Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

moi T napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE:

Dobiste pri ginekologinji tabletke za 3 mesce al za 6 mesecev? Je to kje uzakonjeno?

Jst sem prvič dobila 3 škatlice, zdaj pa vedno po 6.
GoldenSoul
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenSoul »

men jih je pa taprvič napisala za tri mesce, pol nasednjič pa kr za en let. Uporabljam pa Yasminelle, pa sm zlo zadovoljna z njimi.
Uporabniški avatar
Nea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Nea »

Meni je v lekarni napisala, da je recept trajni. Se mi zdi, da je rekla, da tak recept velja eno leto. Nazadnje sem šla po ravno toliko škatlic, kolikor sem jih še lahko vzela do enega leta, pa mi je recept vseeno vrnila. Zdaj pa sem v dilemi, če ta recept še velja, ko bom prišla ponje naslednjič. :?
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

Dejte mi neki povedat, če se kej bolj zastopte v to:

A se libido manjša skup z večjim vnosom hormonov (močnejše KT) al to nima veze :?:
Js sm mela najprej Logest, pa mi je libido čist upadu, zdej mam pa že par mescou Yasminelle pa je isti k***c, s tem da je pr njih še ta minus, da mam zmer bolj boleče menstre (ker so pač tablete švohnejše).
Zdej pa ne vem, kaj nej nrdim. Do ginekologinje bom vsekakor v kratkem šla, sam bi že prej mau razmisnla. :roll:
K ne vem, a rabm mogoče kšno drugo sorto hormonov - pa če moje prvo vprašanje NE drži, pol bi mi mogoče ustrezale loh tut kšne močnejše KT?
Rada bi spet nazaj tisto željo po seksu, k sm jo mela včasih, ne bi pa rada nehala s tabletkami.
Mnenja... :(
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Jst mam enako težavo kot ti ... prej sem mela par let Logest ... pol sm se odločla za te plačljive tabletke Yasminelle pa je isto :?
Jst tut nebi rada prenehala z tabletkam sam, če ne bo šlo drugače bo treba resno začet razmišljat v to smer :nein:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Inchy84, sej se spomnem, k si tuki na forumu povedala, da greš na Yasminelle pa to ... :D
Najbol butast od vsega se mi zdi to, da sm se včasih obnašala skor kt nimfomanka, zdej pa skor nč :nein: - mi je vseen al seksam al ne.
S tabletkami je čist preveč udobn - za noben pomembnejši rojstn dan, nikol na morju, nikol na silvestrovo itd. nimam menstre, tko pa nč ne bi vedla... :cry:
Ma k grem sama seb na jetra, k sm taka ... :unknown:
_sad_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _sad_girl »

hm..to vpr.je blo že verjetno odg.ampak prej ko preberem vseh 22o strani ..to traja! malo sem v dvomih ker nikol nisem sexala tak da je fant v mene in zdaj po dolgem času je...malo me skrbi...lahko kljub temu da že jem 2 leti redno tabletke zanosim če je 1x v mene...? malo butasto vpr.ampak skrbi me..ker prej nikol nisem tega prakticirala...
:oops:
lp
Just be who you are....
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

Nop, nisi nosea, bistvo tabletk je ravno v tem, da prepreijo zanositev.
Jaz sem zdaj skoraj en mesec na yasminelle (pred tem 4 leta logest), pa se, dobila ful mozolov :roll: upam, da se to kej umiri cimprej.
muffin
Kofetarica
Kofetarica

muffin napisal/-a:A se libido manjša skup z večjim vnosom hormonov (močnejše KT) al to nima veze :?::(

Res nobena ne ve?
Uporabniški avatar
powerpuff
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a powerpuff »

muffin napisal/-a:
muffin napisal/-a:A se libido manjša skup z večjim vnosom hormonov (močnejše KT) al to nima veze :?::(

Res nobena ne ve?

Meni se to zdi sicer logicno, nisem pa slisala od ginekologinje, da bi res bilo tako.. koliko casa po prenehanju tablet pa se potem libido poveca oziroma normalizira, ce naj bi ga tabletke tako zavirale? :?
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

muffin napisal/-a:A se libido manjša skup z večjim vnosom hormonov (močnejše KT) al to nima veze :?:

če mene vprašaš to nima neke veze. pomoje nate tabletke tako vplivajo, pa naj bodo katerekoli. ker ti si že imela različne vnose hormonov, imela si tud najšibkejše tabletke kar jih je, pa si imela take stranske učinke. seveda pa se posvetuj z ginekologinjo
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

am...jaz sem danes pojedla dve tabletki(kontracepcijski)...in šele ko sem drugo pojedla sem se spomnila da sem danes eno že vzela...am moja zaspanost kriiva...
am kaj je lahko kaj narobe..ker bo večja koncentracija hormona v meni...lahko to kaj vplova na nadaljno jemanje tabletk?..mislim tako da sem torej danes dobila večjo količino hormona..in pol ju3 ko bom vzela tabletko kot ponavadi da nebo več take zaščite...?..ker je telo dan prej dobilo več hormonov..in bi se bodisi lahko navadilo na to?...sicer v navodilu piše da večja količina zaužitih tablet nima nekega učinka..samo meni se je porodilo to vprašanje....
hvala za odg že vnaprej
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

heh LOL, še nism slišala da bi ktera dve vzela ker je pozabila da je eno že :D
nevem, zdej ka bi bla najboljša rešitev, pomojem pa bi blo tkole najboljš, da jo pač jutr ne vzameš.Oziroma, še vedno maš čas, da pokličeš v kšn zdravstveni dom, pa prašaš.verjetno tole tud sestre vedo, če ne pa naj te vežejo h zdravniku :)

A se libido manjša skup z večjim vnosom hormonov (močnejše KT) al to nima veze

jst sm mela te probleme, pa mi je ginekolog reku, da lahko to tudi vpliva.Ampak men so na libido vplivale Kt z manj hormona, kot pa tiste z več.In zdej mam tiste z več, pa je vse ok.Najboljš da probaš še kakšne druge, recimo z manj hormona, če ti tiste z več hormona odvzemajo libido.
drugače pa tud obstajajo dekleta, ketrim vse KT odžirajo libido, ampak sej pravim, najprej poskusi še obratno kukr maš (manj ali več hormonov), pa boš videla.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

am nevem..hehe..se pač zgodi ja:)
sicer v navodilu piše da pač če vzameš večjo količino tablet..da ni nič narobe...samo mene ja pač zanimalo če ma kera kake izkušne...pač...just ask..
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

LoveLy* kaj ti nimaš na tabletkah dneve napisane /po, to,.../ sicer pa bol 2 kot pa nobene :wink:
Zaklenjeno