London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

ja odvisn kaj hočš. mal preglej ponube agencij, pa mal cene letala, prenočišč...
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

bluebell napisal/-a:Mene nekaj zanima. Jaz še nisem bla v Londonu in me zanima, kako je najboljše it. Z agencijo ali sam?
Tnx za odg.

če si upaš sama raziskovat, je najbolš it sam...
tube (podzemna) sploh ni zapletena, piše ti use, pa še, neoš verjela, usi anglešk zlo dobr znajo tak da si na konju :D
pa še delaš i ngledaš lahko kar ti paše in kak doug ti paše (če si vsaj mal fancy na šoping pol bo oxford street nora zadevca tak da tam se splača uzet več časa kot ti ga ponavadi, če ti ga, dajo pr agenciji) ...

btw če se je moj bruder k ma 17 let, znašu tam, se boš ti tut verjemi :)
Pravi prijatelj je tisti, ki ve, da si dobro jajce, četudi si malo počen!
Ronnie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ronnie »

bluebell napisal/-a:Mene nekaj zanima. Jaz še nisem bla v Londonu in me zanima, kako je najboljše it. Z agencijo ali sam?
Tnx za odg.

Odvisno, kok bi rada mela vodeno pa če maš orientacijo pa to. :) Js sm bla v Londonu predlani in letos maja obakrat z agencijo, pa zdej vem, da bom šla naslednjič sama. :)
Po eni strani je fajn it z agencijo, ker maš vse vodeno pa ti ni treba za nč skrbet, ampak ne vem no, letos sm bla ful razočarana, ker je blo na programu da bomo šli v en muzej, pa potem nismo šli. Če greš pa sam, si pa lahko izbereš tiste znamenitosti pa muzeje, ki te zanimajo, ostale pa preskočiš.
Za nekatere stvari (London eye) naprimer je treba naredit že prej rezervacijo se mi zdi tako da če greš sama to naredi že prej. :D
Ja, pa fajn je, k vsi tako dobro obvladajo angleščino. :lach:
mmaestro
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mmaestro »

Ker vidim da vas je že dosti bilo v Londonu, mislim da je to prava stran kjer bi lahko dobil kake informacije iz prve roke.
Zadeva je taka, da imam v načrtu, da bi šel v novembru gor za par mesecev. Prve dni sem mislil, da bi preživel v našem domu med tem časom pa bi si našel kako delo in stanovanje.

Prvo kar me zanima je to, kako je kaj v tem našem domu, lovi tam kako brezžično omrežje, kajti s sabo bi nesel prenosnika tako da me tudi zanima kako je tam glede varnosti.

Zanima me, če je ač kdo v Londonu živel dlje časa, kako je kaj z iskanjem dela, se da hitro najti. Razmišljal sem, da bi v začetku našel nekaj sam toliko da bi mel za sproti, kaj predlagate kako delo? Potem pa bi si verjetno ponašel kako boljše delo, kaj v zvezi s programiranjem, sam to vem da je težje dobit, ekr maš en kup intervijujev, zato bi tačas delal nekaj drugega, da nebi denar preveč hitro skopnel.

Rad bi slišal tut kakšen predlog v katerem delu Londona se splača najbolj živet, da je varno in mogoče malo cenejše, to mislim s stanovanjem, prevozi itd.

Če je že kdo šel gor tako samostojno, kje si je iskal stanovanje? Sam sem gledal malo stran gumtree kjer imam namen poiskat stanovanje. Ste vi mogoče iskali kje drugje oz poznate kak boljši način oz pozna kdo koga, ki mogoče poznate koga, kjer bi se dalo bolj ugodno prit do sobe, nisem zahteven sam da je za prespat, pa da se da prit kje do interneta - veza s Slovenijo.

No počasi sem nameta dovolj vprašanj. Mogoče bi samo še vprašal kako je z davčnimi zadevami, tam sem videl, da ti od plače avtomatsko že trgajo davek pa to, kaj je treba pol to še dodatno prijavit v Sloveniji al kako je s tem?

Če ima kdo še kako pomembno informacijo, ki bi mi koristila bi je bil seveda zelo hvaležen.

Že vnaprej se vsem, ki mi bodo kakorkoli pomagali iskreno zahvaljujem.

LP
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

Ronnie napisal/-a:
Tnx za odg.

Za nekatere stvari (London eye) naprimer je treba naredit že prej rezervacijo se mi zdi tako da če greš sama to naredi že prej. :D
Ja, pa fajn je, k vsi tako dobro obvladajo angleščino. :lach:

