prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

men je pa metro všeč in ne popisujejo nobenih tablic :wink:
kako bo s kafiči bomo pa še vidl. :)
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Frenkie »

Kar se tiče tistega o upadu prometa: upad prometa se je mogoče res zgodil, ampak ta je tako ali tako minimalen, saj ga pokrije prihranek na drugih področjih. Po drugi strani pa se mi zdi malce nesmiselno, da so začeli z analizo upada že tako zgodaj... zakon se je komajda začel, oni pa že vlečejo na dan neke analize o upadu prometa. Heeh? Delat statistiko tako hitro je malce neracionalno dejanje. Zime sploh še ni, kadilci lepo kadijo na terasah, ljudje hodijo na dopuste, mladina še naprej žura itd. Statistiko upada naj delajo eno leto po uveljavitvi zakona, saj bo šele takrat statistika merodajna.

Za realno sliko je potrebno počakati ko bo res pritisnil mraz. In kot sem že omenila, je za ugotavljanje dejanskega upada potrebno malo daljše obdobje.

Res da je zakon malce restriktiven in bi bil lahko malo boljše zamišljen. Vendar imajo marsikatere druge države še bolj strog protikadilski zakon, npr. da se ne sme kaditi niti pred vhodom v lokal, da ti ni potrebno stopiti skozi dimno zaveso, ko vstopaš.

Kar se še tiče tistega da so lokali prazni. Jst začuda še vedno zahajam v popolnoma nabite lokale... In ne, lokali ne bodo propadli zaradi protikadilskega zakona (sem pa tja se bo le našel kakšen kjer mu bo promet malce upadel, pa še to velja za tiste lokale ki itak niso bili pretirano obiskani). Lokali imajo svoj namen (pijača, hrana, druženje, žuranje...). In če ima lokal neko vizijo kako bo potekal ni nobene nevarnosti da bo upadel. Ko pa poslušam nekateri folk se mi zdi, da so pred tem zakonom bili ti lokali nič drugega kot kadilnice :roll: Jasno da bo tak lokal, kjer se nič drugega ni dogajalo, kot samo kadilo, preprosto propadel. Lokal mora imeti svojo dejavnost, in če se je drži, potem ni logike da bi propadel, edino seveda, če je bila to samo kadilnica (in nič drugega)!
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

kr.ena napisal/-a:Kajenje nas omejuje? Vsekakor nas je manj omejevalo, dokler niso sprejeli zakona.

No, kot bivša kadilka vem, kako se počuti človek, ko si zaželi cigarete. In kako razmišlja o tem gor in dol in kdaj bo čas za to (npr. med predavanji in tko). In zaradi tega sem pač nehala kadit, ker se mi zdi, da lahko svoj čas kvalititneje porabim, tudi v svoji lastni glavi. Vsak kadilec je omejen s tem, kdaj in kako bo prižgal naslednji čik. Al pa pride v bolj stresen moment in takrat je edina stvar, ki kadilcu pomaga (vsaj misli tako), da si vzame 5 min zase in si enega priže. Tudi delovna storilnost je manjša, ampak tega ne bi preveč posploševala, ker je dejstvo da tut nekadilci zabušavajo. Ampak ni pa tako, da kar izginejo za 15 min z delovnega mesta, kjer pač imajo možnost.

Fizično pa itak vemo, kako kajenje omejuje. S tem zakonom na določenih javnih površinah, pa tudi zmanjšuje pljučni volumen itd itd...

Če si pa ti tok kul, da te kajenje ne omejuje, svaka ti čast res. Ampak bi šla skoraj stavit, da si se vsaj v kakšni zgornji vrstici našla.

Kar se pa egoističnih mladih tiče: me na žalost ne poznaš, da bi me lahko na tak način obsodila. Če ti pa kaj pomaga, mi je pa žal tudi zate, ker enostavno ne vidiš stvari z večih zornih kotov. :D Važno je, da si ti kul, ker kadiš in je to del tebe. In ti daje saaaame pozitivne stvari. :runterdrueck:
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

*purple* napisal/-a:men je pa metro všeč in ne popisujejo nobenih tablic :wink:
kako bo s kafiči bomo pa še vidl. :)

popisujejo, popisujejo, sam da so v civilu in se ne pripeljejo z lučkami pa s kiblo :)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

to maš ti prvovrstne informacije s strani tvojga brata a ne :) potem pa naj ti še povem, da tarad mene si lahko cel avto zrišejo pa poslikajo, jaz in moja družba, nimamo kaj skrivat, tko da me kej tazga res ne ovira če grem na kavico :)

