prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

*purple* napisal/-a:roko na srce, zakon je prinesel dišeča oblačila, ne vdihavanje dima, ampak počakej še malo, pa boš videla kaj še vse dejansko bo tale zakon prinesel, če bo ostal.samo tole mi povej recimo, kdo bo plačeval socialno podporo brezposelnim, ki bodo zaradi tega ostali brez dela?kdo bo palčeval podporo ali karkoližepač, lastnikom lokalov ki bodo šli v stečaj?davki se bodo višali, potem se boste pa lahko šele prekleto pritoževali kako visoka je cena kave.
gre se zato, da zakon ni tak, kot bi moral bit.prinesel bo en kup nevšečnosti in na žalost ne samo nam kadilcem, ampak vsem davkoplačevalcem.

Problem, današnje mladine v mojem kraju ni da ni služb, ampak da nečejo delat. Vsi rajši živijo s socialno,ki jim jo da država in v tem je narobe. Če so službe, če podjetje ne more nikogar zaposlit, ker se jim pač neda delat jim bi na minimum oklestla socialno. Službe so za tiste ki hočejo delat, sam vsi ne morejo biti direktorji.

So že tudi večja podjetja propala pa še zmeraj živimo, tak da nas nebo pobralo če propade nekaj gostincev....sicer majo pa take marže da niti ne morejo propast.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

kaj je, je... mene zelo moti ta zakon... naj povem eno prigodo, ki sem ji bila priča. sedela sem v kafiču z teraso in tam so sedeli tudi nekadilci in potem je pršla ena skupina kadilcev in nagnala nekadilce iz terase... bilo je kr malo vroče krvi in potem so nekadilci se prestavili v kafič... tako bom rekla... res, da ima vsak pravicio sedet kje hoče ampak če so nas s*****, da ne smemo not kadit pol naj tud oni ne sedijo na terasih ampak naj gredo tam kam spadajo... kar so hotl to pa imajo... nočem se nič kregat sam povedala sem kar mi leži na duši... :wink:
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a metron(temporary) »

Lokal je zadeva za podjetne ljudi. To dandanes gostinci pozabljajo, ker mislijo, da je najbolj enostavno odprt lokal, postavt pult in par miz, pa bo folk prihajal. Kdor ma ideje, je kreativen, sposoben, bo z njim zaslužil malo morje. Kdor ma pa neko neestetsko luknjo, z slabo ponudbo, arogantnimi kelnarji, bo pa prej ko slej propadel in valil krivdo na vse zakone, le on ni ničesar kriv.

Sicer sem bil včeri v centru, povsod so žegrelne palčke. In prou fino je blo zuni sedet, res taprav utrip mesta. Kaj se pa tm v enem lokalu Lipa (prpl že ve kerga mislm) dogaja, mi je pa čuist vsen - ja sori če maš same čičote za klientelo.
Uporabniški avatar
Racman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Racman »

B@bsy napisal/-a:kaj je, je... mene zelo moti ta zakon... naj povem eno prigodo, ki sem ji bila priča. sedela sem v kafiču z teraso in tam so sedeli tudi nekadilci in potem je pršla ena skupina kadilcev in nagnala nekadilce iz terase... bilo je kr malo vroče krvi in potem so nekadilci se prestavili v kafič... tako bom rekla... res, da ima vsak pravicio sedet kje hoče ampak če so nas s*****, da ne smemo not kadit pol naj tud oni ne sedijo na terasih ampak naj gredo tam kam spadajo... kar so hotl to pa imajo... nočem se nič kregat sam povedala sem kar mi leži na duši... :wink:

Tudi nekadilci imajo pravico zunaj sedet. Kje pa piše, da morajo zaradi tega novega zakona vsi nekadilci sedet znotraj? Tudi kadilci so lahko znotraj, samo pač ne smejo kadit... je to tako težko kapirat?