za london eye ni potrebno rezervirat, je pa res, da je gužva na london eye-u ob vikendih največja..pa če greš na london eye se splača it (vsaj v poletnem času) okol 20.30, zato da vidiš london ko je še svetlo in kako se dan preveša v noč..prečudovito. london je preveliko mesto da bi si ga ogledal z agencijo..agencija te odpelje samo po teh znamenitostih ala Big Ben, tower bridge itd.. najboljše je če greš individualno in si pač ogledaš london kot celoto..za muzeje in to v samem centru ti ni treba skrbet ker so brezplačni imaš jih velik, zato rabiš tudi veliko časa da si vse ogledaš(verjemi, so vredni ogleda)..agencija ti tolko časa da si ogledaš muzeje ne bi nudila(majo natrpane stvari skupaj, letaš od ene znamenitosti od druge itd..) kar se pa šopinga tiče npr. je pa veliko uličic kjer se lahko sprostiš(in seveda spet rabiš kar precej časa..že samo da oxford street obdelaš ki je dolga cca. 2km rabiš žrtvovat kar nekaj dneva)če pa ti do take sprostitve ni se pač lahko odpraviš v kakšen park, te so pa tut vredni ogleda(so res lepi) podzemne povezave in to tudi niso problem ker je zemljevid dovolj jasen in tudi na podzemni ti vse piše, kje je kakšna postaja itd.. če se pa slučajno izgubiš pa prosiš za pomoč kakšnega londončana..so izjemno prijazni ljudje..(in pa ne pozabi na besedice thank u, please etc. ker na te besede so pa res mahnjeni)uglavnem, zdajle sem bla že 2leti zapored 3x v londonu po 14dni..verjemi..enostavno ne moreš se ga naveličat.. vsakič ko grem odkrijem nekaj novega za pogledat itd.
toliko z moje strani.
lp
Uporabniški avatar
Dagger
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Dagger »

naslednje poletje grem definitivno v london ker si že res želim zeeloooo dolgo.
:D
Uporabniški avatar
*anabella
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a *anabella »

js grem tut v London! Čez natančno en mesec :P can't wait ;) ka pa kaki shopingi? mate kej izkušenj, kje bi se dalo kake majčke al pa modne dodatke dobit po ne tako blaznoo visokih cenah?
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

*anabella napisal/-a:js grem tut v London! Čez natančno en mesec :P can't wait ;) ka pa kaki shopingi? mate kej izkušenj, kje bi se dalo kake majčke al pa modne dodatke dobit po ne tako blaznoo visokih cenah?

cene v londonu so zasoljene..ampak pač cene npr.v h&m in zara(in trgovine ki jih mamo tut pri nas) so iste ko pri nas vsaj po večini in se ne razlikujejo full od naših.. maš pa seveda tut trgovine ki imajo notr robo ki je nikol ne bi nihče oblekel in so cene take da te sred trgovine vrže na rit.. maš pa teh uličic na milijone kjer se šopingira.. : Oxford Street, Kensington High Street, Knightsbridge(s slavnim Harrodsom), Regent Street(sicer malo krajša, po njej prideš do Oxf.Street), Camden Town etc.
no, sporoči pol če si dobila kakšno majčko in modne dodatke:D

pa uživaj..(v kar ne dvomim:))
lp
alina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alina »

mmaestro napisal/-a:Ker vidim da vas je že dosti bilo v Londonu, mislim da je to prava stran kjer bi lahko dobil kake informacije iz prve roke.
Zadeva je taka, da imam v načrtu, da bi šel v novembru gor za par mesecev. Prve dni sem mislil, da bi preživel v našem domu med tem časom pa bi si našel kako delo in stanovanje.

Prvo kar me zanima je to, kako je kaj v tem našem domu, lovi tam kako brezžično omrežje, kajti s sabo bi nesel prenosnika tako da me tudi zanima kako je tam glede varnosti.

jaz ti lahko pomagam predvsem z informacijami o našem domu...lociran je pri podzemni postaji Oval, to je prva postaja v 2.coni, tako da je precej blizu centra in si tam en, dva,tri. ti ga pa ne priporočam za daljše bivanje,saj je precej drag in ti tudi za daljše obdobje cene ne bodo znižali. dobra stran doma je, da je bivanje izredno varno,saj ti ni treba niti sobe zaklepati-nihče ti ne bo nič ukradel, stvar je precej domača + v ceni imaš vključeno hrano (v hiši je kuhinja založena z vsemi potrebščinami, kjer lahko vzameš kar želiš). kar se tiče interneta, mislim da ga ni, župnik, ki dom vodi, ga sicer ima, drugače pa brezžičnega ni.

kar se tiče iskanja zaposlitve, ne vem kaj dosti...iščeš resno zaposlitev ali tako nekaj za sproti? poznam namreč en primer slovenke, ki živi v londonu...kljub temu, da imaš ob univerzitetni izobrazbi tudi že delovne izkušnje v sloveniji, ti jih britanci ne priznajo, tako da na začetku padeš v enak plačilni razred kot ostali britanski pripravniki, ki so ravno končali študij, enako je seveda s samim delovnim mestom, nato pa se moraš precej boriti, da kam prilezeš. če pa iščeš tako nekaj za sproti, kakšno strežbo, pomoč v kuhinji, kaj podobnega, se da baje kar hitro najti, samo žal ne vem podrobnosti-probaj še malo poiskat po forumu sta.
It looks like we could have made it baby...me and you!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

