prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Racman napisal/-a:@ jemina, ne moreš primerjati avte s čiki, ker je z njih dosti več koristi....

Če smo pa že pri tem. Veliko manj jih umre od cigaret kot zaradi avtomobilov
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
arnela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arnela »

[/quote]

Če smo pa že pri tem. Veliko manj jih umre od cigaret kot zaradi avtomobilov[/quote]

Jemina žal se ne morem strinjat s tabo. Glede na to da je kajenje dejavnik tveganja pri marsikateri bolezni in ima veliki vpliv na razvoj oz. proces bolezni in sicer: Kajenje je skoraj edini razlog za nastanek kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB).
Cigaretni dim vsebuje številne rakotvorne snovi. Od desetih bolnikov s pljučnim rakom jih je v povprečju devet kadilcev.
Pri kadilcih so pogostejše bolezni srca in ožilja, ki so na splošno največji ubijalec v sodobnem svetu.
Kajenje pospešuje nastajanje ateroskleroze in s tem povezanih bolezni. Kadilci so bolj nagnjeni k okužbam.
Za četrtino vseh ran na želodcu je krivo kajenje....
Mislim, da je jasno kje je več žrtev....
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

arnela napisal/-a:

Če smo pa že pri tem. Veliko manj jih umre od cigaret kot zaradi avtomobilov[/quote]

Jemina žal se ne morem strinjat s tabo. Glede na to da je kajenje dejavnik tveganja pri marsikateri bolezni in ima veliki vpliv na razvoj oz. proces bolezni in sicer: Kajenje je skoraj edini razlog za nastanek kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB).
Cigaretni dim vsebuje številne rakotvorne snovi. Od desetih bolnikov s pljučnim rakom jih je v povprečju devet kadilcev.
Pri kadilcih so pogostejše bolezni srca in ožilja, ki so na splošno največji ubijalec v sodobnem svetu.
Kajenje pospešuje nastajanje ateroskleroze in s tem povezanih bolezni. Kadilci so bolj nagnjeni k okužbam.
Mislim, da je jasno kje je več žrtev....[/quote]

jaz pa mislim, da jih v nesrečah več umre kot od dima cigaret... samo povem svoje mnenje nočem se nič kregat... peace
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

jemina napisal/-a:Če smo pa že pri tem. Veliko manj jih umre od cigaret kot zaradi avtomobilov

To sicer najbrz ni cist res, je pa definitivno bolj instantno. In na cestah umre prevec ljudi - pa tocno se ve, koliko. Zaradi cigaretnega dima so pa podatki malce cudni in ne ravno enaki. Malo slovenskih strani; se hujse razlike se pojavijo, ce gledamo angleske spletne strani.
http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3089053
V Sloveniji za posledicami rabe tobaka letno umre skoraj 3000 ljudi

http://www.finance.si/171793
V EU vsako leto za posledicami pasivnega kajenja umre več kot 79 tisoč ljudi,

http://www.mojasoseska.si/node/750
na delovnem mestu v EU umre okoli 7.000 ljudi na leto

http://www.zdrava.si/stop-kajenju-a-89.php
Zaradi uživanja tobaka umre letno več kot milijon ljudi (1,2 milijona), kar predstavlja 14 odstotkov vseh smrti.

http://drenovka.blog.siol.net/2007/05/27/kadilci-pozor/
za pljučnim rakom v Sloveniji letno umre 900 - 1000 ljudi, ki so kadili, če pa ne bi, bi jih umrlo 720, kronično obstruktivne bolezni ( sem sodijo astma, pljučnica itd, in drugo npr. vnetja sečnega mehurja, levkemije…. V Evropi letno umre zaradi aktivnega kajenja 2800 ljudi, zaradi pasivnega kajenja pa 300 letno
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

arnela napisal/-a:

Mislim, da je jasno kje je več žrtev....[/quote]

in če gremo z drugega zornega kota pogledat....ko si star umreš, neglede kako, umreš.v prometnih nesrečah umre pa več mladih oseb in neglede na to da je številka manjša je bolj tragična in bolj absurdna ravno zaradi tega, ker nekateri pač ne znajo razločit kaj pomeni cesta, varnost in ne vedo kako se pravilno na cesti obnaša.In neglede na vse rake imaš več možnosti, da te bo povozil avto, da se bo bedak ki ne zna s plina stopt zabil čelno ti v avto, kot pa da boš umrla za rakom na pljučih zaradi pasivnega kajenja.
sicer sem pa enkrat brala, v reviji (mislm da Zdravje), da ne morejo točno vedet od kje si dobil ti raka na pljučih ker vpliva preveč dejavnikov na razvoj te bolezni.obstajajo rcimo kadilci za katere so prepričani, da kajenje zraven njihovega raka ni imelo prstov zraven :wink: skratka okvirni podatki so, točnih pa ni, ker jih ne morejo dokazat.in sej verjetno veste, kako je pri zannosti, najprej je postavljena hipoteza in v teh primerih je vse skupaj hipoteza, dejstva še niso dokazana do potankosti.

sklicevat se na neke rake na pjučih zaradi pasivnega kajenja je krneki, medtem ko pa vsak vikend veselo svinjate jetra z alkoholom in medtem ko radi papcate čokoladice in mastno hrano, pa pritiskate na gas, fafate med vožnjo fantu, se vozite po cesti namesto po kolesarksi stezi....dandanes že zrak ki ga dihate povzroča raka, kaj šele da kaj pojeste.tko da prosim, ne govort nekih bedarij, da boste pa zdej vsi ki ste šli parkrat v zakajen lokal na kafe pomrl zarad raka na pljučih!veste, lahko zjutrej padete po štengah, pa vas ni več :wink:

KVA JE S TEMI FAKING ČRKAMI :roll:
Uporabniški avatar
Racman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Racman »

Ma daj, zakaj enostavno ne morete sprejeti tega zakona in it naprej? Pismo, a ste res tako obsedeni s temi čiki, da niti minute ne morete zdržati brez?!