Poleg tega pa, včeraj smo po treningu šli v nek kafič. Bilo nas je 5, od tega sta 2 kadilca. Zaradi mraza zunaj smo šli sedet not in nobeden od obeh se ni pritoževal nad tem. Pač ko sta si ga hotela prižgat, sta šla lepo ven, pokadila tisti čik in prišla nazaj not... brez kake koli pripombe. Zakaj je torej vam tako težko isto delat? Pač če si ga ŽE morate prižgat, pa bejžte ven za tistih par minutk pa pika. Če je pa premraz zunaj pa raje pomislite, če se vam sploh splača kadit.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Racman napisal/-a:
Poleg tega pa, včeraj smo po treningu šli v nek kafič. Bilo nas je 5, od tega sta 2 kadilca. Zaradi mraza zunaj smo šli sedet not in nobeden od obeh se ni pritoževal nad tem. Pač ko sta si ga hotela prižgat, sta šla lepo ven, pokadila tisti čik in prišla nazaj not... brez kake koli pripombe.

Točno to. Spoh je brezvezna delitev na kadilce in nekadilce. Deli se sam na uredu ljudi pa kretene. In če en ne more eno urco zdrzat, da je s svojo družbo, pol je navadn butl in si ne zasluž prijatlov.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Jst tud mislm d je tolk kreganja brezveze. Če mi zapaše čik, ga pač pokadim zuni. Big deal. Če je zadost toplo pa itak sedimo vsi zuni, pozim pa pač ne bom kadila ob kavici oz. bom pač na hitr skadila. Vlada in parlament sta sprejela tak zakon (pol se pa po glav tepte vsi, ki ne hodte volit).
Neuno je pa primerjat kajenje pa vožnjo 50km/h po naselju.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

mene je pa zmotila tista kritika, da kadilci ne moremo zdržat eno uro brez čika. itak da lahko. zdržim brez čika 6 ur na predavanjih, 1 uro na vlaku, celo popoldne doma ne kadim, v bistvu je tista ura na kofetu edina ura, ko ne zdržim brez :)

aja, pa neumen se mi zdi ta nov trend na siolovem blogosu, ko veleumi ugotavljajo, da smo kadilci krivi za upad prometa, ker ne hodimo več na kofete.
1. jst hodim ravno toliko, kot sem prej
2. kje so zdaj tiste trume nekadilcev, ki so jih prej napovedovali?
3. moj denar je moj in zapravljala ga bom za stvari, ki se mi jih bo zdelo vredno plačat. če se je gostinska storitev spremenila (v mojem primeru poslabšala), imam kot potrošnik popolnoma vso pravico rečt ne hvala.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

softTouch napisal/-a:brez skrbi da lahko,samo zdej mi ni več treba cool .problem je v tem da ti ne moreš

tako je, ampak ne da ne morem, nočem brez cigareta spit kave.Zakaj le, saj grem na kavo za to, da kavo spijem, s kom poklepetam ob cigaretu in se sprostim.neki naprezala in držala nazaj se pač ne bom.nevem zakaj bi to moglo tebe motiti in brigati :) mene tudi lahko rečem, kaj čez kakšen drug tvoj obred, ki bi mi recimo šel na živce, ampak se pač ne vtikujem v ljudi kaj delajo in zakaj.

neumno je samo to,da kadilci ne morete dojet da se v javnih zaprtih prostorih pač ne more več kaditi.kdo je zdej kle neumen?

če nebi dojeli, bi še vedno kadili v lokalih, se ti ne zdi? :) neumen je pa zakon, še vedno in vedno bo ostal.

se opravičujem,če sem užalila tvojo mami,ampak pol tudi ti ne moreš uporabit besede faking,se ti ne zdi?

najprej malo bolje preberi na kaj se je beseda faking nanašala, potem pa govori :) in ja, zakon niletel samo na nas mlade, ki lahko komot pri mal večjem mrazu sedimo zunaj in prižgemo cigareto ob kavi.težje je pa starejšim, še huje boehnim, ki pa ne morejo zunej sedet.če se moja mami pri 10 sopinjah vsede ven na mraz jo lahko samo še v bolnico peljejo.praktično se ona ne more več sprostit ob kavi v lokalu.in nekak se mi ne zdi fer.

