Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marilena »

Najbolje bo, da gres v lekarno in poves kako in kaj je na stvari. Ce se ne motim majo v računalniku spisek vseh tabletk, ki si jih dobivala na recept preko zdravstvene kartice. So pa tabletke Logest tudi samoplačniške- mislim, da ne boš imela težav.
Uporabniški avatar
ta_miška
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Cerknica

Neprebrana objava Napisal/-a ta_miška »

Upam, da res ne bo kakšnih problemou delala. Plačam samo da mam tabletke za naprej. A Logest so tudi samoplačniške-nism vedla?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Jaz sem tudi enkrat naletela, da je imela moja gin.dopust, ampak so bile sestre za tistih nekaj dni kljub temu pooblaščene za izdajanje receptov, samo da je bil na njih žig neke druge ginekologinje (sprejemna pisarna je tam ista za obe ginekologinji). Tako da sem takrat vseeno dobila recept.

Druga možnost pa je, da ti recept napiše tvoja splošna zdravnica -izjemoma, in samo za eno škatlo. :)
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marilena »

Malce sem pobrskala po internetu in ugotovila, da sem jaz pobrkala stvari :oops: Tabletke so samoplačniške v kolikor nimaš urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja in jih pač plačaš potem, ko predložiš recept- recept je obvezen, žal. Pojdi k splošni zdravnici in ji povej kako in kaj.

Se opravičujem za pomoto :)
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Marilena napisal/-a:Jap, to je po vsej verjetnosti reakcija telesa na hormone, ki so mu bili prej nepoznani. Smem vprašat katere tabletke jemlješ?

Jemljem logest in sedaj sem na 21. škatljici in je bil ta svetloroza izdecek prisoten včeraj prvič. Danes sem pa imela malce belega toka. :?
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

živjo...js sm pa prejšnji teden začela jemati tabletke yasminelle, pa me zanima če morem naslednjo škatlico tud začeti z tabletko pod dnevom "petek" ali lahko potem pri drugi škatlici začnem z ponedelkom? Namreč sedaj sm prvo škatlico začela v petek....

ali ima katere te tabletke in kako ste zadovoljne z njimi?

kako je pa z jemanjem..vem da naj bi vzela vsak dan ob isti uri...pa tudi če vzameš kasneje 12 ur si še vedno zaščitena..ali lahk vzamem tudi predčasno..npr., da imam js uro ob osmih pa vzamem ob sedmih? Ali se to potem šteje, da si kao 2 tabletke vzel v enem dnevu?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

črnolaska: med dvema škatlicama tabletk je treba imeti 7 dni pavze, zatorej ti 7. dan nanese na petek in takrat vzemi tabletko. če bi rada od zdej naprej vedno začela s pondelkom ... potem lahko verjetno počakaš do ponedeljka, vendar morš potem tiste dni imet drugo zaščito. zaščitena si namreč samo med 7-dnevno pavzo, potem začšita pada.

tabletko se vzame vsak dan ob približno istem času, ni narobe če jo vzameš kako uro prej ali kasnej. glej le, da ne bo več kot 12 ur kasneje.
koki90
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: zasanjana dežela

Neprebrana objava Napisal/-a koki90 »

metuljčica* napisal/-a:Jaz sem tudi enkrat naletela, da je imela moja gin.dopust, ampak so bile sestre za tistih nekaj dni kljub temu pooblaščene za izdajanje receptov, samo da je bil na njih žig neke druge ginekologinje (sprejemna pisarna je tam ista za obe ginekologinji). Tako da sem takrat vseeno dobila recept.