Pa mimogrede, zaradi mene lahko tudi ukinejo avte... mi vsaj ne bo treba poslušat neprestanega trobljenja na poti na faks. Samo potem se bote spet enaki zgražali, da pa vlaki in ostala javna prevozna sredstva delajo enako škodo okolju............ :roll:
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

no, da še jst napišem svoj komentar:

Vsi po vrsti PRETIRAVATE! In kadilci in nekadilci.

Kadilci: "ne morem v miru skaditi čika" - lepo doma spij kavo pa v miru skadi čik ali pa pejt v lokal in, ker verjetno nisi babica z bloečinami v nogi, pojdi ven, ko ti zapaše in ga skadi (kot v šolah med odmorom). Res je, da ni isto, ampak zakon je sprejet, jebat ga. Meni osebno se ne zdi noben problem, ko sem z družbo v kafiču vsake toliko iti pred vrata in skadit čik

Nekadilci: Res je, da se cunje ne smrdijo po dimu ampak s svojimi izjavami "škoduješ mojemu zdravju". No,l dejte še nalimat statistiko, koliko jih je umrlo od pasivnega kajenja. Pretiravate s stereotipiziranjem kadilca in pretiravate v marsićemu drugemu.

To je moje skromno mnenje
:D
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Racman napisal/-a:Ma daj, zakaj enostavno ne morete sprejeti tega zakona in it naprej? Pismo, a ste res tako obsedeni s temi čiki, da niti minute ne morete zdržati brez?!

Tammy_de napisal/-a:ne morem v miru skaditi čika" - lepo doma spij kavo pa v miru skadi čik ali pa pejt v lokal in, ker verjetno nisi babica z bloečinami v nogi, pojdi ven, ko ti zapaše in ga skadi (kot v šolah med odmorom). Res je, da ni isto, ampak zakon je sprejet, jebat ga. Meni osebno se ne zdi noben problem, ko sem z družbo v kafiču vsake toliko iti pred vrata in skadit čik

in kje je vaš problem, če kakšen od nas ne more ali noče ali karkoli zdržat brez čika? :nixweiss: to je pač naš problem in če nas moti nas pač moti, če sm pa zarad tega sitna, pa tud prav :)
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Racman napisal/-a:Ma daj, zakaj enostavno ne morete sprejeti tega zakona in it naprej? Pismo, a ste res tako obsedeni s temi čiki, da niti minute ne morete zdržati brez?!

Pa mimogrede, zaradi mene lahko tudi ukinejo avte... mi vsaj ne bo treba poslušat neprestanega trobljenja na poti na faks. Samo potem se bote spet enaki zgražali, da pa vlaki in ostala javna prevozna sredstva delajo enako škodo okolju............ :roll:

Pa dj Racman a se ti enostavno ne moreš sprijaznit, da se ti vsi že smejijo? :roll:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
arnela
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a arnela »

Tistim kadilcem, ki je full kriza za cigarete pa lahko vzamete champix al ka je že :):):):):)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

zarad mene če tud pri nas to ukinejo :D
je pa zanimivo, na kako nizek nivo se nekateri spuščajo. :)
Uporabniški avatar
Racman
Sramežljivka
Sramežljivka

jemina napisal/-a:Pa dj Racman a se ti enostavno ne moreš sprijaznit, da se ti vsi že smejijo? :roll:

Nism vam js kriv, če ne razumete sarkazma... :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

potem je pa vsak izgovor dober, a ne :D v tvojih postih, ni videt sarkazma :wink:
Uporabniški avatar
Racman
Sramežljivka
Sramežljivka

*purple* napisal/-a:potem je pa vsak izgovor dober, a ne :D v tvojih postih, ni videt sarkazma :wink:

Veš kaj je tle fora pri vas. Ko je sprejet nek zakon, se takoj zgovarjate na nekaj kar je še slabše od tega, kar je bilo prepovedano. Če mislite, da bote s takimi komentarji dosegli to, da se bo zakon razveljavil, se močno motite. :wink:

Za primer vam lahko dam Kebrov zakon. Ko je bil ta sprejet, ste se vsi zgražali, kako kajenje bolj škoduje zdravju kot pa alkohol, in oh in sploh. Zdaj ko je sprejet ta zakon o kajenju, pa spet vsi govorite, kako alkohol še bolj škodi zdravju in kako bi to tudi moralo biti prepovedano, če so že prepovedali kajenje v notranjih prostorih. Če se boste zgražali tako naprej, se bo čez par let mogoče to res zgodilo, a takrat boste spet navajali, kako so čiki škodljivejši....... :wink: Že cel cajt vam skušam to dopovedat..
Zaklenjeno