sej ti ni treba,ampak če te že tako skrbi,da je gostincem upadel promet bi vsaj iz solidarnosti do njih lahko kdaj šla

uf, softtuch, ne poznaš me in ne veš stvari o meni, kaj počnem in kje hodim.Jaz se lokalom nisem odpovedala.sem že povedala da zahajam v tiste lokale, kjer je za kadilce dobro poskrbljeno in me zunaj ne zebe, pa vsaj na svežem zraku sem in ne voham smrdljive notranjosti :P

metron...ne niso iste cene.cena vodke in cena borovničk, se precej razlikuje :)
za Lipo me pa boli k....lahko jo prec zaprejo.
res pa je da je lokal zadeva za podjetne ljudi, ampak vseeno, če pride do velikega upada gostov, ker jih je večji del kadilcev, potem ti nič ne pomaga.
No v enem lokalu so se spomnil del spremenit v kadilnico.in lahko še naprej uživamo tako kot smo prej.sicer ločeni, ampak tam notr je velik več smeha in zajebancije kot pa zunej, med nekadilci.
aja, eni mamo pač srečo da smo v družbi sami akdilci, tko da se nam ni treba ne kregat ne prerekat kje bomo sedeli.hvala bogu, ker s kakšnim nekadilcem, ki se nikoli nebi žrtvoval,tko kot bi se jaz zanj, nebi šla skupej nikakor.

mimikas. ne gre se tukaj samo za mladino.niso samo mladi in študenti zaposleni v lokalih.pa tudi če so, študent rabi tudi denar.resda je dost del, ampak vsakemu pač vsako delo ne odgovarja.

in čist tko kot julija pravi.
tud mene zanima, kje so zdej vse tiste gruče nekadilcev?jst vidm da v največjem mrazu notranjost lokalov še vedno sameva.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Prple, tokrat si svojimi izjavami prekosila sama sebe.

*purple* napisal/-a:
a) težje je pa starejšim, še huje bolnim, ki pa ne morejo zunej sedet.če se moja mami pri 10 sopinjah vsede ven na mraz jo lahko samo še v bolnico peljejo.

b)metron...ne niso iste cene.cena vodke in cena borovničk, se precej razlikuje :)
za Lipo me pa boli k....lahko jo prec zaprejo.

c)No v enem lokalu so se spomnil del spremenit v kadilnico.in lahko še naprej uživamo tako kot smo prej.sicer ločeni, ampak tam notr je velik več smeha in zajebancije kot pa zunej, med nekadilci.

d)ne gre se tukaj samo za mladino.niso samo mladi in študenti zaposleni v lokalih.pa tudi če so, študent rabi tudi denar.resda je dost del, ampak vsakemu pač vsako delo ne odgovarja.

e)tud mene zanima, kje so zdej vse tiste gruče nekadilcev?jst vidm da v največjem mrazu notranjost lokalov še vedno sameva.

a) :rofl: :rofl: Če je nekdo bolan, zakaj kadi? Ja ubogi bolni, ne morejo kadit niti v bolnici, majo pa tok zdravja da se zakajajo v kafičih? Tvoja mama se mi pa res od vseh kadilcev najbol smil.

b)Prple, smešna mi je ta primerjava..a v bovcu piješ vodko pa borovničke...kje v Alpu? Kaninu? Elvisu? :D Skor mi je smešn folk k gre u kafič pa naroči votko...in pol so celi odrasli :wink:

Do upada ne pride, kjer je osebnostna struktura ljudi drugačna in kjer podjetniki to izkoriščajo... torej, na nekaterih mestih gre folk v kafič zarad družbe, v drugih zarad cigarete. Se je kej spremenil? Za pikico se ni. Veš kje se pa je - v raznih kafičih kjer hodjo nergači pa čičoti k so čist obupan k zdej ne morjo več svoj čik žvečit in se pritoževat nad svojimi ženami (junior bar, sm zamešu, sm mislu da je lipa,a so očitno preimenoval :wink: ).

c) Aha, kadilci ste večji žurerji kot nekadilci - častni doktorat ti bodo dal za to izjavo. Cela žurerka si :lol: Sam za žurerko čist preveč pizdiš :P

d) Prple, si mogoče študentka? d.1.) Na razpolago je 1800 del + 880 strežb samo pri Borštniku. 880 strežb - 880 prostih mest za kelnarce-študentke!!!! 100 računalniških del, 100 strokovnih del, 100 poučevanj in prevajanj, 880 pa kelnarc premal!!!! Torej, ne primankuje laborantov, planerjem, gradbenikov med študenti - primankuje minimalno 880 kelnarc.

e) A si bla zadnje mesece kej v centru Ljubljane?! Nisi, loh namest tebe odgovorim. 15 stopinj je zate največji mraz? Prejšn tedn je mel Enpub vse pulte (pazi, a veš kaj je to pult) rezervirane - v lajfu nism vidu, da se sploh loh pult rezervira. Danes je blo Acapulcu je bilo nad 50 ljudi že ob desetih - in ja, vsi zunaj. In se vprašaš zakaj? Ker kadijo vsi - ne, ker je zunaj fino toplo. In kaj je blo v centru - na Plaži tok hajca, da bi loh bil v kopalkah. Ja zakaj??? Ker ni kretena, ki bi bil raj notri, če mu tehnologija omogoča, da loh v kratkih rokavih oktobra zvečer uživa zunaj na zraku. Aleluja, protikadilski zakon, pozimi bodo ulice ogrevane. Kje na svetu imajo tak luksuz kot ga imamo ljubljančani :D

In še ena o propadanju lokalov. Mogoče bo izven lj, mb, kp,... res kak lokal propadu. In kaj zdej? Sj je na vsakm vogalu kafič. Leta 91 je propadla Iskra, ki je bla visoko tehnološka firma z več deset tisoč zaposlenimi. Zaradi države. Zato, ker osamosvojena slovenija ni bila več dobavitelj elektronike za jugo, celoten bližnji in srednji vzhod, zugibla indijo, irak, pakistan, kitajsko. Kdo je opremlju kitajski optiko za tanke t72? Rusi? Ne, slovenci. Kdo je opremljal izraelske tanke? Iskra. In kaj zdej, gospodarska usmeritev je šla v smeri evropske skupnosti nejbolj da proevropske poslance zakolemo al kva? In zdaj k bo par glumačov v kafičih propadl, bo konc sveta. Mi saj nou treba dat za en Ice 3 evre, k so taki ubogi revčki te gostilničarji.

Tko da, kar človek noče razumet, tut ne bo :wink: Zlo podobna je una tvoja tema o debelosti. K gluhemu dobr jutro.

ps: vsi pa pozabljamo, zakaj je bil ta zakon v prvoti sploh sprejet - da zavaruje obiskovalce in predvsem kelnarje pred tem, da so cel dan v dimu - ker ni primerjave med avtomobilskimi izpuhi in kelnarjem, ki 10 ur vdihava to. Prav zato so katalizatorji, pa Kyotski sporazum, pa podobni mehanizmi.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

metron, očitno ti res nekej ni jasno.

a) roll vor lachen roll vor lachen Če je nekdo bolan, zakaj kadi? Ja ubogi bolni, ne morejo kadit niti v bolnici, majo pa tok zdravja da se zakajajo v kafičih? Tvoja mama se mi pa res od vseh kadilcev najbol smil.

kaj misliš da so bolezni vse take da ne smeš/ne moreš kadit če jih imaš al kako?moja mami ma revmo in če je na mrazu jo začne bolet.kje je tu povezava s kajenjem?

