Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

jst če si jo podaljšam- skrajšam ni lih zihr da jo dobim enako zamaknjeno.
mogoče je tut pr teb tako...
pač v tem 7-dnevnem premoru jo morš dobit da bo vse ok. maš še nekaj dni!
sm pa lih zdej enkrat po dolgmu cajtu spet brala navodila, in za moje tabletke piše, da lahko samo skrajšaš, podaljšaš jemanje KT pa nikoli!!!! :eek: jst sm pa čist zmeraj podaljšala... :eek:
aquamarine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a aquamarine »

hy, ker sm tukaj nova in nism prebrala še vsega, se vneprej opravičujem če je slučajno kdo že postavil to vprašanje....
zanima me pa samo če grem lahko prvič po tabletke k splošni zdravnici, al moram obvezno k ginekologinji (pri njej sm naročena šele novembra ) :(, pa se mi zdi zlo dolg do tja :)
najlepša hvala za odgovore...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Prvič moraš h ginekologinji, da ti sploh določi, katere KT so zate primerne.
Uporabniški avatar
flavia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a flavia »

sam tako... so kere kontr. tabletke ki zboljšujejo razpoloženje? sej mam 20.9. gin. samo lih tako prašam.
let's talk obout...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

prozac mogoče? :D
nisem še slišala za takšne, ki bi ga izboljševale, je že kar veliko, če naletiš na take, ki ga ne poslabšajo.
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

tole sm zasledila v neki knjigi o vitaminih, ki mogoče razloži poslabšanje razpoloženja pri uporabnicah tabletk:
:les:
" Tri ure za tem, ko ženska vzame tabletko, se vsebnost vitamina B6 v telesu zmanjša do 20%. ksanturenska kislina, ki je razgradni presnovek povzroči, da da postane hormon trebušne slinavke inzulin neučinkovit, ker se z njim spoji netopna spojina. četudi je v krvi dovolj sladkorja, možganske in živčne celice ne dobijo glukoze, kar pripelje do psihičnih motenj. ženske, ki se tedaj odzivajo histerično imajo pogosto za muhaste. v takem primeru jim lahko piridoksin (B6) najbolj pomaga."
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Evo, danes sem po 3 letih uradno nehala jemat KT. Bomo videli kako bo šlo dalje :)
I laugh at gilded butterflies.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz tudi razmisljam o prenehanju jemanja. Jemljem jih 2 leti, tako sem se navadila, da sploh ne vem, ali bi si spolnost s kondomom lahko predstavljala sprosceno in tako, kot je sedaj. Kt pa me spravljajo ob zivce - mislim, da imam ze dve leti tak pms, da se mi mesa, na splosno nisem jaz jaz ... Ne vem ali je to sploh mogoce, da bi mi kt tako zmedle psihicno stanje? Saj ni vedno tako hudo, ampak, ko pride 'moje' obdobje pa nisem za nikamor ...
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

all*starka napisal/-a:tole sm zasledila v neki knjigi o vitaminih, ki mogoče razloži poslabšanje razpoloženja pri uporabnicah tabletk:
:les:
" Tri ure za tem, ko ženska vzame tabletko, se vsebnost vitamina B6 v telesu zmanjša do 20%. ksanturenska kislina, ki je razgradni presnovek povzroči, da da postane hormon trebušne slinavke inzulin neučinkovit, ker se z njim spoji netopna spojina. četudi je v krvi dovolj sladkorja, možganske in živčne celice ne dobijo glukoze, kar pripelje do psihičnih motenj. ženske, ki se tedaj odzivajo histerično imajo pogosto za muhaste. v takem primeru jim lahko piridoksin (B6) najbolj pomaga."

ja, zato pa se priporoča, da si vsak dan v musli zmešaš 2 žlici lanenega semena ali pa da vsak dan popiješ kozarec sojinega mleka(vsebujeta ogrooomno vitamina b6 in še ostalih + fitoestrogene pa še za prebavo sta dobra)
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess*any »

Na forumu sm že zasledila, temo o umesnih krvavitvah. Tudi meni se to dogaja in me strašno moti, saj ne morem spati s fantom. Tudi meni se pojavlja, rjavkasta sluz, vendar je zelo šibka. Uporabljam tank vložke. Krvavitev traja že en tedn. Zanima me če se je to dogajalo tudi vam prvi mesec. Uporablam Jasminelle.

Lp

princess AnY
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

ja men so se tud pojavlale vmesne krvavitve...mene tud to moti...zdj jih jemlem drugi mesec pa upam, da se bo to uredilo..imam pa tudi jasminelle...
princess*any
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princess*any »

A so ti trajale čez celo menstruacijo al samo kakšn tedn?
Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaBonita »

a menite da je 4 mesečni premor med jemanjem kT dovolj da se telo ščisti?
ker jaz sem sita sexa s kondomom :?
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

ja kakšen tedn so trajale...kako dolgo pa je blo pr teb?
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a VaNiLliA »

Aja, vmesne krvavitve. Pred mesecem sem začela uporabljati KT. Vmesnih krvavitev nisem imela. Čeprav na unem listku piše, da so zelo zelo pogoste. Po prvi škatlici je so minili štirje dnevi in sem dobla menstruacijo. Ampak ni bila kot ponavadi. Bila je zelo zelo šibka.
Na vmesne krvavitve sem čisto pozabila. Sedaj se spominjam ginekologa, ki je rekel, da vmesna krvavitev naj bi prišla v unem tednu premora... It's true?
Zaklenjeno