beba24 napisal/-a:ljudje smo pac polni predsodkov, naprimer romu ne damo priloznosti prav zaradi predsodkov, mogoce prav roma srecas , ki ti bo zmesal glavo, eni se znajo prav lepo obnasat in so imteligentni...
jaz osebno nebi imela roma ali pripadnika islamske vere ker se pol lahko zakomplicira pri vzgoji otrok .... in pa se tu so starsi oni drugace gledajo na to.ce je ljubezen se ne da pomagat...
se strinjam.Preveč je predsodkov na podlagi stereotipov.spet ni nujno da so vsi bosanci isti in da vsi npr. tepejo svoje žene/punce.Tud ni rečeno, da če se poročiš z muslimanom, da boš mogla pa zdej pokrita po svetu hodit in podobno.spet ni rečeno, da bo s slovencem vse ok in da te ne bo tepel in podobno.tega pač en moreš rečt na podlagi človekove nacionalnosti.
poznam makdeonce, albance, bosance, srbe, hrvate, slovence, avstrijca italjane, ampak za vse ne morem rečt da so slabi, ker niso.recimo od moje sestrične mož je srb-pravoslavne vere in se je prekvalificiral v našo vero-katoliško, da sta se lahko cerkveno poročila, pa četudi je večji del poroke potekal v beogradu.
Nekak se ne more sodit po tem in da so vsi taki kot tisti primitvci po cestah
še vedno obstaja fifty-fifty možnosti da te bo rom bolj po rokah nosil, kot slovenec, ali pač obratno.
goldensoul...Se mi zdi da res pretiravaš ja.nacionalnost nekak ni neka lepa vrlina.sploh zato, ker se dela selekcije.Če si nacionalist bodi pravi nacionalist in brani vsem da živijo pri nas, ne pa samo ljudem iz balkana.