škoda ker ne moreš kredita najet, to bi bla res najbolsa stvar zate :? Kaj pa tvoji starši? Bi ti lahko vsaj mal finančno pomagal?

2. iPod si dej v ušesa da je ne boš slišala, vmes se pa spomni kej tazga, da jo boš tok zabila da se ne bo nikol pobrala. Ali pa vpraši če je mela tud ona tako taščo kot je sama. Če ne bo nič pomagal ji pošlji (anonimno) povabilo v kakšen psihiatrični center :D

Ja, zadeva je taka:
ko sva še živela sama zase je nekajkrat že odšel k mamici na "chill-out".
Drugo: tudi tašča je imela svojo taščo iz pekla in pred leti, ko je bila še civilizirana do mene (beri: ko je še nisem ogrožala z dejansko prisotnostjo) je tudi meni jadikovala, kako je trpela pod njo.. vsa poniževanja in zasemhovanja. Čudno, res. Bila sem prepriačana, da ženska, ki je samo doživela tak safr na svoji koži, tega ne bo šla delat svoji snahi.

@ Matjaž: hvala, mislim da bi bilo to res najbolje. Toda, kot ugotavljajo še drugi, lažje so besede kot dejanja. Jaz si iz meseca v mesec govorim da bom še malo potrpela, ampak resnica je taka, da sem vsak dan bolj razrvana in včasih komaj čakam, da kakšen dan prespim v tujih hotelih na službeni poti namesto doma, da si vsaj malo odpočijem.

Ker: tudi jaz sem vse bolj alergična že samo na njen glas in njeno celotno pojavo. Ah, kakorkol: ko boste imel svoje otroke in snahe (ali zete) plis ne jim grenit življenja - že tako je vsak dan treba reševat xy problemov, ne pa da se mentalno skoz ukvarjaš s še tako obsceno zadevo.
ena_bivsaporednica
Sramežljivka
Sramežljivka

ps. Moji starši so poglavje zase. Niti finančno niti kako drugače nisem dobila podpore od njiju, zato sem tud šla od doma že pri 18.h in se nalimala na prvega, ki me je malo bolj očaral. Naivna leta so mimo in ceno za neumnost sem plačala.
Toda denarno žal ni posebnega izhoda in ni bogatih tet in babic, ki bi pomagale: že vse življenje finančno stojim na svojih nogah. Sedaj dobim malenkost več kot neko povprečno slovesnko plačo, dovolj za srednje udobno življenje, premalo za resnejši nepremičninski podvig.
ena_bivsaporednica
Sramežljivka
Sramežljivka

Zvoncica napisal/-a:
Hm, zakaj pa ne seksata? Ker se tebi ne da, ali ker se njemu ne da?

Jaz dam pobudo, on pa se ne odziva več. Je pa treba vedet, da nimava svojega vhoda in da to verjetno vpliva na intimo. Prej sva seksala normalno, redno, itd.
Uporabniški avatar
Hey Baby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Hey Baby »

ena_bivsaporednica napisal/-a:Ja, zadeva je taka:
ko sva še živela sama zase je nekajkrat že odšel k mamici na "chill-out".
Drugo: tudi tašča je imela svojo taščo iz pekla in pred leti, ko je bila še civilizirana do mene (beri: ko je še nisem ogrožala z dejansko prisotnostjo) je tudi meni jadikovala, kako je trpela pod njo.. vsa poniževanja in zasemhovanja. Čudno, res. Bila sem prepriačana, da ženska, ki je samo doživela tak safr na svoji koži, tega ne bo šla delat svoji snahi.

ok, dej jo vpraši če se spomne kaj ti je govorila za njeno taščo in če se zaveda da je ona tud taka do tebe ter da se isto počutiš, ko se je sama počutila. To nekak posnem, magar z digitalcem, če lohka video snemaš, pa če te bo spet kej napadala, se potem pogovor s fantom in povej da si se hotla lepo v pogovort in povej kaj vse ti je rekla. Če ti ne bo vrjel, mu pokažeš tist k si posnela (samo ne mu dat video, ker je baje kaznivo če druzga snemaš ne da bi on vedel) in vidiš njegovo reakcijo. Če jo bo še zagovarju.. ajh potem je res najbolš zate da bežiš kar te nesejo noge. Žal ne vidim druge izbire pri tebi, una baba nej si pa kkšno drugo žrtev najde :evil:
Uporabniški avatar
awSome
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kraški svet

Neprebrana objava Napisal/-a awSome »

Jst pa mislim da si si naredila eno veliko škodo ko si se odpovedala svoji SVOBODI, s tem mislim tisto ko si napisala da si komej sedaj nekaj vredna ko si dobila delovno knjižico.
Mislim pa tudi, da se boš morala postaviti zase in svoji "ljubi" tašči pokazat meje, ja bodi malo zlobna, saj zanjo si že tako al tako... jaz bi naredila naslednje; ko te bo naslednjič spet kaj "matrala", ji lepo povej da si se odločila živet z njenim sinom in je glih slučajno naneslo tako da morš živet še z njo in če hočeta živet v sožitju naj te spoštuje kot enakopravnega člana te hiše in vama dovoli uživati svoje življenje.
No nekaj v tem stilu pač da jo postaviš na svoje mesto.... Upam, da boš rešila tale problem, ker ti verjamem da zna bit ful hudo!

Srečno!
emmeline
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a emmeline »

Nikoli se ne smemo podrejati drugim, in to kar si ti naredila s tvjo službo je ravno to.Kaj bi bilo če bi popravljali vse kar druge špika oz. moti.Toliko jih je motila tvoja izobrazba,morala bi jim reči da to je tvoje življenje in da boš ti odločala o tem kaj boš počela,ne pa da si takoj jih šla ubogat samo za ene par dni mira.In kaj si zdaj dosegla?Ne moreš iti na svoje.
Oprosti za trde besede ampak ob branju tvojega posta sem se mal preveč razkurila(ne vzet vse prevč resno).
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

Groza :eek:
Pa si se s taščo že kdaj pogovorila, zakaj je taka do tebe, zakaj tebi in njenemu sinu greni življenje?
približno te razumem kakšni starši so.. po opisu, isti kot moji stari starši.. ki me že leta, leta nadzirajo in se ne zavedajo da se stil življenja spreminja.. (fanta imam 8 mesecev in sem se zadnjič morala z njima pogovarjati o poroki :roll: kar ti pove, da bosta z vajinimi otroki (če jih načrtujeta) počela isto) in tudi one2 kontrolirata stvari tako da vsem po vrsti vzbujata slabo vest..
imaš pa v bistvu res samo 2 izbiri: ali pustiš tašči da doseže svoje in spakiraš.. ampak sta s fantom že skupaj pač investirala v to stanovanje, tut praviš da ti najemnina ni po godu.. ali pa ostaneš in se pač "spopadeš" z taščo.. ona ti vzbuja slabo vest, stori ti njej isto, najdi njeno šibko točko.. uglavnem moraš ji pokazat, da ti ne pride do živega kar počne.. sčasoma se mi zdi da se naveličajo.. za mojo mami imajo za rečt samo še "ah.. ona je pač taka"(na slab način.. nista je sprejela nikoli, niti po 20 letih zakona) - z njo sta namreč tašča in tast počela isto.. pa niso niti živeli skupaj.. tko da neko nadzorovanje boš vsekakor čutila z njune strani, tudi če bosta živela po svoje.. bo tega manj, ampak vsekakor se boš s tem morala spopast.. ali pa pač pustiti fanta za sabo (kar je pa kot povedano lahko reči, težje izvesti)
uglavnem res težka, težka situacija..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
me,myself&I
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a me,myself&I »

Hey Baby napisal/-a:ok, dej jo vpraši če se spomne kaj ti je govorila za njeno taščo in če se zaveda da je ona tud taka do tebe ter da se isto počutiš, ko se je sama počutila. To nekak posnem, magar z digitalcem, če lohka video snemaš, pa če te bo spet kej napadala, se potem pogovor s fantom in povej da si se hotla lepo v pogovort in povej kaj vse ti je rekla. Če ti ne bo vrjel, mu pokažeš tist k si posnela (samo ne mu dat video, ker je baje kaznivo če druzga snemaš ne da bi on vedel) in vidiš njegovo reakcijo. Če jo bo še zagovarju.. ajh potem je res najbolš zate da bežiš kar te nesejo noge. Žal ne vidim druge izbire pri tebi, una baba nej si pa kkšno drugo žrtev najde :evil:
A si se kdaj vsedla z njo in se pogovorila? Vem, da zveni bedno, da bi jo verjetno vsakič, ko jo vidiš, najraje mahnila, ampak... Dlje časa kot odlašaš, težje bo to izvest. Poskušaj se vsest in se pogovorit z njo. Lepo, mirno. Povej ji, kako se počutiš... Kaj pa lahko izgubiš? In ja, kot je rekla Hey Baby, posnami to. Samo ne se razburjat. Probaj ji povedat, da maš njenega sina rada, da bi rada, da se vidve razumeta ipd. Da se morate vsi prilagajati, zdaj ko skupaj živite, a da drugače ni šlo. Sej verjetno je privolila v to, da bosta pri njih?
Če pogovor ne deluje, govori s fantom (in mu pokaži posnetek). Ne ga napadat, samo povej mu, da tako ne gre več. A si resnično želiš biti z nekom, ki mu ne boš najpomembnejša oseba?
Srečno.
maru
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maru »

Si v precej nezavidljivi situaciji, ki pa ima najbrž samo en izhod.
Tudi moja zelo dobra prijateljica ima podobno težavo in vedno me opozarja, naj se nikar ne preselim k fantovim staršem, vendar pa ima v nasprotju s tabo podporo moža. Tudi on se dolgo ni hotel vmešavati in vsi njeni pogovori s taščo niso pripeljali do želenega zaključka. Na njeno srečo pa je mož "spregledal" in posredoval v ključnem trenutku, prijateljica je namreč noseča. Svoji mami je zagrozil, da se bosta odselila in da že gledata stanovanja, od takrat imata mir.

V tvojem primeru najbrž ne bo izboljšanja, dokler ne bo posredoval fant. V nasprotnem primeru morda res bolje, da greš spet na svoje in uživaš v svobodi. Pa vso srečo!
Čudovito je bilo, da so odkrili Ameriko, še bolj čudovito bi bilo, da bi jo zgrešili.
Odgovori