b)Prple, smešna mi je ta primerjava..a v bovcu piješ vodko pa borovničke...kje v Alpu? Kaninu? Elvisu? biggrin Skor mi je smešn folk k gre u kafič pa naroči votko...in pol so celi odrasli wink

lej metron, ti nikol ne piješ alkohola?ja valda da naročam tud vodke pa borovničke, zakaj nebi?tale tvoh odgovor je čist neumesen.pa ker si tok pameten, elvisa že par let ni več :wink:

c) Aha, kadilci ste večji žurerji kot nekadilci - častni doktorat ti bodo dal za to izjavo. Cela žurerka si lol Sam za žurerko čist preveč pizdiš tongue

lepo bi blo če bi se naučil brat in če nebi prebral samo tistega kar hočeš.

in ne moreš primerjat centra ljubljane, ta bo itak poln..
jst govorim za take lokale, ki niso v centru.in med njimi ni lipa bar.

sicer pa se ti itak ne da nč dopovedat.vsako stvar obrneš tako kot bi jo hotel slišati.to smo že na drugem forumu ugotovili.
sploh se ne mislim prerekat več s tabo glede tega ker je brezveze, ampak islim pa še vedno isto.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

*purple* napisal/-a:
sicer pa se ti itak ne da nč dopovedat.vsako stvar obrneš tako kot bi jo hotel slišati.to smo že na drugem forumu ugotovili.

A teb se pa da? Ta prava se je oglasila :D Važn da vsako temo komentiraš, pa nej gre o kajenju al pa stvari, k jo še u življenju nis slišala. Ti si postaviš stališče na podlagi tega, ker si kadilka, ne realnih okoliščin. Dj postav se kdaj izven svoje kože :wink: A ne vidš da se že kadilci kregajo s tabo in da si edina, k se sploh še pizdiš glede tega zakona?
ps: na kerm forumu...tvoj privat al od ejpl privat (pozdrav jo :wink: )...jok pa na drevo :rofl:
pps: pa lipa bar (junior bar) ni v centru, ampak 200m stran, kjer ti živiš
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

zdele sm tole temo mal brala in mi je blo kr mal smešn. mislm, če bi nekateri kadilci vsaj tok energije, kukr jo zdej vlagajo v pljuvanje tega zakona, vložil v recimo... hmmm prenehanje kajenja, bi očitno takoj mel 3/4 življenjskih problemov manj. če pa ne vidite, kako vas kajenje omejuje, tako psihično, kot sedaj tudi fizično, potem mi je pa res žal za vas...

me pa res skrbi kako bo pozimi s 'frajerskimi najstniki', ki bojo recimo sred noči v topkih in kratkih majcah letal ven na čik. upam sam, da bo tega čim manj. bomo videli.

drgač je pa zakon čist fajn, tut drugje so ga uvedl in potem tudi obdržal, tko da ne vidm razloga, zakaj bi blo pr ns drgač. :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Kika napisal/-a:zdele sm tole temo mal brala in mi je blo kr mal smešn. mislm, če bi nekateri kadilci vsaj tok energije, kukr jo zdej vlagajo v pljuvanje tega zakona, vložil v recimo... hmmm prenehanje kajenja, bi očitno takoj mel 3/4 življenjskih problemov manj. če pa ne vidite, kako vas kajenje omejuje, tako psihično, kot sedaj tudi fizično, potem mi je pa res žal za vas...

Kajenje nas omejuje? Vsekakor nas je manj omejevalo, dokler niso sprejeli zakona.
Ali kadim ali ne je popolnoma moja stvar. In dokler ne kadim tam, kjer je prepovedano, se to nobenega prav nič ne tiče.
Bi bila pa vesela, ko bi mamica država tako skrbela tudi za mentalno zdravje državljanov in zapovedala, da se v lokalih vrti samo Program Ars, na primer, ne pa te bebaste komercialne postaje s primitivno glasbo. Raje živim 10 let manj, pa to duhovno bogato, kot pa umrem zdrava pri 95-tih, v krogu intelektualno podpovprečnih, ki mi krojijo življenje.

Kika napisal/-a:me pa res skrbi kako bo pozimi s 'frajerskimi najstniki', ki bojo recimo sred noči v topkih in kratkih majcah letal ven na čik. upam sam, da bo tega čim manj. bomo videli.

