Ljubezen s pripadnikom druge nacionalnosti
-
- Sramežljivka
- Kraj: lj
jemina napisal/-a:Fajn za vas, ki vas to ne moti. Mene moti že tisti značilen bosanski fris in se nikoli ne bi mogla zaljubit v enega Bosanca. Verjetno tudi zato, ker sem imela zelo slabe izkušnje z osebki moškega spola iz Bosne, pa tudi to, kar vidim recimo po csti, na avtobusu se mi zdi tko primitivno.
Jaz pa kr dam prov Jemini! Pa tut res je, da tipa čefurja skor da ne morš falit. Imajo res značilne poteze in tut način oblačenja (bosanski imidž, pa to). Ej, sej prot unim, k se normalno obnašajo, nimam nič. Sam dobr, pač eni Slovenci smo pač res mal nestrpni

lp
sori, ampak to se mi zdi pa čisti bulšit. niti kaplja balkanske (s tem mislim južno od slovenske) krvi se mi ne pretaka po žilah, pa narodne zavesti in ponosa imam v izobilju, ampak nimam pa nič proti nikomur.
narodna zavednost se ne enači z nestrpnostjo do drugih. druga stvar je pa nacionalizem, ki ima verjetno korenine v občutku ogroženosti in slabi samopodobi. ampak to pa ni nacionalni ponos, ki je po mojem mnenju popolnoma pozitivna zadeva.
štekaš? samo zato, ker si ti ponosna slovenka, še ni nujno v nič dajat tistih, ki to niso.
narodna zavednost se ne enači z nestrpnostjo do drugih. druga stvar je pa nacionalizem, ki ima verjetno korenine v občutku ogroženosti in slabi samopodobi. ampak to pa ni nacionalni ponos, ki je po mojem mnenju popolnoma pozitivna zadeva.
štekaš? samo zato, ker si ti ponosna slovenka, še ni nujno v nič dajat tistih, ki to niso.
-
- Sramežljivka
- Kraj: lj
sej problem pr "čefurjih" je dostkat tut ta, da so to čistokrvni slovenci, ki jim je ime Janez, Tone al pa kej podobnega, prevzel so pa ta stil, da bi bli sprejeti al kaj jst vem že zakaj. V glavnem to je bolj obnašanje, kot pa dejstvo, da je človek neke narodnosti. Pejte na balkan pa ne boste vidl "čefurjev" okol hodt, je to nekak bolj pojav pri nas. Zgorej omenjeni osebki grejo tut men zlo na živce, prot balkancem pa nimam čisto nič, še več, zdijo se mi čist fajn ljudje, večkrat sem v Beogradu in tako vzdušje, kot je tam v zraku (sproščenost, strpnost, prijaznost) ga ne doživiš kr tko. Dosti bolje od slovencev
lp

lp
Tista, ki je napisala, če me nabijanje druge muske ne moti. Ne me ne, ker je ne slišim, ker vsak, ki nabija musko, nabija to čefurko. Jz osebno nimam nič priti Bosancem, ki se normalno obnašajo. In ravno toliko kot priti Bosancem imam tudi proti slovencem, ki se neke Bosance grejo. In taki ljudje mni pač niso blizu in si ne predstavljam, da bi si delila posteljo z enim izmed njih.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
-
- Debatorica
GoldenSoul napisal/-a:jemina napisal/-a:Fajn za vas, ki vas to ne moti. Mene moti že tisti značilen bosanski fris in se nikoli ne bi mogla zaljubit v enega Bosanca. Verjetno tudi zato, ker sem imela zelo slabe izkušnje z osebki moškega spola iz Bosne, pa tudi to, kar vidim recimo po csti, na avtobusu se mi zdi tko primitivno.
Jaz pa kr dam prov Jemini! Pa tut res je, da tipa čefurja skor da ne morš falit. Imajo res značilne poteze in tut način oblačenja (bosanski imidž, pa to). Ej, sej prot unim, k se normalno obnašajo, nimam nič. Sam dobr, pač eni Slovenci smo pač res mal nestrpni. Jebat ga. Verjetno to izvira iz kakšne slabe izkušne iz preteklosti in je to pač obrambni mehanizem....Midva s fantom sva oba čista Slovenca in obe najini familji so vsi ful zavedno Slovenci in posledično nek "odpor" do južnih sosedov izvira iz vzgoje...
lp
Hehe, sj loh vsen misliš s svojo glavo če maš že to nesrečo d maš starše k so te vzgajal na zaplankan način (ne zameri, vem da sm nesramn, sam vsen).
Se pa strinjam glede "čefurskega obnašanja" - tega na jugu ne najdeš.
-
- Debatorica
- Kraj: ljubljana
jst tud nimam nič proti tistim, ki se normaln obnašajo. v službi kjer delam se s takimi čist lepo zastopim. ne prenesem pa take, ki se derejo da vzbujajo pozornost, ki prov poudarjajo tisti č pa l, al kaj že.
je res da čefurskega obnašanja na jugu ne najdeš je to res prov pojav pri nas. se mi zdi da tud tako nesramnega obnašanja na jugu ne najdeš (mislim to, da jim nič ne smeš rečt oz. da so zlo nesramni do vsakogar, npr na busih, vlakih).
vsi pravijo da so srbi, bosanci ful prijazni ko si dol, da so res ful gostoljubni itd. in men ni jasno zakaj teh dobrih lastnosti niso mogl sm prinest.
je res da čefurskega obnašanja na jugu ne najdeš je to res prov pojav pri nas. se mi zdi da tud tako nesramnega obnašanja na jugu ne najdeš (mislim to, da jim nič ne smeš rečt oz. da so zlo nesramni do vsakogar, npr na busih, vlakih).
vsi pravijo da so srbi, bosanci ful prijazni ko si dol, da so res ful gostoljubni itd. in men ni jasno zakaj teh dobrih lastnosti niso mogl sm prinest.
sam zaradi tega ne rabiš žalit vseh, ki s(m)o z juga, ker usi nismo taki. (razn če poznaš use, kar ti pa nebi vrjela)
problem teh "čefurjev" pa je, da je večina še u puberteti (14-19,20 let) in mislijo da so neki, k se tko obnašajo in potem jih vsi (tudi "ne čefurji") oponašajo, ker mislijo, da bojo s tem bolj "pomembni" -wrong
problem teh "čefurjev" pa je, da je večina še u puberteti (14-19,20 let) in mislijo da so neki, k se tko obnašajo in potem jih vsi (tudi "ne čefurji") oponašajo, ker mislijo, da bojo s tem bolj "pomembni" -wrong
-
- Debatorica
*pikiča* napisal/-a:
pa problem je, če si loh drznem bit socialn rasist, da so večinoma podn od folka tut v družinah ... maš polno zdravnikov z juga v kliničnm centru pa njihovi sinčki se prav gotov tko ne obnašajo..
seveda Okrogla, zarečenega kruha se največ popapca
se mi pa neumno zdi, da neki izbiraš.Nevem, st sm mela makedonca za fanta, pa je z mano delal lepš kot katerikoli fant-slovenec s kolegicami. Sicer zveza ni trajala, ker pač z moje strani nekak i blo neke ljubezni in sploh ni šlo, vseeno pa lahko rečem, da je bil tip čist uredu.
poleg tega tud poznam srbe/bosanec, ki so res uredu fantje.pa seveda tudi take, katere bi najraj čez okn zabrisala.ampak isto je pri slovencih.
kar se dogaja pa pri nas, glede teh čefurjev, pa je to samo nek modni trend očitno in poneumlja ljudi.oni pač mislijo, da če dajo šuškasto Nike iz bosanske fabrike, trenirko nase in zlatni lanac in če naglas naglašujejo in poudarjajo črko L, da so največji frajerji
to je pač subkultura, kot npr. rejverji, metalci itn.čće samo pogledamo kolk je med temi "čefurjo" slovencev (še sošolca, tahuj "čefurja" sem imela po imenu Francelj
. samo da izražajo še nasilje zraven, no nekaterih je pa pač sam gobec.Niso pa tudi seveda vsi s šuškastimi trenirkami enaki.Vse je relativno, odvisno od posameznika in družbe v katero zahaja.
skratka jaz nimam predsodkov.hočem le, da je tip ok z mano, z mojimi bližnjimi in da ne strelja po ljubljani folka ker mu je dolgčas, pa naj bo po rodnosti kar hoče.

se mi pa neumno zdi, da neki izbiraš.Nevem, st sm mela makedonca za fanta, pa je z mano delal lepš kot katerikoli fant-slovenec s kolegicami. Sicer zveza ni trajala, ker pač z moje strani nekak i blo neke ljubezni in sploh ni šlo, vseeno pa lahko rečem, da je bil tip čist uredu.
poleg tega tud poznam srbe/bosanec, ki so res uredu fantje.pa seveda tudi take, katere bi najraj čez okn zabrisala.ampak isto je pri slovencih.
kar se dogaja pa pri nas, glede teh čefurjev, pa je to samo nek modni trend očitno in poneumlja ljudi.oni pač mislijo, da če dajo šuškasto Nike iz bosanske fabrike, trenirko nase in zlatni lanac in če naglas naglašujejo in poudarjajo črko L, da so največji frajerji

skratka jaz nimam predsodkov.hočem le, da je tip ok z mano, z mojimi bližnjimi in da ne strelja po ljubljani folka ker mu je dolgčas, pa naj bo po rodnosti kar hoče.