Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Boa »

Če končas s škatlico tabletk v PETEK, naslednjo škatlico začneš jemati v SOBOTO. To pomeni 7 dnevni premor. Vedno na isti dan začneš (torej sobota) in isti dan končaš (v tem primeru petek)
Ne kadim, a vedno vžgem.
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Jao ti si pa toplo vodo zdej odkrila, res :lach:

nisi čisto nič novega povedala.. če bi si malo bolje prebrala zadnjih par postov smo do te ugotovitve že prišli!
Uporabniški avatar
ta_miška
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Cerknica

Neprebrana objava Napisal/-a ta_miška »

Jst pa ponavda vzemem zadnjo tabletko v sredo. Novo škatlico pa začnem v četrtek. Jst vzamem 8 dan in ne 7. Tako sem razbrala z navodil. Zdaj mi pa ni čist jasno al jst narobe jemlem tabletke al kaj? :oops:
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

@ta_miška
Joj no, preberi si par postov nazaj (že na prejšnji strani smo pisale o tem)!! Si našla odgovor na svoje vprašanje? :P
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

Kika napisal/-a:al pa če si povedala isto kukr da u soboto zadnjo vzameš, v nedeljo pa novo začneš? matr, jst ne vem, komu zdej tle manjka funkcionalne pismenosti :D

dobro no, mogoče sem bla malo odsotna ko sem pisala :oops: sori maš prov ja :)
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

ta_miška napisal/-a:Jst pa ponavda vzemem zadnjo tabletko v sredo. Novo škatlico pa začnem v četrtek. Jst vzamem 8 dan in ne 7. Tako sem razbrala z navodil. Zdaj mi pa ni čist jasno al jst narobe jemlem tabletke al kaj? :oops:

Ja, prou imaš :wink:
Uporabniški avatar
ta_miška
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Cerknica

Neprebrana objava Napisal/-a ta_miška »

Mal sem se zmedla, ko sem brala par postou nazaj. Ampak sem šla pol še enkrat prebrat kako se je treba jemati tabletke in sem sigurna da delam prou!
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

ta_miška napisal/-a:Jst pa ponavda vzemem zadnjo tabletko v sredo. Novo škatlico pa začnem v četrtek. Jst vzamem 8 dan in ne 7. Tako sem razbrala z navodil. Zdaj mi pa ni čist jasno al jst narobe jemlem tabletke al kaj? :oops:

Tabletko vzameš 8. dan. Le tako imaš 7dnevni premor, kar pomeni, da ne vzameš tabletke. Če bi jo vzela 7. dan bi imela premor le 6dni.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

glede tega jemanja, kateri dan po premoru pa piše v tabletkah tako nazorno, da moraš bit talent da fališ... :lol:

ampak zgleda da talenti obstajajo!! :D :D
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

a pol so KT res tok zihr d ne rabš met kondoma pa da ti not pusti...sj vem, že 100x povedano, sam mene še zmeri skrbi....

KT bi js lih zarad tega, da bi brez kondoma bl uživala in bla bolj sproščena...
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a all*starka »

ja ziher so. če jih prav jemlješ se nimaš nč za bat.
no res da niso 100% ampak bolj zanesljive od kondoma, ki ne veš kdaj ti lahk poči...:roll:
pa dej na začetku še s kondomom, dokler se ne navadš sam brez.
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

NOVO VPRAŠANJE:
u bistvu mi neki ni jasno: dans sm šla po to "jutranjo tabletko" in je problem u tem, da ponavad ti dajo 2, js sm pa 4 dobla naenkrat pa čez 12h spet 4 ... to pomen 4x doza naenkrat kontracepcijskih ... am kje je razlika? šla sm pa k dežurni zdravnici in mi je pač kr to dala ...

anyway am kera je to že probala (to tabletko mislm), a ste mele kej stranskih učinkov kot so navedeni??

hvala :)
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Okrogla:) »

Sama sem šla že 2x po jutranjo tabletko...enkrat sem dobila mislim da 2x po 3 tabletke....enkrat pa 2x po 4 tabletke...prvič mi ni bilo nič...malce slabo...nič hudega...ko sme pa mogla tiste 4 tabletke pojest....mi je blo ob drugi rundi res slabo...in sem pol čez ene 5 do 6 ur bruhala...sam bolje to kt pa voziček :D
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

čizs am nevem zakaj sm res js dobla 4 tabletke pa še pol 4...
sej to je treba po 12h ane? tolk sm bla zmedena pr zdravnici, da mi je iz glave padl čez kolk morš spet te 4 uzet?
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Okrogla:) »

ja...na 12 ur...to kok jih dobiš pa mislim da je odvisno od tega kere tabletke ti dajo...pomoje...mogoče tudi od tega kdaj si mela nazadnje menstruacijo in to...

js ti predlagam da ko poješ drugo rundo tabletk greš spat...tko da si poskusi naredit tko da poješ prvo rundo recimo okol 1h popoldne...da bo druga runda ob 1h ponoč...tak sm js preprečla bruhanje v prvih 4 urah :)
Zaklenjeno