Zakaj te pa skrbi? Pa ne da niso dandanašnji mladi vedno bolj egoistični in jih celo skrbi, da se bo sočlovek prehladil? :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

metron(temporary) napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

A teb se pa da? Ta prava se je oglasila :D Važn da vsako temo komentiraš, pa nej gre o kajenju al pa stvari, k jo še u življenju nis slišala. Ti si postaviš stališče na podlagi tega, ker si kadilka, ne realnih okoliščin. Dj postav se kdaj izven svoje kože :wink: A ne vidš da se že kadilci kregajo s tabo in da si edina, k se sploh še pizdiš glede tega zakona?
ps: na kerm forumu...tvoj privat al od ejpl privat (pozdrav jo :wink: )...jok pa na drevo :rofl:
pps: pa lipa bar (junior bar) ni v centru, ampak 200m stran, kjer ti živiš

zgleda, da se mi še da ja, glede na to, da znam post čist normalno argumentirat, brez da bi kogarkoli proglaševala za navemkaj, poleg tega pa znam sprejeti drugo mnenje in če se z njim ne strinjam, v kolikor teče normalna debata, se ne bom na glavo postavila,če se nekdo ne bo strinjal z mano, kot ti to počneš.
kar se tiče tem, to je forum, in imam čisto pravico, tako kot ti, a ne :) in podajam svoja mnenja, ali kje piše da ne smem?tam kjer mi bo pasalo bom postala, če te pa moti, obstaja pa tipka ignor :)

poleg tega, smo že dobro povedali, da nekadilci pač ne morete soditi, dokler niste v isti situaciji.realno gledano je čisto tako kot pravim, če te karkoli moti ob tem, pa to ni moj problem.nevem kteri kadilec se krega z mano, pa tudi če se, vsi dobro vemo, da nam ta zakon pač ne odgovarja v času zime.večina, ki trdi da jim je zakon všeč, sama sebe slepi.seveda obstajajo izjeme, recimo če bi kdo želel nehat kadit in bi mu zakon pomagal, ampak to število je pomojem precej majhno.
jst se nimam kej postavljat v drugo kožo, ker kar trdim že skos, za spremebo zakona, kjer bi obstajali strogo ločeni notranji prostori za kadilce in nekadilce, vi nite čist nč na slabšem, ali pač po vašem mnenju?vas nekej prekleto moti, kar se vas sploh ne tiče.
in spet si slabo prebral, oziroma si prebral spet tisto kar si hotel, ne tisto kar je dejansko pisalo:

jst govorim za take lokale, ki niso v centru.in med njimi ni lipa bar.

govora je bilo o lokalih ki niso v centru, ampak (morem res na dolgo in široko spisat da boš razumel) med njih ne spada lipa bar, ki sploh ni bar ampak zatočišče petih pijančkov ki nimajo druzga za delat kot tam cel dan viset.govorimo o normalnih lokali, npr Metro (če se ga še spomniš).

Kika, prenehanje kajenja, kajenje in te zadeve so čist naša osebna stvar in odločitev in se te niti najmanj ne tičejo.če srečaš kje kadilca se lahko mirne volje odmakneš, če ti je kdo v napoto.in res nevem kaj bi nas kajenje omejevalo :gruebel: res zanimiv podatek si nam povedala.mene kajenje niti malo ne omejuje, ker ga izvajam z užitkom.

kot je že omenila kr.ena, kaj te sploh skrbi nekdo v katerega se nimaš niti najmanjše pravice vtikovat?ljudje, živimo vsak svoj lajf in to je to.
metron(temporary)
Debatorica
Debatorica

Važn da ti v kafičih nouš mogla več kadit in škodit ljudem okoli sebe :wink: Ne glede na tvoje argumetiranje (pizdenje) :D .

ps: metro je pa nikakav lokal pred katerim btw skoz popisujejo tablice...ampak to je že čist druga stvar
Zaklenjeno