Kika, nevem iz kterga razloga bi nas omejevalo/oviralo, če med predavanji poštudiram na to kako bi šla na cigaret. :nixweiss: Poleg tega pa če grem med pavzo na šihtu/med predavanji na cigaret, tud nevem kako bi lahko porabila teh (nevem kaj si ti 15 minut sicer delala ko si kadila) 7 minut ko jih potrebujem za en čik skadit.tudi če nebi kadila bi šla dol, ker se mi pač ne da v luft gledat, pa rajš zunej kšno rečem s kom. :) Na šihtu, pa kukr dajo pravila.Če dopustijo čik pavze še toliko bolje, in tega nism kriva jaz.Tudi nekadilec gre lahko takrat ko mu zapaše (ne skos seveda, kot tudi mi ne skos) ven na luft, zakaj pa ne?no in četudi grem med šihtom na dva/tri čike, mam še vedno vse pošlihtan za tist kar sem plačana :) ne vidim nobene ovire, zakaj ne, če to delodajalec dopušča.

pljučni volumen zmanjšujejo tudi izpušni plini, pa vendar vem kaj boš rekla, naj odpremo novo temo in tam debatiramo o tem.dejstvo je, da ni samo kajenje nezdravo in četudi nočeš na zemlji, nezdravo živiš v katerokoli smer obrneš.tudi kremce niso zdrave, pa alwajs vložki, tamponi, alkohol, sladkarije, zrezki...

in ja, ker kadimo smo kul :lach: to je edini razlog, zaradi katerega kadimo. :lach:
sicer pa ti nimamo kej pojasnjevat, ker to je samo naša izbira.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Kika napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Kajenje nas omejuje? Vsekakor nas je manj omejevalo, dokler niso sprejeli zakona.

No, kot bivša kadilka vem, kako se počuti človek, ko si zaželi cigarete. In kako razmišlja o tem gor in dol in kdaj bo čas za to (npr. med predavanji in tko). In zaradi tega sem pač nehala kadit, ker se mi zdi, da lahko svoj čas kvalititneje porabim, tudi v svoji lastni glavi. Vsak kadilec je omejen s tem, kdaj in kako bo prižgal naslednji čik. Al pa pride v bolj stresen moment in takrat je edina stvar, ki kadilcu pomaga (vsaj misli tako), da si vzame 5 min zase in si enega priže. Tudi delovna storilnost je manjša, ampak tega ne bi preveč posploševala, ker je dejstvo da tut nekadilci zabušavajo. Ampak ni pa tako, da kar izginejo za 15 min z delovnega mesta, kjer pač imajo možnost.

Fizično pa itak vemo, kako kajenje omejuje. S tem zakonom na določenih javnih površinah, pa tudi zmanjšuje pljučni volumen itd itd...

Če si pa ti tok kul, da te kajenje ne omejuje, svaka ti čast res. Ampak bi šla skoraj stavit, da si se vsaj v kakšni zgornji vrstici našla.

Mene osebno ne omejuje. Imam zelo prožen delavnik, delam v 45 minutnih sklopih in vsakih par ur si naredim pavzo (ne znotraj tistih 45 minut - torej se meni kajenje ne šteje v delovni čas)

Kika napisal/-a:Kar se pa egoističnih mladih tiče: me na žalost ne poznaš, da bi me lahko na tak način obsodila. Če ti pa kaj pomaga, mi je pa žal tudi zate, ker enostavno ne vidiš stvari z večih zornih kotov.

Če bi dobro prebrala
kr.ena napisal/-a:Zakaj te pa skrbi? Pa ne da niso dandanašnji mladi vedno bolj egoistični in jih celo skrbi, da se bo sočlovek prehladil?
, bi videla, da ne pravim, da si egoistična. Ravno nasprotno. Res pa je bilo mišljeno ironično. Ker se meni taka skrb, da se bo nekdo prehladil, zdi vtikovanje v stvari, ki me nič ne brigajo.

Kika napisal/-a: Važno je, da si ti kul, ker kadiš in je to del tebe. In ti daje saaaame pozitivne stvari. :runterdrueck:

Vsekakor sem zelo kul. Ne zato, ker kadim, ampak ker je meni podatek, ali nekdo kadi ali ne, nebistven za stopnjo njegove skuliranosti. :D

Vedno znova sem šokirana nad osnovnim bontonom ljudi (ne mislim tule tebe, ampak tiste, ki jih srečujem v živo), ki se jim zdi normalno, da mi dobesedno zatežijo s tem "kako to, da kadite". Halo? To je tako, kot če bi jaz vprašala bežno znanko ali šefico "zakaj se ne ločite od nasilnega moža?" ali "se vam ne zdi, da ste malo predebeli, kako kaj vaš holesterol".
Ampak očitno pri kajenju vsa pravila lepega vedenja ne veljajo. (podobno velja tudi za vitke ženske, ki jim folk teži, zakaj so tako suhe in ženske mojih let, ki jim popolni tujci začnejo razlagat o materinskem nagonu in da vsekakor moram imeti čimprej otroka. redkokdaj pa kdo v obraz reče ženski, da je predebela ali zakaj za vraga ima 8 otrok, če jih pa ne more preživljat. To samo tako mimogrede ...)

