Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

choco.cat napisal/-a:Evo, danes sem po 3 letih uradno nehala jemat KT. Bomo videli kako bo šlo dalje :)

Jz sm jih tud nehala jemat, se mi zdi tko zaenkrat še najboljš :) . Me pa ful skrbi kok močni bodo krči pri naslednji menstruaciji :?
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess*any »

crnolaska napisal/-a:ja kakšen tedn so trajale...kako dolgo pa je blo pr teb?

Pri meni traja 8 dni.. in bom živčni zlom fasala če ne bo nehal :P :D ...upam, da bo hmal bolš. Kr ko sem jedla Stediril M, ko sem bla mlajša in sm mela težave z premočno menstruacijo, sem imela umesne krvavitve, ki so trajale samo 2 dni.

lp

princess any
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

VaNiLliA napisal/-a: Sedaj se spominjam ginekologa, ki je rekel, da vmesna krvavitev naj bi prišla v unem tednu premora... It's true?

vmesna krvavitev se verjetno zato reče, ker jo dobiš v času 21 dni, ko jemlješ tabletke in je načeloma nebi dobila. se pa lahko zgodi da jo dobiš, verjetno ni nič hudega, lahko pa da maš prešibke tabletke, kar bi blo pametno povedat ginekologu in se posvetvat, mogoče menjat tabletke.

kako pa zgleda ta vmesna krvavitev? ker pr men če sem na tabletkah, je že sama menstra kot nek čuden rjavi tok. sej sploh ni menstra to v bistvu..
monika11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a monika11 »

hej.
tudi jaz sem tukaj nova in nism prebrala še vsega, se vnaprej opravičujem če je slučajno katera že postavila to vprašanje.. strani je res več kot 200, jaz pa nujno rabim ta odgovor..zato res oprostite!! če pa je že ta tema, naj mi prosim katera pove kam naj pogledam.HVALA!

tudi jaz sem pred kratkim začela uporabljati KT harmonet..moti pa me to, da imam kar precej vmesnih krvavitev..začela sem jih uporabljati na prvi dan menstruacije in ko se mi je končala sem seveda nadaljevala..en dan je minil brez krvavitve, nato pa sem ponovno začela krvaveti..krvavitev je res rahla (toliko, da uporabim vsakdanji tanjši vložek), lahko bi rekla nekakšna rjavkasta sluz (kot zadnji dan menstruacije)..trebuh me ne boli,niti glava ali kaj drugega.."krvavitev" je potekala 5 dni,nato je bilo en dan spet brez..in spet isto..
ne vem kaj to pomeni, zato če lahko, naj mi katera pove, koliko časa ste ve "vmesno krvavele" oz. ste sploh,ko ste začele z jemanjem tabletk? je to normalno toliko časa?ginekologinja mi je sicer rekla da bodo vmesne krvavitve,toda nisem si mislila da toliko časa..
če ne bo boljše, v pondeljek seveda pokličem ginekologinjo..
torej,kaj pa ve mislite?
hvala za pomoč. Pozdravček!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Ko sem jaz začela z jemanjem tabletk, nisem imela vmesnih krvavitev.
Je pa to normalno se mi zdi, če jih imaš..obišči ginekologa..mogoče ti bo predpisala kakšne druge tabletke.
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

OJ OJ
mene pa nekaj zanima....kaj so vse tabletke LOGEST enake,...al se kako razlikujejo med sabo?
ker jaz jem logest in moja frendica tudi in ko nisem mela svojih tabletk pri sebi,mi je frendica eno posodila da sem jo vzela....am kaj je lahko kaj narobe?..pač nekje sem slišala da pač ti gin. včasih predpiše glede na tvojo težo pa to primerne tabletke...sam to je verjetno mišleno da ti predpiše tabletke druge firme?....no ker nisem 100% sem se za pomoč obrnala sem.
hvala :)
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Vse so iste. Ni problema, če si vzela iz druge škatlice :wink:
I laugh at gilded butterflies.
koki90
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: zasanjana dežela

Neprebrana objava Napisal/-a koki90 »

Kaj pa glede tabletke + kajenje. Em...zato, ker so mi rekl de to ni lih priporočljivo, sicer sama kadim zaenkrat zelo redko. Tako da....samo za informacijo?
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

a glede na težo ti predpiše tabletke? K mene je sam ginekolog vprašu katere bi mela...
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: kjerkoli kadarkoli

Neprebrana objava Napisal/-a S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L »

to sem jaz nekje čula da ti predpiše glede na težo...am meni so tudi samo dalu tabletke..tak da nevem....
hvala za odg...choco.cat
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Zanima me, če katera uporablja Mireno? Jo dajejo izključno tistim, ki so že rodile ali tudi ostalim? Nekje sem zasledila, da jo dajo tudi tistim brez otrok, vendar se njim težje vstavi.
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

pred mesecoma sem začela jemat kontracepcijske tabletke Logest. Takrat so se pojavile na desni dojki žleze, ki so na trenutke bolele, pa tudi ob dotikaj. Danes sem bla na pregledu, pa mi predpisala druge tabletke, ki pa so samoplačniške (9 evrov ena škatlica)...predrago. Če mi tele ne bojo veljale, bom morala poiskati drugo kontracepcijo.

To mi ni nič všeč. Ravno danes sem vzela prvo tabletko iz nove škatlice. ali naj jemljem do konca, pa potem začnem nove?
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

koki90 napisal/-a:Kaj pa glede tabletke + kajenje. Em...zato, ker so mi rekl de to ni lih priporočljivo, sicer sama kadim zaenkrat zelo redko. Tako da....samo za informacijo?

ja fanj bi blo da ne bi kadila...
sej piše v navodilih nekaj od tega, preberi si. mogoče zato ker si bolj izpostavljen kakim boleznim? ne vem no :)

če bi blo kej resnega, bi te pomoje pri ginekologu opozorili na to!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

PlayLejdi napisal/-a:
To mi ni nič všeč. Ravno danes sem vzela prvo tabletko iz nove škatlice. ali naj jemljem do konca, pa potem začnem nove?

Jest bi ti rekla, da zdj jemlji te do konca, pa boš videla, če bo vse ok...če pa bo kakšna sprememba al pa kaj..se pa pogovori z ginekologom, pa ti bo on naprej svetoval :)

Sam 9€ je pa res drago za eno škatlco tabletk :roll:
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

*lilica* napisal/-a:
PlayLejdi napisal/-a:

Jest bi ti rekla, da zdj jemlji te do konca, pa boš videla, če bo vse ok...če pa bo kakšna sprememba al pa kaj..se pa pogovori z ginekologom, pa ti bo on naprej svetoval :)

Sam 9€ je pa res drago za eno škatlco tabletk :roll:

sem danes vzela prvo tabletko teh novih, ki mi jih je ginekologinja predpisala. če mi nebo boljše po eni škatlici, pa bom prekinila tabletke. ker se mi zdi ful predrago. mi pa to niti malo ni všeč, da nebi mogla te kontracepcije uporabljat. :evil:
Zaklenjeno