Druga možnost pa je, da ti recept napiše tvoja splošna zdravnica -izjemoma, in samo za eno škatlo. :)

Ampak meni moja splošna zdravnica vedno napiše recept. Prvič sem šla do ginekologa. Ko pa je imel dopust, jast pa sem tabletke nujno potrebovala, sem šla do nje, mi je napisala recept. Od takrat pa raje kar h njej hodim, če je le prisotna.
Sama pa jemljem Logest. Do sedaj nisem imela nobenih težav.
Imam pa vprašanje: glede zaščite med 7 dnevnem odmoru, takrat sem zaščitena? potem moje telo tudi takrat ne počiva? ali to vela za tiste dneve med končanjem jemanja tebletk do tistega trenutka ko dobim menstruacijo ali ves čas?
Hvala za odgovore, zanima me, ker tudi sama nisem vedela, da sem takrat tudi zaščitena. :oops:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ ja tudi med 7 dnevno pavzo si zaščitena. more ti pisat tud na navodilih.
ko prvič začneš jemat tabletke, jih vzameš na prvi dan menstre. vnaprej pa po končani škatlci nardiš 7 dni pavze in telo je še tok pod vplivom tabletk, da si zaščitena. zaščitena si 7 dni, pa če imaš menstro vseh sedem dni al pa samo 3. in ne, telo ne počiva, saj je za popolno očiščenje od vseh hormonov potrebnih vsaj 3 mesecev pavze.
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

punkie_ napisal/-a:med dvema škatlicama tabletk je treba imeti 7 dni pavze, zatorej ti 7. dan nanese na petek in takrat vzemi tabletko

Amm, če se js ne motim to ni pravilno - 7 dni pavze, 8. dan vzameš tablektko! Ker drugače je to 6 samo dni pavze..

zadnji dan ko vzameš tabletko = zadnjemu dnevu pavze -> naslednji dan zopet začneš jemat tabletke..
(torej, če vzameš zadnjo tabletko na petek, začneš z novo tablico v soboto)

opažam pa, da zelo dosti punc jemlje tabletke tako (dan zadnje tabletke = dnevu, ko zopet začnejo)
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

vedno jih začneš jemat na ISTI dan!
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

ja na isti dan to itak. sam če nehajš jemat v četrtek, potem novo škatlo začneš jemat naslednji petek. drugač se ti nardi zamik in maš ciklus dolg samo 27 dni namest 4x7=28. v bistvu vsakič dobiš potem menstro en dan prej, namesto da bi jo vsak mesec na isti dan. :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

hm to zdej jst nism čist prepričana tko d raj ne bom govorila. jst jih jemljem okoli 22h, na nedeljo ob 22h tabletke ne uzamem, potem pa naslednjo nedeljo ob 22h začnem novo škatlco. sej to je pol 7 dni pavze, a ni?konec sedmega dneva pač uzamem tabletko. sicer pa tud če ni tko, jst jih jemljem že 2 leti in še nisem bla noseča tko d jih bom tko jemala še naprej :)
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

al pa če si povedala isto kukr da u soboto zadnjo vzameš, v nedeljo pa novo začneš? matr, jst ne vem, komu zdej tle manjka funkcionalne pismenosti :D
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

tanchii napisal/-a:vedno jih začneš jemat na ISTI dan!

Kaj si hotla zdej s tem povedat? Če bi se malo bolj točno izrazila nebi škodlo!
Isti dan kot ponavadi začneš z novo škatlico (recimo, da vedno vzameš prvo tabletko na nedeljo) ali isti dan kot si vzela zadnjo (da vzameš zadnjo tabletko na soboto & prvo potem zopet na soboto)??
Ker če si misnla na drugo verzijo je narobe!

punkie_ malo si se zaštrikala očitno :D Če maš na nedeljo prvi dan pavze & začneš zopet z jemanjem na nedeljo ja, tko kot delaš :ja:
Samo prej si napisala, da začneš z jemanjem 7. dan, kar pa ni prav.. Samo glede na to, da pravilno jemlješ si se očitno malo zafrknila oz. narobe izrazla :P

(vendar marsikatera očitno ne zastopi, da 7 dni pavze pomeni, da 7 dni ne jemlješ tabletk & tako začnejo z novo škatlico 7. dan pavze, torej imajo samo 6dni pavze.. nevem, takšni ki ne ločijo med tem dvem.. ah, bom raje tiho :D )
Zaklenjeno