Kadim samo tam, kjer ni prepovedano. Ker sem lojalna državljanka in spoštujem zakone. Imam pa kot državljanka pravico povedat, da se s kakim zakonom ne strinjam. Tudi z zakonom o dohodnini se ne strinjam, ampak pač plačujem, kar je treba. Edino kar lahko naredim je, da volim stranko, ki bi sprejemala zakone, s katerimi bi se bolj strinjala.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Puprle, obstaja ZS, če te kej o moj bratcu zanima, jz ti sam povem kak podn od folka tja zahaja (pa ne mislm zdj vašo družbo ampak večje ribe.

A veš da maš zdj že monologe zakaj ti kadiš... Sj ti noben ne brani :wink: ti maš zarad tega polnejše življenje in se boljše počutiš...važno je sam da sedaj škodiš le sebi, natakarjem in nekadilcem pa ne :wink: . Jz sm srečen, ker je tako, kaj pa ti delaš glede sebe je pa tvoja stvar :wink: Glede avtomobilov pa so tudi predpisi, zapiranje mestnega središča, katalizatorji, v prihodnosti hud davek na število avtomobilov. Se strinjam, da je folk tolk len da ne more je 300m peš, je čist isto.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sedaj res lahko škodim le sebi s kajenjem in pač tistemu ki zraven mene sedi, vendar četudi bi bli prostori v lokalu ločeni, nebi škodila nobenemu :)
predpisi so glede avtomobilov, ampak nemalo ljudi osbtaja, ki jih ne upoštevajo.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Zdj če bi bli ločeni - potem bi to mogli dobro uredit, ne tako kot do sedaj, ko je del za kadilce, potem je pa tm na stebru nalepka pa je za nekadilce. Neumnost. Nej uredijo ornk, pol se bom pa tut jz 100% strinju.

Sicer pa bolj kot v kafičih podpiram to, da je v prepovedano v nočnih klubih---ke greš densat, dihaš zrak, si prepoten - in na vse to ne paše še dim.

Mi je pa zanimiv da pri nas še zunaj pred faksom ne smejo kadit- ker morejo it čist tja do meje parcele - zagrožena kazen je 33000 evrov, ki jih bodo izterjali. lol Ampak pri enm asistentu se trava še vedno na hodnik voha pod vrati :)
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

33000 evru? Čak zakaj so pa men rekl d je 33 :D :eek: ups no to je pa mal razlike.
Drgač pa eni zaposleni še zmer kadijo pred vrati (da o tem kolk jih kadi u pisarnah sploh ne bi :rofl: )
Je pa mal bedno lih za primer kakega dežja, da te tam spodijo spod une strehce, če se pa spod pred Netom pa Šumijem lahk kadi, pa je to lihtok okolica FDVja
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Ne, šumi pa net je v privatni lasti.
Je kr 33000 evrov. Tok dobi kazn faks, pol ga pa od tebe sterja. Kako je pa druga.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Aha no pol pa kul :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, js sm se zanč prou nasmejala, k sm opazla tole prepoved na vratih :D ... Nč več čikca minuto pred izpitom (mišlen za kolege, js ne kadim).

Sva se pa s kolegico pred izpitom jesen use vesele, da je frej, usedle u Ameriko, naročile, dobile, pol pa šele spomnle, da se ne sme kadit :P .

Čis iz ferbca, Metron, od kje naprej je pa dovolen (glede na to, da spodi je pousod)?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Mogoče je na unm "dovozu" že dovoljen, nekak naprej od rožic, tm sm jih vidu pušit...ja je hudo smešn
ta-mala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ta-mala »

Natakarce so zdj res use vesele k ne vdihavajo dima pa ne delajo več v zakajenih prostorih a ne...
Zakaj pa pol VSE natakarce v mojem kraju jamrajo da je to en k**** k morjo letat not pa vn iz lokala da postrežejo stranke, in so skor skos prehlajene? Kostrežejo notr jim je fino toplo, ko pridejo vn jih pa zebe. Pa ne mi zdj rečt da naj se oblečejo ko grejo vn, ker so oblečene skos, ker itak večino časa strežejo zunaj. Pač so lokali kamor zahajam notr zdj več al manj prazni.
Zaklenjeno