Js planiram it gor čez ene dva meseca :D Me pa zanima kaj je zdej s tem Easy Jet-om, vsak dan se spreminjajo cene letov gor okol začetka novembra :? Sem vedla da bi morala zanč kr karto kupit k je bla okol 18€.
A katera ve kok na koncu pride vse skup? Vem, da je za doplačat 3€ ročna prtljaga, kaj pa ostalo?
mmaestro
Sramežljivka
Sramežljivka

alina napisal/-a:kar se tiče interneta, mislim da ga ni, župnik, ki dom vodi, ga sicer ima, drugače pa brezžičnega ni.

kar se tiče iskanja zaposlitve, ne vem kaj dosti...iščeš resno zaposlitev ali tako nekaj za sproti? poznam namreč en primer slovenke, ki živi v londonu...kljub temu, da imaš ob univerzitetni izobrazbi tudi že delovne izkušnje v sloveniji, ti jih britanci ne priznajo, tako da na začetku padeš v enak plačilni razred kot ostali britanski pripravniki, ki so ravno končali študij, enako je seveda s samim delovnim mestom, nato pa se moraš precej boriti, da kam prilezeš. če pa iščeš tako nekaj za sproti, kakšno strežbo, pomoč v kuhinji, kaj podobnega, se da baje kar hitro najti, samo žal ne vem podrobnosti-probaj še malo poiskat po forumu sta.

Glede interneta, sploh ne lovi nobeno brezžično omrežje tam od nikjer al si s tem mislila da ga ne ponuja naš dom? Naš dom sem predvideval, da ga ne omogoča, jest sem bolj spraševal, če se ulovi kako omrežje od drugje, če mogoče kdo ve?

Glede dela iščem nekaj bolj za sproti, s tem da če bi se mi ponudilo kaj iz moje stroke bi bil tudi zelo vesel, pač bi pridobil nekaj izkušenj še iz tujine... Drugače pa grem gor bolj z namenom, da si izpopolnim angleščino in da zaslužim toliko da mam za sproti, če pa kaj ostane pa še toliko bolje :)
Tako da me zanima, če npr pri iskanju teh zaposlitev pomoč v kuhinji itd. je osnovna angleščina velik minus ali je dovolj? Mislim saj večinoma razumem kar dobro bolj problem je ko je treba kaj povedat, manjka govorne vaje.... :)
Uporabniški avatar
*anabella
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a *anabella »

poletje06 hvala :) bom sporočila če mi bo kej zanimivga ratal ja...sam se bom probala izogibat trgovin a la h&m...ko je isto al si kupim tu al tam...bom že neki izbrskala...mam talent za take stvari ;)
alina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alina »

mmaestro napisal/-a:
Glede interneta, sploh ne lovi nobeno brezžično omrežje tam od nikjer al si s tem mislila da ga ne ponuja naš dom? Naš dom sem predvideval, da ga ne omogoča, jest sem bolj spraševal, če se ulovi kako omrežje od drugje, če mogoče kdo ve?

Glede dela iščem nekaj bolj za sproti, s tem da če bi se mi ponudilo kaj iz moje stroke bi bil tudi zelo vesel, pač bi pridobil nekaj izkušenj še iz tujine... Drugače pa grem gor bolj z namenom, da si izpopolnim angleščino in da zaslužim toliko da mam za sproti, če pa kaj ostane pa še toliko bolje :)
Tako da me zanima, če npr pri iskanju teh zaposlitev pomoč v kuhinji itd. je osnovna angleščina velik minus ali je dovolj? Mislim saj večinoma razumem kar dobro bolj problem je ko je treba kaj povedat, manjka govorne vaje.... :)

v hiši nič ne lovi se mi zdi-se ne spomnim več točno, ampak mislim da smo mi poskušali, pa brez uspeha, tako da so se povezali preko mobitelov.

kar se pa teh zaposlitev tiče, ti pa res priporočam sta forum, ker se tam ves čas nekaj o tem govori-mene nikoli ni zanimalo, tako da ne vem kaj točno se je pisalo...
It looks like we could have made it baby...me and you!
mmaestro
Sramežljivka
Sramežljivka

alina napisal/-a:v hiši nič ne lovi se mi zdi-se ne spomnim več točno, ampak mislim da smo mi poskušali, pa brez uspeha, tako da so se povezali preko mobitelov.

Kje pa se da pol prit do kakšne čimcenejše povezave za klicat v Slovenijo? Mislim kaj je najcenejša opcija?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

urszika napisal/-a:Js planiram it gor čez ene dva meseca :D Me pa zanima kaj je zdej s tem Easy Jet-om, vsak dan se spreminjajo cene letov gor okol začetka novembra :? Sem vedla da bi morala zanč kr karto kupit k je bla okol 18€.
A katera ve kok na koncu pride vse skup? Vem, da je za doplačat 3€ ročna prtljaga, kaj pa ostalo?

Od kdaj pa je treba doplačat ročno prtljago? Pred enim letom ni blo-a to je zdej novo, al kaj?
Drgač pride pa še letališka taksa okol 50 evrov (itak ti na strani vse piše-k ti izračuna ceno), druzga pa ni.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori